Online cursus kindermassage voor ouders

Ontdek de magische kracht van Kindermassage  

 voor ouders van hooggevoelige kinderen!"

Kindermassage

Massage voor gevoelige kinderen is een fijne manier om kinderen te laten ontspannen. Een kind krijgt elke dag veel indrukken binnen. Om dit allemaal een plaats te kunnen geven is vaak lastig. Door als ouder een massage  te geven, kunnen kinderen de indrukken van de dag loslaten, beter slapen en daardoor de volgende dag weer een frisse start maken.

In de huidige maatschappij wordt veel van kinderen verwacht. Veel kinderen ervaren de wereld op dit moment als overweldigend. Door op jonge leeftijd te beginnen met leren ontspannen en bijv. te masseren, leer je jouw kind de indrukken die hij/zij overdag op doet, te verwerken en los te laten.

Kindermassage kan goed ingezet worden bij:

Een kind wat snel angstig, boos of verdrietig is

Een hoogsensitief kind / hooggevoelig kind / strong willed kind (HSP -HSS)

Een kind met faalangst

Een kind met buikpijn

Een kind wat slecht (in) slaapt

Een kind wat onzeker is

Wat leer je in deze online training?

Tijdens deze online cursus kindermassage leer je technieken van een gemakkelijke hoofdmassage, buikmassage en voetmassage aan. Je leert de diverse grepen en kunt hiermee jouw kind laten aarden en ontspannen. Je krijgt naast de massage technieken ook  massage spelletjes aangereikt zodat jij spelenderwijs je kind kunt helpen met basisbehoefte nummer 1: aanraking.  Een kindermassage past perfect in een bedtijd-ritueel waardoor jouw kind heerlijk kan inslapen.

Hoe zou het zijn als je kind:

 • leert ontspannen (via jou)
 • Lekker in zijn vel zit
 • een fijn en effectief bedtijd ritueel heeft
 • Beter gegrond / geaard is overdag
 • Meer zelfvertrouwen heeft
 • Leert om de dagelijkse prikkels los te laten
 • Goed en ontspannen kan slapen
 • quality time met jou als ouder heeft
Zo simpel maar zo effectief

Mijn dochter is vanaf jongsaf aan al een echte denker. Ik ben gestart met alleen de hoofdmassage te geven, eerst gewoon lekker tijdens het tv kijken, al gauw vroeg ze zelf of ik voor het slapen gaan haar hoofdje nog even wilde doen. Het kost me ongeveer 5 tot 7 minuten extra tijd, maar daarna valt ze als een blok in slaap, dit terwijl we normaal wel tig keer naar boven moesten als ze in bed lag omdat er zoveel vragen in haar hoofd bleven rondspoken. Deze moesten eerst allemaal beantwoord worden voordat ze in slaap kon vallen. Voor Marit is het fijn, maar voor ons als ouders ook zeer zeker aan te raden om wat quality time in te plannen, je krijgt er zoveel voor terug!

Yvon, moeder van Marit 6 jaar

Heerlijk ontspannen stap voor stap

Ik heb deze kindermassage in korte tijd kunnen aanleren. Het is simpel en effectief. De massage technieken worden stap voor stap beschreven en er zitten handige filmpjes bij zodat je precies kunt zien hoe de techniek op de juiste manier wordt uitgelegd. Wij hebben inmiddels een echt ritueel van voetenbad met aroma vooraf tot aan een complete massage toe. Ik merk dat Tim veel rustiger en vooral sneller inslaapt na de massage. En ik gebruik het ook bij mijn eigen kindercoach sessies!

Daniëlle, moeder van Tim 8 jaar

Mijn dochter van 14 jaar vraagt er nog steeds om

Ik heb deze kindermassage   aangeleerd toen mijn dochter een jaar of 9 was en zich niet goed kon ontspannen. Ze vond het heerlijk bij Jolanda op de behandelbank. Jolanda adviseerde me de massage ook regelmatig thuis te doen omdat Daantje er echt baat bij zou hebben  om alle spanningen los te kunnen laten. Ik ben blij dat ik haar advies heb opgevolgd. Er is zoveel meer ontspanning in ons huis gekomen!
Renske, moeder van Daantje 14 jaar

Kindermassage is geschikt voor kinderen

vanaf 3 - 18 jaar 

Alle info die je moet weten 

Masseren is echt super fijn voor alle kids, maar vooral de drukke kindjes hebben er veel baat bij. Hierdoor gaan ze veel beter slapen. En weet je wat het mooie is? Die massage is niet alleen fijn voor je kind, maar ook voor jou als ouder! Tijdens het masseren komt het hormoon oxytocine vrij, dat zorgt voor ontspanning en laat het stresshormonen als adrenaline gewoon verdwijnen zowel bij ouder als kind! 


Vooral als kind druk of onrustig is kan de balans van  positieve en negatieve aandacht op een dag wel eens zoek zijn. Door een moment van massage toe te voegen  aan het einde van de dag, bijv. bij het bedritueel kan je wat positieve aandacht door jou als ouders meegeven en daarmee verbeter jij je band met je kind.  Op deze manier sluit je de dage op een fijne manier af mt je kind,  ondanks dat je wellicht gemopperd hebt eerder op de  dag. En geloof me, dat geeft jou als ouder ook een fijn en positief gevoel!

De massage die je aanleert is een holistische massage. Deze is speciaal gericht op het loslaten van spanning en het afvoeren van al die opgeslagen emoties. Zo kan het natuurlijke evenwicht in het lichaam weer helemaal herstellen en komt die energie weer helemaal in balans, gewoon op een natuurlijke manier. En om het nog beter te maken, kun je de massage ook combineren met aromatherapie. Lekker met geurtjes werken om de werking van een massage nog intenser en relaxter te maken. Ga lekker aan de slag en geef je kind een en jezelf een heerlijk moment van ontspanning en positieve vibes!

Ik leer je op een gemakkelijke maar doeltreffende manier om een hoofd buik en voetmassage te geven. Je hoeft hiervoor geen anatomie gestudeerd te hebben. Zolang je dit met een goede intentie doet (om je kind of een cliënt uit je praktijk te helpen) is het altijd goed. De technieken kun je grotendeels ook op jezelf toepassen. Het filmpje met de basis technieken kun je net zo vaak bekijken als je wilt en op die manier kun jij je de diverse massages helemaal eigen maken.

De online cursus bevat:  

 1. 3 waardevolle modules met uitgebreid tekst, handleiding en video's van de basistechnieken:
 2. 1. Hoofdmassage voor kinderen 
 3. 2. Voetmassage voor kinderen
 4. 3. Buikmassage voor kinderen
  1. 4. Bonus 1 basistechnieken rugmassage voor kinderen
  2. 5. Bonus 2 massage spelletje voorbeelden
  3. 6. Bonus 3 korte afstrijk oefening om spanning snel los te laten

Online kindermassage

 • Start  na de betaling direct met de online training 
 • 24/7 toegang tot de online leeromgeving, leren en ervaren in je eigen tempo met behulp van theorie, audio, video en afbeeldingen
 • zeer praktische uiteenzetting van de lesstof
 • Goedkoper dan een massagetherapeut of consult in de praktijk
 • Praktisch en snel toe te passen in jouw drukke gezinsleven
 • Een mooi ontspannen moment voor jou en je kind!

Voor wie?

Voor ouders en verzorgers van kinderen vanaf een jaar of 3 tot pubers en volwassenen ;-)

Professionals die met kinderen werken; hsp kindercoaches, kindertherapeuten, psychologen of leerkrachten, die graag kindermassage willen toepassen in praktijk. 

De online mogelijkheden van tegenwoordig bieden zoveel voordelen! Je hoeft de deur niet uit, je kunt zelfs via je mobiel inloggen met een app. Je kunt in je eigen tempo kennis tot je nemen en ervaren wat deze massage voor jou en je kind kunnen betekenen.

Online cursus Kindermassage

Wat je krijgt bij deze online cursus 

  • 6 modules vol kennis, tips en basistechnieken kindermassage 
  • Alle downloads audio, video en afbeeldingen 
  • Kindermassage Reader in PDF
  • Een document met daarin alle steekwoorden.  Als je dit uitprint of digitaal bekijkt, heb je altijd de juiste massagegrepen en volgorde bij de hand!
  • 24/7 toegang tot online leeromgeving, ook via app op mobiel toegankelijk

Bonussen

 • bonus 1 : massage technieken voor de rug
 • bonus 2: massage spelletjes 
 • bonus 3: korte afstrijkoefening om spanning snel los te laten