Hoe komt het dat kinderen die regelmatig liefdevol worden aangeraakt niet alleen beter groeien en socialer zijn, maar ook beter leren?

Massage voor (gevoelige) kinderen een ideale manier om hen te helpen bij de ontwikkeling. Een kind krijgt elke dag veel indrukken binnen. Om dit allemaal een plaats te kunnen geven is vaak lastig. Door massage te geven, kunnen kinderen de indrukken van de dag loslaten, beter slapen en daardoor de volgende dag weer een frisse start maken.

kindermassage

Door liefdevol aanraken maakt men een ‘feel-good’ hormoon aan. Daardoor neemt de hoeveelheid adrenaline af. Veiligheid en ontspanning nemen toe. Dit zijn de voorwaarden voor het goed kunnen opnemen van nieuwe informatie. De concentratie kan zich met massage verbeteren. Massage draagt in een breed spectrum bij tot een betere ontwikkeling en versterkt de balans van je kind.

In de huidige maatschappij wordt veel van kinderen verwacht. Veel kinderen ervaren de wereld op dit moment als overweldigend. Door op jonge leeftijd te beginnen met masseren, leer je jouw kind de indrukken die hij/zij overdag op doet, te verwerken en los te laten.

Kindermassage is geschikt voor kinderen vanaf ± 3,5 jaar – 18 jaar en is zeker aan te raden voor:

Bij de cursus Holistische Kindermassage komen aan bod :

– Theorie en praktijk kindermassage (hoofd-, buik-, en voetreflexmassage)
– Holistisch werken
– Kinderbeelden
– Aromatherapie

Deze holistische massage voor onrustige/gevoelige kinderen wordt gegeven in vier keer 1,5 uur. In deze cursus wordt ook het gebruik van essentiële oliën geïntegreerd. Er wordt een korte maar duidelijke uitleg gegeven over de opbouw van de massage en de effecten ervan. De massage wordt geleerd door uitwisseling, je geeft de massage en ontvangt deze massage. Hierdoor leer je de effecten van de massage door het zelf te ervaren, en krijg je tevens de mogelijkheid om de kennis goed te integreren. Deze cursus kan ook individueel met je kind gevolgd worden.

 

holistische kindermassage

Deze cursus wordt ook individueel aan ouders gegeven. Ze nemen zelf een oefenpersoon mee (dit kan een volwassene zijn of het kind). In groepen wordt er enkel op volwassenen geoefend.

Tarief:
4 lessen, € 195,00 incl. koffie, thee en cursusmateriaal.

Wil je liever proeven aan een les over massage? Wellicht is dan de workshop voetjes masseren voor jou geschikt. Kijk voor meer informatie bij pagina voetjes masseren