arrow_drop_up arrow_drop_down

Meer rust in je gezin?

En een ontspannen kind?

Volg de online cursus

'Help je kind ontspannen in een wereld vol prikkels' 

Start vandaag nog!

Wil jij een ontspannen hooggevoelig kind? 

Breng het beste naar boven!

Kinderen die kampen met klachten, zoals onverklaarbare buik- en hoofdpijn, (in)slaapproblemen, angsten. Pubers die somberheid, boos of agressief gedrag vertonen...

Er wordt in deze tijd een grote druk op kinderen (en op ouders) uitgeoefend. De voortdurende stroom van prikkels via internet, televisie en mobiele telefoons, een veeleisende omgeving, verplichtingen bij sportclubs en op school zijn niet meer weg te denken. Kinderen en jongeren raken overbelast en velen zijn voortdurend moe.


In mijn praktijk leer ik kinderen en jongeren weer hoe ze 'moeten' ontspannen. We leven in een maatschappij vol met prikkels,. Voor veel ouders is het lastig om zelf rust en ontspanning te vinden en te bieden aan hun kinderen.

Uit recente onderzoeken blijkt dat 1 op de 3 kinderen lijdt aan stress en angst. Zelfs kinderen hebben helaas steeds vaker last van burn-out.

Herken je één of meerdere signalen bij jezelf of je kind?

Angst

Overprikkeling

Slaapproblemen

Sombere gevoelens

Regelmatig ziek zijn 

Buikpijn en/of hoofdpijn

Vatbaar voor verkoudheden en infecties

Boosheid, woedeaanvallen

Veel plassen en/of in broek plassen, onzeker zijn

Wat leer je in deze online cursus?

Stress is gezond, echter niet te veel!

Teveel prikkels kunnen stress veroorzaken, maar een kind heeft ook prikkels nodig om uitgedaagd te worden en zich te kunnen ontwikkelen. Stress uit zich bijvoorbeeld in: boosheid, angst, onverklaarbare buik- en hoofdpijnklachten of slaapproblemen. TIjdens de cursus krijg je inzicht in wat stress is, hoe het werkt in je lichaam en hoe je het herkent bij je kind. Ook krijg je informatie over ons veroudere brein die helaas vaak met een stressreactie reageert op de vele prikkels om ons heen. Hierdoor leer je inzien dat ontspanning echt noodzakelijk is voor jou en je kind voor je brein en je lijf

Hoe zou het zijn als je kind:
Lekker in zijn vel zit
Beter gegrond/geaard is
Zichzelf durft te zijn
Meer zelfvertrouwen heeft
Echt blij is met zichzelf
Leert omgaan met prikkels
Vaker rustig en ontspannen is
Goed slaapt
Van binnenuit straalt

Stap voor stap beschreven
In deze online basiscursus wordt duidelijk wat een hooggevoelig kind nodig heeft. De oefeningen worden echt stap voor stap beschreven. Door de vele afbeeldingen, audio's en video's is het echt leuk om te volgen. Ik had van te voren niet verwacht dat het zoveel zou opleveren voor mijn zoon!
Daniëlle, moeder van Tim 8 jaar
Samen zijn we aan de slag gegaan

Mijn zoon van negen jaar kwam vaak boos uit school. Hij was moe en juf gaf aan dat hij moeite had om zich te concentreren. Op school was hij was snel afgeleid en beweeglijk. Samen zijn we aan de slag gegaan met de oefeningen. Ties vond het erg leuk om te doen. Het concentreren in de klas is met sprongen vooruit gegaan en zijn boze buien komen veel minder vaak voor. De online cursus heeft mijn zoon goed geholpen, hij staat nu echt met twee benen in de wereld! Als hooggevoelige moeder heb ik ook veel aan de tips, ik pas regelmatig oefeningen toe. Ik voel me sterker, dank je wel 

Ingeborg, moeder van Ties 9 jaar

Een goede basis als ouder of opvoeder

Ouders in mijn praktijk zeggen vaak dat ze zich overweldigd voelen door de vele taken die ze als ouder hebben. Ja zeker, opvoeden is soms echt pittig en kost bakken energie. Soms heb je het gevoel dat je overal tegelijkertijd moet zijn. Ook ik ervaar dat in mijn eigen gezin, maar dan denk ik 'zo hoeft het niet te zijn'. Stress is er altijd, maar je er mee omgaat, daar heb je altijd zelf de controle over!


De handvatten, oefeningen en tips in de online cursus 'Help je kind ontspannen in een wereld vol prikkels!' helpen je echt een eind op weg. De vele tips pas ik zelf ook dagelijks toe in mijn eigen gezinsleven. En als je de hoeveelheid stress in het leven van je kind wilt veranderen en verminderen begin dan eerst zelf met het toepassen van de tips. Dat helpt echt!


Artsen zien steeds vaker kinderen met klachten, die na onderzoek gezond blijken, maar echt uitgeput en oververmoeid zijn.
Belangrijk is een ontspannen levenshouding aan te leren! Deze voorkomt veel stressgerelateerde klachten en bovendien los je met een positieve blik vele klachten op! 

Ik geloof dat ieder kind ontspannen door het leven kan en zou moeten gaan. Door allerlei gebeurtenissen of ervaringen kan je kind uit balans raken, Denk aan een echtscheiding, gepest worden, prestatiedruk, conflicten thuis of op school, ziekte, het overlijden van een dierbare, afwijzing enzovoorts. Maar vergeet ook niet de voortdurende stroom van prikkels via social media en verplichtingen die kunnen zorgen voor een disbalans bij een kind. Daarom heb ik mijn kennis en ervaring uit de praktijk gebundeld zodat ouders en kinderen op een makkelijke manier leren ontspannen

Tips voor een puber! 

De cursus is geschikt voor alle leeftijden. Maar speciaal voor pubers een mooie manier om te ontspannen, want op school worden er veel eisen aan jongeren gesteld. Daarnaast ervaren pubers veel afleiding door de smartphones en andere informatiestromen. Veel sensitieve kinderen zijn perfectionistisch en leggen de lat erg hoog voor zichzelf. Ik ontmoet veel pubers die door deze druk wordende maatschappij klachten ontwikkelen, zoals een negatief zelfbeeld, onverklaarbare buik- of hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en negatieve gedachtenpatronen. In deze cursus leer je jouw puber (weer) in contact brengen met zijn eigen wijsheid, lichaam en gevoel, zodat hij of zij op een ontspannen manier zijn unieke leven kan leven! 

Deze cursus bestaat uit

8 waardevolle modules met tekst, audio's, video's en oefeningen
Tips om je jou en je kind te helpen ontspannen
Hoe je kind beter kan in- en doorslapen
Meer verbinding met je kind
Hoe je je hoofd leeg maakt en stopt met malen en piekeren
Leren voelen wanneer prikkels te veel worden en hoe je kan ontspannen
Hoe je Gedachten omzet naar positieve en helpende gedachten
Verdrietige gevoelens te voelen, een plekje te geven en los te laten
Hoe je de voeten van je kind kan masseren, voor ontspanning

Toegang tot de besloten community waarin je ervaringen kunt uitwisselen met andere ouder/opvoeders/professionals en persoonlijk contact kunt leggen

Programma op maat

Start direct na het online betalen met de cursus
24/7 toegang tot de community,

leren in je eigen tempo!
met behulp van theorie, audio, video en afbeeldingen
Combinatie van theoretische en praktische kennis
Contact met andere deelnemers door toegang tot Bewust Gevoelig Academy met afgesloten prive groep incl app voor mobiel beschikbaar
Goedkoper dan een indivuele therapie bij therapeut of praktijk
Persoonlijke begeleiding mogelijk via het personal of VIP-programma
Praktisch toe te passen in jouw drukke gezinsleven
Een mooi ontspannen moment voor jou en je kind!

Voor wie is de online cursus?

Kinderen, pubers en hun ouders en verzorgers
Professionals die met kinderen werken; kindertherapeuten, psychologen, pedagogen
leerkrachten en docenten, Hooggevoelige mensen die zelf willen leren ontspannen
Én andere geïnteresseerde mensen!

De online mogelijkheden van tegenwoordig bieden zoveel voordelen!

Je hoeft de deur niet uit, je kunt zelfs via je mobiel inloggen met een app. Je kunt in je eigen tempo kennis tot je nemen en ervaren wat oefeningen voor jou en je kind kunnen betekenen.

Bekijk de tarieven


Alles op een rijtje

 • kennis over stress, Inspanning en ontspanning bij kinderen 
 • Pubertijd
 • Ontspanning gericht op hoofd, lichaam en ademhaling
 • Inslaap problemen
 • Tips voor jou als opvoeder
 • Visualisatie en Meditatie oefeningen
 • Massage
€ 179,-
€ 129,-

Online Cursus help je kind ontspannen in een wereld vol prikkels. 

Wat je krijgt bij deze online cursus:

 • Cursus help je kind ontspannen in een wereld vol prikkels. 
 • Alle downloads audio, video's 
 • 24/7 toegang , ook via app op mobiel toegankelijk
 • Bewust gevoelig community besloten groep deelnemers