Ontdek de magische kracht van Kindermassage:

de Online training kindermassage exclusief voor

ouders van gevoelige kinderen!"

Start vandaag nog!

Kindermassage

Online cursus kindermassage

Massage voor gevoelige kinderen is een fijne manier om kinderen te laten ontspannen. Een kind krijgt elke dag veel indrukken binnen. Om dit allemaal een plaats te kunnen geven is vaak lastig. Door als ouder een massage te geven, kunnen kinderen de indrukken van de dag loslaten, beter slapen en daardoor de volgende dag weer een frisse start maken.

In de huidige maatschappij wordt veel van kinderen verwacht. Veel kinderen ervaren de wereld op dit moment als overweldigend. Door op jonge leeftijd te beginnen met leren ontspannen en bijv. te masseren, leer je jouw kind de indrukken die hij/zij overdag op doet, te verwerken en los te laten.

Herken jij jouw kind hierin? 

een druk kind

Hoogsensitief kind

kind met faalangst

kind met buikpijn

kind wat slecht inslaapt

niet lekker in zijn vel

een onzeker kind

een boos kind

kind dat snel verdrietig is

Wat leer je in deze online massage cursus?

In het kort wat je gaat leren:

Tijdens deze online cursus kindermassage leer je technieken van een gemakkelijke hoofdmassage, buikmassage en voetmassage aan bij je eigen kind. Je leert de diverse grepen en kunt hiermee jouw kind laten aarden en ontspannen. Je krijgt naast de massage technieken ook een bonus van  andere manieren zoals bijv. massage spelletjes zodat jij je kind altijd gemakkelijk kunt laten ontspannen. Een kindermassage past perfect in een bedtijd-ritueel waardoor jouw kind heerlijk kan inslapen. Deze aan te leren massage is ook geschikt om volwassenen te laten ontspannen!

Hoe zou het zijn als je kind:

 • leert ontspannen via jou
 • Lekker in zijn vel zit
 • een fijn en effectief bedtijd ritueel heeft
 • Beter gegrond / geaard is overdag
 • Meer zelfvertrouwen heeft
 • Leert om de dagelijkse prikkels los te laten
 • Goed en ontspannen kan slapen
 • samen met jou quality time heeft

Heerlijk ontspannen stap voor stap

Ik heb deze kindermassage in korte tijd kunnen aanleren. het is simpel en effectief. Het is  De massage technieken worden echt stap voor stap beschreven en er zitten handige filmpjes bij zodat je precies kunt zien hoe dat techniek op de juiste manier wordt uitgelegd. Wij hebben inmiddels een echt ritueel van voetenbad met aroma vooraf tot aan een complete massage toe. Ik merk dat Tim veel rustiger en vooral sneller inslaapt na de massage. 

Daniëlle, moeder van Tim 8 jaar
Zo simpel maar zo effectief

Mijn dochter is vanaf jongsaf aan al een echte denker. Ik ben gestart met alleen de hoofdmassage te geven, eerst gewoon lekker tijdens het tv kijken, al gauw vroeg ze zelf of ik voor het slapen gaan haar hoofdje nog even wilde doen. Het kost me ongeveer 5 tot 7 minuten extra tijd, maar daarna valt ze als een blok in slaap, dit terwijl we normaal wel tig keer naar boven moesten lopen als ze in bed lag omdat er zoveel vragen in haar hoofd bleven rondspoken. Deze moesten eerst allemaal beantwoord worden voordat ze in slaap kon vallen. Voor Marit is het fijn, maar voor ons als ouders ook zeer zeker aan te raden om wat quality time in te plannen, je krijgt er zoveel voor terug!

Yvon, moeder van Marit 6 jaar

Kindermassage is geschikt voor kinderen vanaf 3 - 18 jaar 

Alle info die je moet weten 

Masseren is echt super fijn voor alle kids, maar vooral de drukke kindjes hebben er veel baat bij. Hierdoor gaan ze veel beter slapen. En weet je wat het mooie is? Die massage is niet alleen fijn voor je kind, maar ook voor jou als ouder! Tijdens het masseren komt het hormoon oxytocine vrij, dat zorgt voor ontspanning en laat het stresshormonen als adrenaline gewoon verdwijnen zowel bij ouder als kind! 


Vooral als kind druk of onrustig is kan de balans van  positieve en negatieve aandacht op een dag wel eens zoek zijn. Door een moment van massage toe te voegen  aan het einde van de dag, bijv. bij het bedritueel kan je wat positieve aandacht door jou als ouders meegeven en daarmee verbeter jij je band met je kind.  Op deze manier sluit je de dage op een fijne manier af mt je kind,  ondanks dat je wellicht gemopperd hebt eerder op de  dag. En geloof me, dat geeft jou als ouder ook een fijn en positief gevoel!

De massage die je aanleert is een holistische massage. Deze is speciaal gericht op het loslaten van spanning en het afvoeren van al die opgeslagen emoties. Zo kan het natuurlijke evenwicht in het lichaam weer helemaal herstellen en komt die energie weer helemaal in balans, gewoon op een natuurlijke manier. En om het nog beter te maken, kun je de massage ook combineren met aromatherapie. Lekker met geurtjes werken om de werking van een massage nog intenser en relaxter te maken. Ga lekker aan de slag en geef je kind een en jezelf een heerlijk moment van ontspanning en positieve vibes!

Ik leer je op een gemakkelijke maar doeltreffende manier om een hoofd buik en voetmassage te geven. Je hoeft hiervoor geen anatomie gestudeerd te hebben. Zolang je dit met een goede intentie doet (om je kind of een cliënt uit je praktijk te helpen) is het altijd goed. De technieken kun je grotendeels ook op jezelf toepassen. Het filmpje met de basis technieken kun je net zo vaak bekijken als je wilt en op die manier kun jij je de diverse massages helemaal eigen maken.

Deze online training bestaat uit

3 waardevolle modules met tekst,  video's van de massage technieken. Hoe je een simpele  maar doeltreffende  hoofdmassage kunt geven.

Hoe je de voeten van je kind kan masseren voor het slapen gaan, voor ontspanning en sneller inslapen

Nuttige tips om je jou en je kind te helpen ontspannen

Toegang tot de besloten community waarin je ervaringen kunt
 uitwisselen met anderen

 

Programma op maat

 • Start direct na het online betalen met de online training
 • 24/7 toegang tot de online leeromgeving, leren en ervaren in je eigen tempo met behulp van theorie, audio, video en afbeeldingen
 • zeer praktische uiteenzetting van de lesstof
 • Contact met andere deelnemers door toegang tot Bewust Gevoelig Academy
 • Goedkoper dan een massagetherapeut of in een praktijk
 • Praktisch toe te passen in jouw drukke gezinsleven
 • Een mooi ontspannen moment voor jou en je kind!

Voor wie is deze training?

 • Voor ouders en verzorger  van kinderen vanaf een jaar of 3 tot pubers en volwassenen ;-)
 • Professionals die met kinderen werken; kindertherapeuten, psychologen, pedagogen, leerkrachten en docenten, die graag kindermassage willen toepassen in praktijk. 


De online mogelijkheden van tegenwoordig bieden zoveel voordelen!

Je hoeft de deur niet uit, je kunt zelfs via je mobiel inloggen met een app. Je kunt in je eigen tempo kennis tot je nemen en ervaren wat deze massage voor jou en je kind kunnen betekenen.

Bekijk de tarieven


Alles op een rijtje

 • uitleg basistechnieken hoofdmassage voor kinderen
 • uitleg basistechnieken voetmassage voor kinderen
 • uitleg basistechnieken buikmassage voor kinderen
 • bonus 1 basistechnieken rugmassage voor kinderen
 • bonus 2 massage spelletje voorbeelden
€ 49,-
€25,00

Online cursus Kindermassage

Wat je krijgt bij deze online cursus 

  • 3  modules vol kennis, tips en basistechnieken kindermassage 
  • Alle downloads audio, video en afbeeldingen 
  • Kindermassage Reader in PDF
  • Alle massage technieken op een 
  • Een document met daarin alle steekwoorden. Als je dit uitprint of digitaal bekijkt, heb je altijd de juiste massagegrepen en volgorde bij de hand!
  • 24/7 toegang tot online leeromgeving, ook via app op mobiel toegankelijk

Bonussen

 • bonus 1 : massage technieken voor de rug
 • bonus 2: massage spelletjes