Page content

Verander je frequentie, verander je leven

Voor wie mij een beetje kent, weet al dat ik al jaren naast hooggevoeligheid expert juist met energie, trillingen en de wet van de aantrekking werk. Ik geloof dat we verbonden zijn met alles en iedereen en bovendien dat alles energie is. Een half jaar geleden nam ik me voor om meer tot rust te komen, de praktijk even te laten voor wat het was en te focussen op mijzelf en een nieuwe richting op te gaan om nog meer bewustzijn te brengen op gebied van hooggevoeligheid en bewustzijn. Afgelopen jaar ben ik dan ook door schade en schande wijs geworden wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een online academy over hooggevoeligheid, bewustzijn en intuïtie maar yeah, I did it:-)

En wat een bijzonder jaar is het geworden kan ik wel zeggen, tot nu toe dan he! Er werden andere dingen van mij gevraagd dan ik in de planning had staan, want 2 bedrijven runnen terwijl er even geen behandelingen meer gegeven mochten worden door de fysio’s en mijzelf, geven toch even een iets andere vibe….. Gelukkig zijn we inmiddels weer up and running. Toch wil ik je laten zien dat we in die “stille tijd” niet echt stil gezeten hebben. Maar de Law of Life (= energie volgt aandacht) of anders gezegd het volgen van je eigen frequentie goed gebruikt hebben. Het maakt de creativiteit in jezelf los, dat hebben wij (Sjoerd en ik) samen gedaan, we keken naar de kansen die voorbij kwamen, waar anderen mopperden of in de angst schoten, deden wij waar we goed in zijn, bij ons zelf blijven, ons gevoel blijven volgen, in balans blijven door optimale zelfzorg toe te passen en dromen, durven doen….

Relax en Geniet

Voor ons betekende het dat we eindelijk, met hulp van een aantal collega’s van ons fysioteam ons Natuurhuisje Relax en Geniet konden opknappen zodat er meer mensen van deze prachtige locatie kunnen genieten en vooral tot rust komen. Geweldig vind ik het dat het deze zomer steeds verhuurd is, en dat ik al veel mooie mensen rondgeleid heb op deze magische plek. Ik blijf het bijzonder vinden hoe het universum met je samenwerkt als je er voor open staat.  Want hoe kan het ook anders, onze energie zat er in, en wat je aandacht geeft groeit is ons motto. Voor mij is dit gewoon een weten en ik kan er enorm veel voorbeelden van geven 🙂

Wees je bewust dat al je gedachten krachten zijn, en dat je deze zelf kunt sturen in elke situatie. Hadden wij bij de pakken neer gezeten, denk ik dat we veel stress hadden gehad, nu daarentegen focussen we ons op de toekomst en op wat er wel kan. Dat is de reden waarom ik dit met je deel. Zodat jij ook gaat vertrouwen op jezelf en het samenwerken met jouw hart, jouw hoogste goed, het universum, je Goddelijk of hoe je het ook noemt.  Zo verander je binnen no time je leven naar positieve vibes! Wil je hier over hoe eenergie werkt voor jou? Kijk dan zeker even bij de online training Volg je gevoel, versterk je intuïtie. In je eigen tijd met een kopje thee werken aan jezelf.

Frequentie therapie

Het betekende ook dat ik via mijn I AM opleiding van afgelopen jaar leerde om weer meer te mediteren, meer te schrijven en bewust bezig ben met zelfzorg juist om je eigen energie te verhogen (frequentie / trilling) . Want Zelfzorg mag nummer 1 prioriteit zijn, juist in deze tijd. Ik pakte mijn oude mihealth er weer eens bij om zo de juiste frequenties aan mijn lichaam toe te voegen ter ondersteuning. (lees over de werking hier). In die periode kwamen een aantal keren Healy en Red Health op mijn pad. En elke keer weer via een andere weg. Steeds meer mensen om me heen bleken het al te kennen of te gebruiken en toen zelfs collega Nes Health therapeuten ermee werkten dacht ik, daar moet ik meer van weten. Een soortgelijk apparaatje als Nes, alleen veel simpeler en goedkoper? Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. De onderzoeker in mij ging haar werk doen, en ik verdiepte me er goed in. Een klein apparaatje  (5 x 5 cm) waar je jezelf in balans kunt brengen doordat het frequenties stuurt naar je lichaam, een soort bioresonantie voor thuis. Heal je lichaam een zetje met de juiste frequenties, zodat je zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd…

 

Inmiddels heb ik ontdekt dat het apparaatje zoveel  verschillende, uniek op jouw afgestemde, frequenties kan sturen naar jouw lichaam, waar je op resoneert (of niet) en ook preventief doet het genoeg. Het is een gecertificeerd medisch hulpmiddel wat veel gebruikt wordt bij (chronische) pijn, fibromyalgie, migraine en angsten, depressie of slaap problemen… maar ook bij hooggevoeligheid wordt het dikwijls ingezet.

Meer balans voor lichaam & geest!

Ik ben er helemaal verliefd op. Het meet de energie van je lichaam en vindt de disharmonische frequenties om deze direct te corrigeren. Geen pillen of druppels. Het is alsof je een aantal malen per dag door je eigen therapeut wordt behandeld. Zeker als hooggevoelig persoon in deze uitdagende tijd is het nodig om balans in je eigen lichaam en geest te houden en ik hou ervan om niet steeds naar een therapeut te hoeven. Altijd al gehad. Ik  wil de ontstane disbalans in mij graag zelf oplossen! En dan het liefst op een makkelijke, vriendelijke en moderne manier. Het is tenslotte 2020 dus waarom niet moeilijk doen als het makkelijk kan. De energie van deze tijd staat het toe dat dingen sneller opgelost mogen worden. We hoeven niet meer zwaar door de drek om vervolgens in balans te komen. Denk jij hier net zo over?

Dan kun je tijdelijk geheel vrijblijvend kennis maken. We hebben namelijk een aantal exemplaren besteld voor tijdens de retreats in ons Relax en Geniet huisje. En een aantal proefpersonen mogen het eerst testen gewoon thuis, je hebt geen therapeut nodig, kijk eens wat het voor jouw fysieke, mentale of emotionele gezondheid kan betekenen op de korte termijn en wellicht op de lange termijn. Ik hoor graag jouw feedback over dit wonderlijke apparaatje zodat ik mijn eigen “onderzoek” kan afronden.

Kun je niet wachten en wil je direct aan de slag? Healy is snelgroeiend en heeft haar 100000e member verwelkomd. Er is tot 6 september 2020 een aantrekkelijke korting op alle healy’s. Er zijn meerdere versies dus voor ieder wat wils en voor ieder budget ;-). Dus als je er al interesse in hebt, of nu hebt gekregen, en hebt  geen tijd om je in te lezen: dit is het moment om je er wellicht toch (verder) in te verdiepen 😉 

Het is weliswaar geen fantastisch wondermiddel die alle klachten oplost, maar het is een mooi hulpmiddel om balans te brengen in hoofd en lijf. Je bent tenslotte je eigen wondermiddel met je zelfhelend vermogen die voor ieder lichaam werkt. En vergeet niet dat gedachten krachten zijn.  Datgene waar jij op focust krijg je meer van. Want energie stroomt altijd welke richting wil jij dat jouw energie stroomt? Zoals ik al eerder zei volgens de universele wet : LAW of LIFE,

Ik vind het een welkome makkelijke manier om mijn lijf en mind direct te harmoniseren, ook als je even niet zoveel tijd hebt om te mediteren of aan zelfzorg te doen 😉

Groetjes

 

Jolanda de Jong (44) is energetisch (Sensi+) therapeut, emotiespecialist, echtgenote, moeder van 2 (hoog) gevoelige kinderen. Ze zet haar hooggevoelige en mediamieke gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf én je kind naar boven te halen. Dit doet ze door inzet van lichaamsgerichte (sensitherapie) behandelingen voor kinderen en volwassenen. Tevens verzorgt ze diverse online cursussen HSP, bewustzijn en & praktische spiritualiteit.

Een dag uit het leven van een HSP’er die zijn talent helaas nog ziet als een probleem of last

Ben je gevoelig voor licht, geluid, geuren? Of voor de mening van anderen?

Herken je dat, dat je in een restaurant het laatste plekje vindt en dat je blij bent, dat er nog een plekje was, maar op het moment dat je er zit, besef je dat de muziek die uit de box net boven je, jou toch steeds afleidt van het gesprek wat je probeert te voeren met je gezelschap. Daarnaast merk je op de de geuren uit de keuken precies naast je toch wel erg overheersen. Je geeft dit bij je tafelgenoot aan, en deze kijkt je met een verbaasde blik aan, het was hem of haar totaal niet opgevallen. En bovendien krijg je een opmerking dat je jezelf wel wat aanstelt, want de muziek is toch gezellig, of de geuren uit de keuken is toch heerlijk om alsvast in de mood te komen voor dat lekkere hapje waar je op wacht.

Voel je snel sfeer aan, de emoties van anderen?

Je zit heerlijk in je element op de bank. Je hebt een fijne dag achter de rug en denkt even relaxen voordat je aan het eten begint. Dan komt je partner thuis. Je ziet al bij binnenkomst dat zijn humeur veel te wensen overlaat. Hij kijkt nors voor zich uit, groet je niet, of amper en je weet…zijn dag was niet bepaald prettig, hij heeft nog niets gezegd, maar jij voelt dat hij behoorlijk “pissig” is. In eerste instantie probeer je nog aardig te zijn en je hulp aan te bieden door een luisterend oor te zijn. Maar daar heeft hij of zij even geen behoefte aan. Voor je het weet raak je geirriteerd of zelfs pissig op hem om niets. Herkenbaar?

Heb je een groot gevoel van verantwoordelijkheid en rechtvaardigheid?

Of ben jij een persoon die gelijk alles wil oplossen voor de ander. Bijvoorbeeld als je vriend of vriendin een probleem heeft. Ik neem als voorbeeld een relatieprobleem. Dat jij direct en altijd klaar staat en zo met het probleem van je vriend of vriendin bezig bent, dat het lijkt alsof het ook echt jouw probleem is? Dat het lijkt alsof jij dit probleem voor hen moet oplossen, omdat je je zo verantwoordelijk voelt voor het geluk van de ander. En bovendien merk je al snel op dat het gaat over een communicatie issue waarbij jij voor beide partijen wat te zeggen hebt over hoe eerlijk of oneerlijk het is.

Ben je snel overprikkeld of moe, bijvoorbeeld op verjaardagen of in het centrum?

Je houd van winkelen, tenminste je houdt van nieuwe kleding, en vol goede goed en met plezier rij je de parkeerplaats van het winkelcentrum. De eerste winkels heb je nog een vrolijk humeur, je hebt nog niet precies gevonden wat je wilt. Want je bent nu eenmaal een twijfelkont. Als je 3 winkels verder bent, begin je te

gapen… het lijkt wel alsof alle energie uit je lijf is getrokken. Stap voor stap strompel je verder. Je vrolijke humeur klapt om naar vermoeidheid en bij het minste geringste reageer je lichtelijk geirriteerd op de persoon waar je mee samen bent, of de voor jouw voeten lopende winkelend publiek. Je bent weer blij als je thuis bent. Je neemt een frisse douche en je hebt weer energie genoeg om de dingen te doen die jij leuk vind.

Pieker je veel (vooral over de ander, over wat je gezegd hebt en hoe dat over gekomen zou zijn bijvoorbeeld)

Je komt aan op een feestje. Iemand zegt terloops tegen je, whow jij bent veranderd en gaat door met het gesprek waar hij mee bezig was met iemand anders. Je vraagt je tijdens je jas ophangen af, wat hij bedoelt met deze opmerking? Ben ik dikker geworden? Of kom ik arrogant over?  Zoveel ben ik toch niet veranderd? Tja, ik doe tegenwoordig wel aan persoonlijke ontwikkeling, maar ik wil niet dat ze me als zweverig of anders zien. Zouden ze me zweverig vinden? Kortom je piekert je suf en het gaat ten koste van jouw leuke avond. Het kan ook zijn dat jij juist een grappige opmerking maakt die er zo uit flapte. Je schrok er zelf van. Iedereen lachte er om, maar zag jij nu een teleurstelling in de persoon waar je het grapje mee maakte?  Wat als je hem nu echt gekwetst hebt, dat was echt niet de bedoeling…. Zal ik er nog wat over zeggen, dat het niet mijn bedoeling was? Of zou je het daarmee erger maken? En voila je bent weer in je hoofd aanwezig en vergeet te genieten van het moment.

Vind je het moeilijk om nee te zeggen en keuzes te maken?

Je hebt voor jezelf een avondje bank hangen ingepland, heerlijk even helemaal niets. Je beste vriendin belt op en vertelt dat je van plan is om naar de stad te gaan om een dansje te wagen. Ze vraagt of je meegaat. Want ze gaat liever niet alleen en haar andere vriendin is ziek en kon ook al niet. Nu hoopt ze dat jij wel meegaat, want jij had tenslotte toch niets gepland. 3 x raden wat jij gaat doen….. natuurlijk ga je mee, want je kunt een vriendin niet alleen laten toch? Ze heeft je nodig. Ook al heeft jouw lichaam jou al lang aangegeven dat het tijd is om rust te nemen na bijv. een lange werkweek.

Heb je last van concentratieproblemen, onrust, angst en/of boosheid?

Je bent altijd aardig, vriendelijk en meelevend voor andere mensen. Ze zijn graag in jouw buurt, omdat ze weten dat je een luisterend oor voor ze bent. Toch voel je regelmatig van binnen een bepaalde boosheid omhoog komen, je kan het niet precies duiden. Naar buiten ben je namelijk nooit boos, maar inwendig ben je boos op jezelf omdat je je niet goed genoeg vind, of omdat je je anders voelt dan anderen. Iemand kan je een mooi compliment geven, maar jij ontvangt het niet echt. Je leeft eigenlijk meer in je hoofd en voelt je onrustig. Je kunt de rust niet pakken en men zegt regelmatig, ho ho.. .doe eens even rustig aan. Je moet zoveel van jezelf. Laat de controle toch eens los.

Heb je er wel eens aan gedacht dat je gewoon hoogsensitief bent? Dit is geen ziekte maar een mooie eigenschap die je wellicht nog niet onder controle hebt. Wil je weten hoe je het beste omgaat met hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit bij jezelf?

Besef dat jij de keuze hebt om te veranderen wat je anders wil.

Dat is het mooiste cadeau wat je kunt ontvangen van jezelf. Wil je hier meer over weten kijk dan eens hier. 

Van stress en onzekerheid naar rust in je hoofd en vertrouwen in jezelf en je gezin!Jolanda de Jong (43) is energetisch (Sensi+) therapeut, emotiespecialist, echtgenote, moeder van 2 (hoog) gevoelige kinderen. Ze zet haar hooggevoelige en mediamieke gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf én je kind naar boven te halen. Dit doet ze door inzet van lichaamsgerichte (sensitherapie) behandelingen voor kinderen en volwassenen. Tevens verzorgt ze diverse online cursussen HSP, bewustzijn en & praktische spiritualiteit.

5 tips om direct stress te verminderen

Stress…

We kennen het allemaal wel. De een heeft er meer last van dan de ander. We leven nu eenmaal in een drukke maatschappij. En ook al zou deze Corona tijd met de verplichte lockdown kunnen dienen voor wat meer rust zullen een hoop mensen juist in deze tijd stress ervaren. Want er heerst nogal wat angst met betrekking tot dit virusje. En niet alleen vanwege het virus, maar ook over de toekomst, want wat als jij nu net een ondernemer bent die nog steeds niet kan of mag ondernemen? Of een van je dierbaren ligt op de IC, reken maar dat je dan extra stress met je meedraagt. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat je je gespannen voelt of niet lekker in je vel zit. Wat kun je hier nu concreet zelf aan doen? Ik deel graag 5 anti stress tips die ik zelf regelmatig toepas, als ik mezelf aan het voorbij rennen ben, of als de nieuwsberichten of verhalen van andere mensen toch bij me binnenkomen en ook ik nog weleens overweldigd raak 😉

 

Tip 1: Beperk je taken

Je kunt beter 1 taak volledig goed doen, dan allerlei taken half, of afraffelen. Voer je taak dus met zorg en aandacht uit. Dat geeft rust en bovenal voldoening.

Tip 2: Wees dankbaar

Dankbaar voor wie je bent en wat je hebt, helpt je direct naar een blij en tevreden gevoel. Focus je niet op wat je niet hebt, maar juist op wat je wél hebt. Je kunt een dagboekje bijhouden, of bij het avondeten met je gezin delen waar je dankbaar voor bent. Wedden dat jij een heel ander gesprek aan tafel krijgt?

Tip 3: Adem bewust

In lastige situaties ga je vaak snel en oppervlakkiger ademen. Je zet als het ware spanning letterlijk vast. Je hulpademhalingsspieren zoals in je keel en je nek gaan mee doen, en dat geeft spanningsklachten in nek en schouders. Train jezelf om diep in en uit te ademen, diep naar je buik toe. Dit maakt de spanning in je lichaam en hoofd los en geeft ontspanning in je lijf.

Tip 4: Ga op informatie-dieet 

Overal waar je komt, sta je open voor informatie. Voor de een is dat een praatje met de buurvrouw of de bakker, voor de ander komt informatie via een collega of via social media en natuurlijk niet te vergeten het journaal. Soms zijn mensen zo gehecht aan klagen en praten over wat er niet goed gaat. Negatief nieuws maakt dat je stress ervaart. Al het onrecht in de wereld kost energie omdat het je boos, bang, verdrietig en machteloos maakt. Daarom kijk ik zelf al jaren geen journaal meer en laat ik ook de krant links liggen. En, ik mis het totaal niet. Mijn advies, zorg dat je enkel informatie tot je neemt die positief en helpend is voor je energie niveau.

Tip 5: Luister naar je hart

Als je werk, je relatie je niet langer vervult, word je ongelukkig en ziek. Ga dus zeker niet in discussie met je hart, maar luister ernaar. Zet vervolgens elke dag een stap om jouw geluk zelf te creëren.

Vind je dit laatste nog wat lastig? Zoek dan zeker wat hulp in de vorm van een therapeut, coach, of bijvoorbeeld een online zelfhulp training, zodat het makkelijker wordt om naar je hart te luisteren en je gevoel te volgen. Daarmee bereik je 2 dingen, minder stress en een gelukkiger leven.

Liefs

In verbinding met jezelf en de 1,5 meter afstand samenleving?

Op afstand met elkaar verbinden? Ja dat kan, heel goed zelfs blijkt de afgelopen maanden maar weer, als je ook verbonden bent met jezelf. Deze tijd vraagt om verbinding en daagt uit om te onderzoeken hoe we verbonden kunnen zijn en blijven in onze nieuwe afstand samenleving. Ik ben in eerste instantie vooral voor de werkelijke verbinding met jezelf. Al jaren houd ik me bezig met diverse vormen van verbinding. Verbinding met je kind, verbinding met eigen  innerlijke kind, verbinding met het universum, god, I AM of  je bron of hoe je het ook noemt. Het woord afstand zegt het eigenlijk al. met – met grote voorsprong; duidelijk; verreweg; met groot verschil en “de ruimte die zich ergens tussen bevindt” Hoe mooi is het dat je nu met een grote voorsprong terug kunt gaan het werkelijke verlangen dat veel mensen onbewust hebben: VERBINDING. Het wordt verbinding staat voor iets verbinden of samenvoegen; iets dat twee of meer afzonderlijke delen verbindt. En laten we nu net in een overgangsfase zitten van ons hoofd naar ons hart.

Terug naar je hart

Meer rust in je hoofd,  je dag niet meer laten bepalen door de stroom van gedachten. Want de afgelopen jaren zijn heel veel mensen in de ratrace van het leven terecht gekomen. Ik zie ze regelmatig vrouwen die uitgeblust, verdrietig en onzeker zijn. Ze zorgen graag voor anderen en vergeten zichzelf. Of ze zijn zo bezig met wat er van hen verwacht wordt en voelen zich opgejaagd en moeten vooral heel veel van zichzelf.

Voelen

Ze vergeten te voelen. Ze leefden vooral in hun hoofd en de vele burn-outs en depressies onder jonge mensen afgelopen jaren zijn daar een voorbeeld van. Gelukkig valt er nog zoveel te leren als je eenmaal op het pad van persoonlijke ontwikkeling wandelt. Hoe vaak hoor je niet dat mensen na een burn-out keuzes maken die de beste keuzes blijken te zijn om oude patronen te doorbreken en weer te gaan voelen wat ze willen en genieten van de kleine dingen zoals vogels die fluiten, de natuur in bloei en het samenzijn met gelijkgestemden. Ik ben me daar elke keer weer van bewust als ik een moment voor mijzelf neem. Tijdens les 3 van de opleiding tot Luisterkind werker (ja ja.. ik hou van mijzelf te blijven ontwikkelen en mijn schrijftalent meer te gebruiken) kwam ik weer zoveel nieuwe inzichten over mijzelf en mijn huidige verlangens tegen. Bij mij komt er na die rust een stortvloed van nieuwe ideeen binnen vallen. Zoveel dat ik vanmorgen zelfs om 5.30 uur al klaar wakker was om deze ideeen uit te werken in een nieuw HSP leefstijl programma waarbij je ontdekt hoe je door het inzetten van 6 basispijlers niet alleen je energie maar ook je gezondheid op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau een flinke boost kunt geven. Nog heel even geduld…. Er valt zoveel te leren als je jouw innerlijke rust opzoekt.

 

Veel mensen zijn bang voor hun eigen innerlijke wijsheid. Soms is het zo afgeschermd, zijn mensen zo gestrest, gespannen of moe dat ze geen zin hebben om aan zichzelf te werken. Toch zeg ik dan tegen je… zet door, ga het juist wel doen, want er komt zoveel moois uit. Je innerlijke wijsheid komt vrij. Misschien ben je bang voor wat er allemaal los kan komen, maar dit valt, als je het op een plezierige en luchtige manier aanpakt echt mee. Het zit echt allemaal al in jou. Je hoeft het positieve, fijne, vrolijke en speelse er alleen maar uit te laten komen. En daar zijn allerlei manieren voor. De een pakt dagelijks een paar rustmomenten op de dag, de ander mediteert trouw elke morgen of je neemt een hele dag waarin je wordt ondergedompeld in rustgevende energie in bijv. een retreat.  Op al deze manieren kom je er achter waar je blij van wordt. En wat je mag loslaten. Waar je blij van wordt en wat er in jou zit om nog ontdekt te worden.

 

Ga je met mij mee op reis? Jouw innerlijke reis… even kort, of juist wat langer? Hoe je leert jezelf, je energie, je emoties en je stress in balans te houden ongeacht de situatie?

 

Jij bent sterker dan je zelf denkt, je hebt alleen maar een klein zetje nodig om daarna weer vol vertrouwen op jouw pad te gaan. Neem een kijkje op www.bewustgevoeligacademy.nl hoe ik je verder help

Liefs

Moeite met concentreren? Doe dan zeker deze korte oefening!

Als gevoelig mens is het soms erg lastig om je te concentreren. Al die prikkels, die je de hele dag opvangt, zeker nu we veel thuis werken, of online school volgen of extra taken hebben als thuiskapper, thuisjuf, thuisentertainer 😉 etc. etc kunnen je echt van je pad afbrengen. Dus ik dacht laat ik je eens helpen met een leuk klein momentje voor jezelf. Zeker als je merkt dat je tussen al deze taken door steeds afdwaalt in (niet altijd zulke positieve) gedachten. Als dit veel gebeurd ben je waarschijnlijk waarschijnlijk even het contact eigen IK kwijt. Kan dat? Ja dat kan, ik geloof dat we als mens allemaal verbonden met elkaar, (holistisch). Zeker in Corona tijd zie je mooie initiatieven ontstaan. waarin je die verbondenheid direct terug ziet. Maar wist je dat je ook altijd verbonden met je Eigen Wijsheid? Dat is het lijntje wat precies weet wat je hier te doen hebt. Wat je talenten zijn en hoe je die met de wereld deelt.  Soms is dat lijntje naar boven even kwijt. Dan droom je weg, of ben je met 100 en 1 dingen tegelijk bezig dat je niet meer in het hier en nu aanwezig bent. Dan kan jouw werkelijke gevoel niet goed met je communiceren. Wat kun je dan doen? 

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

 

 • Breng jezelf dan in gedachten terug naar het NU
 • Voel hoe je  op je stoel zit
 • Adem dan een paar keer diep in en uit en wacht….. 
 • Luister naar de signalen die je lichaam je geeft
 • Adem dan nog eens diep in en langzaam uit
 • Blijf nog een paar minuten stil zitten

Wees je enkel bewust van alles wat er is, wat hoor je, wat  zie je wat voel je, wat ervaar je? 

Welkom terug!

Wat heeft je intuitie je net ingegeven om te doen?

Hoe meer je luistert naar je intuïtie hoe meer je “intune” bent met je zelf, hoe meer gemak, plezier en rust naar je toekomt elke keer weer!

Laat je mij weten of en wat je intuïtie jou ingaf? 

 

Verveel jij je door de corona maatregelen? In rust werken aan jezelf is het antwoord!

Verveel jij je al? Komen de muren al op je af nu je “verplicht” thuis werkt? Steeds meer mensen gaan zich vervelen nu ze wat langer thuis zijn en de sociale contacten behoorlijk zijn ingeperkt. Maar dat vervelen is ook echt ergens goed voor. Vervelen, staat voor ver van velen 😉 en juist nu is dit precies wat er gaande is. Ver van velen en de bedoeling om weer dicht bij jezelf te zijn of te komen!

Ik moet zeggen dat “muren die op je af komen” omdat je zoveel alleen thuis werkt, het “in quarantaine” zijn, daar heb ik zelf totaal geen last van. Mijn leven is al enkele jaren veel bewuster ingericht dan de gemiddelde Nederlander denk ik. Waarom? Omdat ik op die manier automatisch genoeg rust en ruimte om me heen heb als gevoelig mens, zodat mijn eigen energie hoog blijft en ik mijn creativiteit kan laten stromen.

Naast het managen van De Jong fysiotherapie en het werk van Bewust Gevoelig is het zo nu en dan bewust vermijden van drukte en sociaal contact echt mijn levensstijl geworden. Wat dat betreft deed ik al vaak aan quarantaine voordat het “verplicht” was. 😊

En ik kan je vertellen, ik ben er al jaren dankbaar voor dat ik echt naar mijn gevoel luister hierin. Voorheen ging ik nog wel eens met tegenzin naar een verplicht feestje of oppervlakkige afspraak en werd dat totaal niet blij van, het kostte soms bakken met energie en ik was de dag erna nergens voor uit te branden.

Natuurlijk mis ik het, om even spontaan langs te gaan bij mijn zusjes, een arm om mijn vriendin heen te leggen die het moeilijk heeft. Of even keihard lachen om iets grappigs tijdens gezellige avonden met vrienden oid. Maar ik leg juist nu de focus ook echt op mijzelf. Extra mediteren, reflecteren op mijzelf:

 • Waar ben ik dankbaar voor?
 • Wat gaat er goed?
 • Wat mag er anders?
 • Waar word ik blij van?
 • Hoe kan ik de connectie met mijzelf laten groeien?
 • Wat wil ik in de toekomst waar mijn hart echt van gaat zingen?

Deze tijd leent zich er juist ook voor om wat meer naar binnen te keren. Naast het genieten van de zon buiten, kun je ook op je “eigen zon” in je hart focussen en dat is op de lange termijn echt de moeite waard en genieten van de rust is gratis.

Luisteren naar je gevoel

Zijn er niet heel veel mensen die de afgelopen jaar echt vast zaten in de ratrace van het (werkende) leven? Ik noem het in mijn praktijk vaak OVERleven. Is het juist niet zo dat voor deze personen het nu een mogelijkheid biedt om dieper in zichzelf te onderzoeken wat je anders wilt? Je gestresst voelen is namelijk voor niemand goed, maar het geldt dubbel en dwars voor gevoelige mensen. Ze hebben namelijk van nature een gevoeliger zenuwstelsel wat vatbaar is voor onrust en signalen.

Als je bijvoorbeeld niet meer weet dat je (hoog)gevoelig bent, omdat je gewend bent om in je hoofd te leven en niet meer te voelen, de signalen van je lichaam mist, of zelfs de signalen van je lijf negeert. Tja, dan vinden we het gek dat er afgelopen jaren zoveel meer mensen met een burn-out te maken hebben gehad. Zelfs bij kinderen zie je de afgelopen jaren een stijging in burn-out verschijnselen. Die heftige overprikkelingsreactie van het lichaam is er niet voor niets. Er mag dan iets veranderen. Het lijf zegt letterlijk stop! Bij mensen die vastlopen in zichzelf zie ik regelmatig dat ze in het verleden vergeten zijn naar hun lijf en hun gevoel te luisteren. Zeker in deze 24/7 snelle maatschappij.  Ze voelen wel degelijk dat het niet klopt hoe ze hun leven leiden, maar ze kunnen niet anders, ze zijn overweldigd, cijferen zichzelf weg. omdat ze geen grenzen durven of kunnen aangeven of omdat de omgeving een bepaalde verwachting heeft.

 

Toch zijn er in deze Corona tijd ook positieve signalen te horen. Ik spreek ook gevoelige mensen die deze “verplichte quarantaine” stiekem ook weer fijn vinden om bij te tanken en kunnen daarnaast echt even tot zich zelf komen. Er zijn veel minder prikkels uit de omgeving (als je het nieuws natuurlijk niet elke dag kijkt 😊). Ook is er wellicht minder drukte om je heen, omdat je op kantoor met de helft minder collega’s aan het werk bent, of je werkt thuis, en waarschijnlijk komen er geen klanten face to face over de vloer dus je bent niet de hele dag met mensen in de weer. Je kunt dus veel makkelijker in je eigen energie blijven. Dat is vast het mooiste wat je jezelf kunt geven. Leren om bij jezelf te zijn en te blijven, ook als we straks weer massaal het openbaar vervoer in gaan, de drukke afdelingen op kantoor opzoeken en onze scholen weer op volle kracht gaan draaien.

Wil je nu wat langer kunnen genieten van het moment van rust in jezelf? Dan wil ik je adviseren minstens een half uur per dag naar buiten te gaan voor een wandeling. (liefst zonder mobiel) . Door regelmatig zo een moment te nemen geeft je al rust en zorgt voor positieve energie. Wil je meer tips ontvangen kijk dan eens  hier en leer hoe je beter bij jezelf kunt blijven.

Ik weet zeker dat het je heel veel op gaat leveren, nu maar ook zeker in de toekomst. Laat me weten wat jij hebt ervaren als je jouw rust pakt. Ik ben benieuwd.

Liefdevolle groet,

Thuis lesgeven aan je kinderen tijdens corona quarantaine?

Tips voor thuis lesgeven, is misschien wel de meest gegoogle zin op dit moment. Het is voor veel ouders best lastig in deze “Corona” tijd om alles draaiende te houden. Naast verplicht thuiswerken als medewerker of ondernemer ben je opeens ook “schooljuf” en “sportleraar” en entertainer. Misschien maak je je zorgen over de (financiële) toekomst en daarbij stapelen de extra huishoudelijke taken zich op. Je probeert als ouder daarnaast de harmonie in het gezin te houden, wat soms best lastig is. Veel gezinsleden dicht op elkaar in een ruimte, strijd om laptop of tablet om online lessen van school te volgen en in te loggen in je eigen werkomgeving niet te vergeten… Herkenbaar?

Alles is even anders dan anders

Misschien voel je zelfs wel de angst en onzekerheid van de omgeving? Het nieuws dat je volgt, de berichten op social media ze zijn helaas niet opbeurend of vrolijk. En die extra negativiteit kan behoorlijk overweldigend zijn. Is dit herkenbaar voor jou? Lees dan even verder voor mijn tips om je in deze tijd juist in rust en vertrouwen te zijn, ondanks de chaos waar we met zijn allen in terecht zijn gekomen. Kan het ook anders. Ik heb zelf ervaren wat het met mezelf en mijn gezin en werkomgeving doet als je focust op de fijne dingen in je leven. Deze periode leent zich namelijk ook voor een tijd van stil staan en vertragen en de controle los te laten. Je kunt niet anders want veel dingen zijn momenteel niet mogelijk of je hebt er gewoonweg geen controle over.  En daar mee leren ZIJN is al een mooie oefening om rust en vertrouwen te oefenen 😊 Want zijn we niet allemaal een beetje doorgeslagen in “moeten” en “leren” in het dagelijkse leven?  We moeten dit, we moeten dat… Maar wat als je eerst eens leert kijken naar wat er NU is?

Je ademhaling

Je kunt zelf natuurlijk iets doen om je rust en vertrouwen te vergroten in periode van stress. Adem eens een paar keer rustig 4 tellen in en 4 tellen uit via deze oefening met je aandacht op je hart. Je kunt eventueel je hand op je hart leggen. Hoe voelt dit? Kun je beter voelen wat er echt belangrijk is? Is het niet zo dat jouw gezondheid en de gezondheid van je gezin en je “inner circle” op dit moment het allerbelangrijkste is? Op het moment dat je dit beseft kun je bij heel veel “zorgen, taken en verplichtingen” al een vraagteken zetten. Is het echt noodzakelijk?

Bijvoorbeeld is het echt noodzakelijk om je kleuter via online lessen cognitieve vaardigheden bij te brengen in deze maand? Of kan je kleuter prima door de spontane “lessen” die zich in de natuur of in het dagelijkse gezinsleven voordoen leren? Is het echt noodzakelijk om jouw kind uit groep 4 zoveel extra (t)huiswerk mee te geven voor de komende maand? Of ga je samen extra tijd creëren om door de ogen van je kind te kijken naar deze situatie. Kinderen zijn zo wijs van binnen, daar kunnen we allemaal nog wat van leren.  En vind jij het als ouder noodzakelijk dat jouw puber in huis de structuur van vroeg opstaan aanhoudt, omdat het “hoort” of denk je, mijn puber heeft de laatste maanden zoveel stress ervaren van school en het doorleren in vakanties voor toetsweken, ik laat hem eerst eens echt uitrusten en daarna ga ik het gesprek aan van wat is belangrijk  zodat de motivatie om iets te gaan doen en opdrachten in te leveren noodzakelijk zijn om over te gaan en wat heeft hij van jou nodig? Misschien heeft je puber in deze tijd wel heel iets anders nodig. Ze willen zelfstandig zijn en dat je niet te veel met hen bemoeid, dus moet je dan wel strakke regels over “verplichte leermomenten” maken, of kan je samen met elkaar tot een compromis komen zodat er minder strijd is en toch niet aan verantwoordelijkheden voorbij wordt gegaan? Wij zijn hier thuis zeker op vele vlakken het gesprek aangegaan over school, over de gevaren voor risico groepen voor Corona, als gelijken omdat ieder individu net zoveel recht heeft op zijn eigen mening en op zijn eigen manier met de situatie om mag gaan (met in achtneming van de RIVM regels :-). Door op een ontspannen manier om te gaan met deze voor hen onverwachte situatie voelen ze zich serieus genomen en komt de zelf motivatie ook veel meer naar boven. Er wordt van zowel leerkracht, ouder als kind iets anders verwacht. De vraag die regelmatig bij mij opkomt: Hoe zou het zijn als de we deze periode gebruiken door ieders echte interesses en talenten weer te zien? Hoe zou het zijn als iedereen zijn eigen creativiteit weer zou aanspreken?

Creativiteit

Gisteren kwam ik een interview tegen van “meester Hidde” ook wel de rappende leraar genoemd, geweldig hoe creativiteit hier wordt gebruikt om uit de ontstane noodzaak online onderwijs ook plezier te halen. En hoe mooi zou het zijn dat je ook als ouder weer bewust wordt van de talenten van je eigen kind op alle vlakken. Dat je bewust kijkt naar de behoefte van je kind, niet omdat het moet, maar omdat je ontdekt wat hij of zij werkelijk nodig heeft. En dat hoeft naar mijn mening zeker niet alleen op cognitief vlak te zijn. Juist de dingen die we vaak niet op school leren zoals dankbaarheid, vreugde, zelfvertrouwen en zorgen voor je naasten komen nu goed van pas.

Ook ik werk momenteel veel van huis uit. Ik vind nog steeds de rust en ruimte om mijn uniekheid uit te drukken op mijn manier en een veilige haven voor mijn kinderen te zijn. Daarom deel ik graag de tips die ik toepas waardoor ik de rust en ruimte die ik als gevoelig mens nodig heb kan waarborgen. Ik deel ze graag met jou.

1) Laat je kind een paar keer springen.

Om even letterlijk te landen op de aarde. Zo zullen piekergedachten, volle hoofden en druk gedrag wegzakken. ZO belangrijk! Ook leuk om met elkaar te doen. Je laat je eigen zorgen ook even naar de achtergrond gaan.

2) Stel vragen aan je kind

als:

 • Hoe kan deze (school)dag nog leuker worden voor jou en voor mij?
 • Hoe kan deze (school)dag beter gaan dan dat je ooit van te voren kon bedenken?
 • Wat zorgt ervoor dat je een fijne dag krijgt vandaag? En wat kun jij doen om een ander een leuke dag te bezorgen?

Je kind hoeft niet meteen een antwoord te geven. Het gaat erom dat je de aandacht naar een positieve focus brengt. Wat je uitstraalt krijg je tenslotte vanzelf terug. Het kan even wennen zijn om op deze manier te kletsen met elkaar. Maar je kind zal je er dankbaar voor zijn. En door de focus positief te houden zul je zelf ook meer rust en ruimte gaan ervaren.

3) Gebruik je humor

maak plezier met elkaar en zorg dat er elke dag een moment is van (schater)lachen, slappe lach of droge humor die je inzet om een goede sfeer te brengen in jouw omgeving. Ook vind je puber dit in het begin misschien niet leuk, als jij niet meer kunt stoppen met lachen, je zult zien dat hij of zij vanzelf ook moeten lachen en dat geeft een diepe verbinding.

4) Ga uit je comfort zone

en dans bijvoorbeeld mee op de favoriete muziek van je kind of maak een gekke tik tok video

En vergeet niet van ‘overleven’  naar LEVEN te gaan. Kijk daarom naar je eigen gedrag, maak aanpassingen als dingen niet werken en

zorg dat je bewust wordt van datgene wat noodzakelijk is in deze tijd——- Liefde —— !

Groetjes

 

Jolanda de Jong (40) is energetisch (Sensi+) therapeut, emotiespecialist, echtgenote, moeder van 2 (hoog) gevoelige kinderen. Ze zet haar hooggevoelige en mediamieke gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf én je kind naar boven te halen. Dit doet ze door inzet van een Nes energetische bodyscan, spiegelsessie en lichaamsgerichte behandelingen voor kinderen en volwassenen. Tevens verzorgt ze diverse workshops en cursussen gericht op massage, bewustzijn en & praktische spiritualiteit.

Help mijn kind heeft geen zelfvertrouwen, wat kan ik doen?

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen, noemen we ook wel vertrouwen in jezelf!  Zowel hooggevoelige kinderen als hooggevoelige volwassenen worstelen nog al eens met het vertrouwen in zichzelf.Als ouder wil je dolgraag dat je kind in zichzelf gelooft en zichzelf vertrouwt. Jij doet dat immers ook en je wilt dat je kind gelukkig is. Hooggevoelige kinderen kunnen heel goed aanvoelen wat de ander nodig heeft. Hierdoor hebben ze vaak de neiging zich aan de ander aan te passen, omdat ze het heel goed kunnen aanvoelen en snel doen wat die ander nodig heeft of wil. Als kinderen dit echter vaak en langdurig doen, zie ik vaak dat ze niet meer zo goed weten en voelen wat ze zelf willen. Hierdoor raken ze het vertrouwen in zichzelf kwijt. Ook herkenbaar als je inmiddels volwassen bent en hooggevoelig?

Wat kun je doen?

In mijn praktijk leer ik kinderen altijd je eigen beste vriend of vriendin te worden. Wanneer ze worstelen met zichzelf over een bepaald thema haal ik altijd aan: Wat zou je tegen je beste vriend of vriendin zeggen in deze situatie? Zeg dit dan ook tegen jezelf en beschouw jezelf als je eigen beste vriend of vriendin. Daarnaast leer ik kinderen weer voelen wie ze zelf zijn en waar ze blij van worden. Aarding staat daarbij centraal in de behandeling van het zelfvertrouwen van een gevoelig kind! Naar mijn idee is er naast aandacht voor de aarding nog één hele mooie tip voor ouders om mee te nemen voor een boost in het zelfvertrouwen van je kind.

Jij bent hét voorbeeld

Dit is wellicht een inkoppertje, maar jij bent zelf het voorbeeld als het gaat om vertrouwen! Kinderen zijn net spiegels ze luisteren niet naar wat je zegt, maar kíjken naar wat je doet. Kijk eens hoe jij reageert op een situatie? Word je onzeker? of heb je geen vertrouwen in jezelf? Als jij zacht bent voor jezelf, bijvoorbeeld als je een fout maakt, is dat het gedrag dat ze zullen overnemen. Heb je echter zelf weinig zelfvertrouwen of ben je perfectionistisch? Dan is de kans groot dat je kinderen dat ook zijn of worden. Weet dit! Het is niet erg.  Je hebt elke dag op nieuw de kans om het anders te doen. Laat ze door je eigen gedrag zien dat ze zelf kunnen kiezen hoe ze reageren op situaties.

Liefde en warmte

Een kind bouwt zelfvertrouwen op door een liefdevolle opvoeding. Ik hoop dat jij als ouder zoveel mogelijk vanuit je hart probeert op te voeden. Zorg dus voor een veilige thuisbasis door duidelijke grenzen, structuur en regelmaat. Verder is het fijn als je erkenning hebt voor de gevoelens van je kind, waardoor een kind zich veilig genoeg voelt om zichzelf te ontwikkelen en het vertrouwen te krijgen dingen te gaan ontdekken. In ieder geval liefde en warmte en veiligheid voor je kind. Dat is super belangrijk. Dat ze kunnen terugvallen op hun ouders als het even niet gelijk lukt. Dat ze nog even op je mogen leunen als het spannend is, maar waar jij helpt ze uit de comfortzone te gaan zodat een kind uiteindelijk leert hoe het moet en een succes ervaring opdoet. Dat is het grootste geschenk wat je hen kunt geven.

Ontspanningsoefeningen

Kinderen met weinig zelfvertrouwen kunnen soms veel piekeren over wat er allemaal niet lukt. Hierdoor kunnen ze zich somber voelen, moeite krijgen met inslapen of zeer gespannen zijn. Heeft jouw kind hier last van? Dan kunnen ontspanningoefeningen of een kindermassage helpen. Je kind leert z’n aandacht te richten op het hier en nu, waardoor het stopt met piekeren. Speciaal om het zelfvertrouwen van je kind te vergroten heb ik een online cursus help je kind ontspannen ontwikkeld, waarbij je leert hoe je meer zelfvertrouwen bij je kind ontwikkelt en hoe je kind zelf kan leren te ontspannen, wat weer in het voordeel is voor het zelfvertrouwen van je kind.

Oefen met helpende gedachten

De cliëntjes die mij van de Bewust Gevoelig praktijk kennen weten het… je gaat na je behandeling niet weg zonder een kaartje te trekken. Daarvoor werk ik met diverse kaartjes, waaronder “Eigenwijsjes”. Dit zijn leuke kinderkaarten met een positieve uitspraak erop. Zoals:

Afbeeldingsresultaat voor eigenwijsjes

 

“Ik kan het!”
“Ik zeg wat ik voel!”

“Ik vertrouw op mijn gevoel!”

Laat je kind een kaartje trekken. Dit wordt de spreuk van je kind voor één dag of voor één week. Hang het kaartje op een zichtbare plek in huis, zodat je kind er regelmatig aan herinnerd wordt. De uitspraken geven een steuntje in de rug en versterken een positief zelfbeeld. Eigenwijsjes zijn er voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar en geven op een speelse manier meer zelfvertrouwen. Kinderen zijn er dol op!

Wat doe jij om je kind meer zelfvertrouwen te geven?

Groetjes

Jolanda de Jong (43) is energetisch (Sensi+) therapeut, emotiespecialist, echtgenote, moeder van 2 (hoog) gevoelige kinderen. Ze zet haar hooggevoelige en mediamieke gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf én je kind naar boven te halen. Dit doet ze door inzet van, energetische lichaamsgerichte behandelingen en online afstemmingen voor kinderen en volwassenen. Tevens verzorgt ze diverse workshops en online cursussen gericht op hooggevoeligheid, bewustzijn en & praktische spiritualiteit.