Nes Health: in 15 seconden een beeld van je lichamelijke en geestelijke gezondheid?
19 april 2016 
4 min. leestijd

Nes Health: in 15 seconden een beeld van je lichamelijke en geestelijke gezondheid?

Een totaal WellNes-systeem dat artsen, therapeuten en andere zorgverleners in staat stelt om het lichaam snel te analyseren en de gezondheid van cliënten eenvoudig helpen te herstellen”

Vorig jaar werd mijn interesse gewekt door deze zin tijdens de beurs “International Therapeut” (complementaire geneeswijzen) Zou dat echt kunnen? Diverse vragen hielden mij bezig: Is het werkelijk zo simpel? Hoe dan?  Zou het ook kunnen werken binnen mijn sensi therapie praktijk met hooggevoelige personen waar veel voorkomende klachten overprikkeling, vermoeidheid, stress, angsten en buikpijn zijn?  Zou het zelfs een optie kunnen zijn voor de reguliere fysiotherapie praktijk van mijn partner waar veel mensen met chronische pijnklachten komen?  Hij was inmiddels ook nieuwsgierig naar de lezing die notabene door een fysiotherapeut gegeven zou worden.En wat zijn we enthousiast over deze “nieuwe” en “wonderlijke” manier van werken naar gezondheid en vitaliteit! Inmiddels hebben we alle trainingsdagen achter de rug, en mogen we ons officieel NES therapeut noemen. Via deze blog neem ik je graag mee in de de wereld van de “frequentie geneeskunde”en wat dit voor jouw gezondheid kan betekenen. Of je nu lichamelijke of geestelijke klachten hebt óf juist preventief met je gezondheid aan de slag wil om je fit en vitaal te blijven voelen.

Wetenschap

Onze gezondheid is gebaseerd op het goed functioneren van de energievelden in ons lichaam. Stress, omgevingsfactoren, verwondingen of ziekte kunnen energieverstoringen en blokkades veroorzaken welke het optimaal functioneren van lichaam en geest in de weg staan. Vanuit steeds meer wetenschappelijke invalshoeken wordt er vastgesteld, dat er een energie- en informatieveld binnen het fysieke lichaam bestaat. NES noemt dit “het menselijke lichaamsveld”, ofwel het Human Body Field (HBF): hét besturingssysteem van het lichaam. Recente wetenschappelijke ontwikkelingen bewijzen dat gezondheid veel verder gaat dan we ooit voor mogelijk hielden, namelijk voorbij het niveau van cellen, organen en zelfs het DNA. Gedurende bijna veertig jaar heeft de Australiër Peter Fraser de structuur en functies van dit veld onderzocht. Hij vond correlaties tussen duizenden lichaamsveld-functies en het fysieke lichaam. Hij kwam tot de conclusie dat er drie cruciale factoren zijn bij activeren van het zelf-herstellend vermogen en het bereiken van een optimale gezondheid:

1. De energie, die door het lichaam stroomt
2. De informatie, die daarvoor nodig is
3. De fysiologie van het lichaam, die hier gebruik van maakt

Daarmee bereikte hij voor het eerst een integratie tussen de eeuwenoude Chinese Oosterse geneeskunde en de hedendaagse Westerse biologie, anatomie en fysiologie. Uit deze theoretische benadering is NES Health voortgekomen.

NES therapie

Het Total WellNES systeem bestaat uit:

 • NES ProVision (een scan die meet in 15 seconden waar de zwakke schakels van je gezondheid zich op dat moment bevinden)
 • NES miHealth (eerste snelle correctie met Nes miHealth)
 • NES Infoceuticals (structurele correctie van het Human Body Field)

Met dit totaal concept kunnen de verstoringen in de drie genoemde cruciale factoren opgeheven worden. Het lichaamsveld gaat gemakkelijker en op een meer natuurlijke manier terug naar een optimaal functioneren.

Om te weten hoe frequentie geneeskunde werkt geef ik graag het voorbeeld van een radiozender. Als de radio niet goed staat afgesteld op de juiste frequentie dan ontstaat er ruis. Dan is het natuurlijk handig als je de frequentie iets of zelfs heel veel aanpast zodat je de radiozender weer helder en duidelijk ontvangt want dit geeft een mooi geluid. Zo geldt dit eigenlijk ook voor je lichaam. In ons leven ontstaan er altijd momenten van shocks of trauma’s van ervaringen uit het verleden. Daarnaast ontstaan er vandaag de dag ook stress van straling, voeding, verwachtingen maatschappij etc. Op het moment dat je lichaam/geest niet goed staat afgesteld, geeft dit ruis en noemen wij klachten of zelfs ziekte.

In eerste instantie proberen veel mensen zelf in balans te komen door gezonder te eten, meer te bewegen en meer te ontspannen.  Soms is er echter meer nodig. Via een energetische scan (Nes Provision) meet je wat er uit balans is, kun je direct en structureel balans brengen (via Nes MiHealth / NES Infoceuticals) door de frequentie net als bij de radio weer goed te zetten en dus het zelf herstellend vermogen dat iedereen in zich heeft aan te spreken.

Hoe werkt NES therapie?

Tijdens een NES-therapie sessie leg je je hand op een scanner – een soort computermuis met daarop een metalen plaatje. Deze is verbonden met het NES Health-systeem. In korte tijd worden een groot aantal tests afgenomen. Het scannen van het lichaamsveld duurt slechts 15 seconden en de resultaten zijn direct zichtbaar.

Deze scan geeft informatie over onder andere:

 • energieblokkades in het lichaamsveld
 • emotionele/mentale disbalans, probleemgebieden wat betreft emoties en overtuigingen in beeld, waaronder stress, (gebrek aan) vertrouwen, zelf liefde etc.
 • spijsvertering, zenuwstelsel, bloedcirculatie, hormoonstelsel, immuunsysteem
 • de conditie van organen (hart, longen, maag, darmen, nieren, lever, alvleesklier)
 • de conditie van je spieren, gewrichten, botten en huid
 • de opname van voedsel, intolerantie voor voedingsmiddelen, opname vitaminen en mineralen
 • de gevoeligheid voor schimmels, virussen en bacteriën
 • verstoringen die ontstaan zijn door belastingen vanuit milieu zoals straling en toxines

Hoe cool is dat? Een professionele scan die gelijk duidelijk laat zien hoe het momenteel met je lichaam en geest gesteld is en waar “vage” emotionele of fysieke klachten vandaan komen. Én wat je nodig hebt om in balans te komen op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Durf jij het aan om je lichaamswijsheid te laten spreken? Laat je verrassen!

NES mihealth

Geïnteresseerd?  Kijk dan even voor meer info op https://bewustgevoelig.nl/nes-health-total-wellnes/ hoe de behandeling precies in zijn werk gaat en  voor welke klachten het geschikt is en hoe je zelf zo snel mogelijk het zelf genezend vermogen van je lichaam stimuleert.

Reactie plaatsen