Wie ben ik?

Mijn naam is Jolanda de Jong (1976),  Emotionele Manifestor 1/3, daarnaast gevoelig, 

maar ook krachtig, altijd in voor een goed gesprek en een diepgaande impactvolle

verbinding met de ander, maar ik hou ook van humor en lichtheid in mijn leven. 

Ik zoek altijd naar verbetering in mijzelf en in anderen. Daarom werk ik naast de opleidingen waar ik kennis heb vergaard, graag op mijn gevoel. Ik maak via mijn hart contact met jou, zodat er verbinding ontstaat in jezelf, en dan ontstaat er vanzelf magie! Je straalt van binnenuit.


Ik ben altijd bezig met mezelf ontwikkelen. Van kindermassage tot (kinder) mediumschap en van sensitherapie tot Human Design coaching. Het waren allemaal puzzelstukjes in de zoektocht naar mijzelf en ik weet dus inmiddels veel beter wie ik werkelijk ben en wat mijn talenten zijn. 


"Via mijn zoon kwam ik terecht bij mijn eigen talent" Hoogsensitiviteit en mediumschap als gave

Mijn zoektocht naar mijzelf startte zo'n 19 jaar geleden. Mijn pasgeboren zoon werd bestempeld als "huilbaby". Ik wilde hier alles over weten om hem te begrijpen en vooral om hem natuurlijk te helpen. Ik volgde heel veel diverse cursussen en trainingen voor hèm. Veel later begreep ik pas dat de informatie die ik in me opnam om mijn kind te helpen en hoogsensitiviteit te begrijpen juist ook bedoeld was om mijzelf beter te begrijpen…. Ik heb altijd gedacht…. ik hoog sensitief? Nee, zo erg heb ik dat niet… inmiddels weet ik wel beter. Ik heb mijn gevoeligheid omarmt en ik zou deze eigenschap NIET willen missen. Sterker nog deze gevoeligheid is nu mijn kracht die ik dagelijks in mijn werk en prive inzet om mensen te leren zichzelf te helen en vooral te inspireren dat je altijd een keuze hebt om je leven in te richten op de manier waar jij blij van wordt. En daar komt zeker ook Human Design om de hoek kijken.


Human Design

In 2014 kwam Human Design via goede vrienden op mijn pad. Samen met mijn echtgenoot hebben we avonden aan avonden onze designs uit laten pluizen. Ik was in eerste instantie in shock. Ik wilde helemaal geen Manifstor type zijn. Initiatief nemen, in de actiemodus etc... Het leek me zoveel makkelijk om zoals mijn partner bijvoorbeeld een Generator te zijn. Dan komt het leven gewoon naar je toe :-). Er vielen dat weeknd een hoop kwartjes wat  slechts 8% van de bevolking is mijn type. En nu begreep ik ook mijn gevoel toen ik jong was: waarom ben ik anders, waarom denk ik anders over veel dingen, waarom word ik vaak niet  begrepen, waarom ben ik snel verveeld en altijd weer op zoek naar nieuwe dingen? 

 

 null

Mijn Human Design chart : Emotionele Manifestor 1/3 profiel 


Human Design heeft me ontzettend veel inzichten gegeven in mijzelf en ook in de opvoeding van onze 2 verschillende kinderen. Eind 2020 vond ik het tijd om dit stukje waardevolle kennis en inzichten in een online training specifiek voor ouders te maken. Met Human Design daarin verweven naast de spiegel die een kind voor een ouder kan zijn. Want zoals Ra Uru Hu, de grondlegger van Human Design zei, Human Design is eigenlijk voor kinderen. Als de kinderen dichtbij hun authentieke zelf blijven en ouders daarin leren ondersteunen, hoeven ze zich niet opnieuw te herinneren wie ze werkelijk zijn. En wij kunnen, als ouders, heel specifiek helpen door de blauwdruk van hun Human Design te leren kennen en hun daarin te begeleiden. Het heeft voor mijn beide kinderen zoveel rust en herkenning gegeven. Ieder kind is tenslotte uniek en als ze al vroeg hun talenten en beslissing strategie leren kennen is dit zo prettig voor je hele leven!


Mijn missie:

 (Hoog) gevoelige mensen inspireren en begeleiden om weer te gaan stralen van binnenuit. Door het inzetten van Human design kennis en theorie samen te integreren in "voelen" door praktische energie en ontspanningsoefeningen, gedachtenkracht en intuïtie en dat op een laagdrempelige “nuchtere” manier met als doel oké zijn met jezelf, een positief zelfbeeld, rust in je hoofd en in je lijf zodat jij weer een inspiratiebron voor een ander kunt zijn.


is gecertificeerd als / gespecialiseerd in:

null Kindermassage coach en nieuwetijds kindercoach

nullSensi-plus therapie voor HSP (hoogsensitiviteit)

nullMediumschap en Healing

nullKindertolk, kinderfluisteraar (reader)

nullI AM Presence practitioner

null Soulcoach

null Understanding Human Design, jouw energetische blauwdruk


Mijn afgeronde opleidingen geven mij diverse mogelijkheden om de oorzaak achter fysieke, mentale, emotionele of energetische klachten aan te pakken, zodat lichaam en geest weer in balans komen en jij je ware zelf weer leert herinneren. Tevens verzorg ik diverse workshops en cursussen zowel online als offline gericht op HSP, energie, intuïtie en bewustzijn. En kun je sinds kort ook lid worden van de high vibe van Hoofd naar Hart community


 nullIk ben als therapeut verbonden aan de beroepsvereniging BATC als paramedisch complementair therapeut waardoor mijn consulten veelal deels vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen. 
Nieuwsgierig geworden wat ik voor je kan betekenen?

Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden