Help! Mijn kind ziet spoken of toch niet?
Energie
Jolanda de Jong
Energie
2 min

Help! Mijn kind ziet spoken of toch niet?

2 min

Regelmatig komen er ouders in de praktijk met de opmerking: Help mijn kind ziet spoken, geesten, entiteiten of mijn kind geeft aan dat er iets op zijn kamer is, maar er is echt niets. Maar mijn kind blijft bang, durft niet alleen boven te spelen, durft niet te gaan slapen of komt zijn bed steeds weer uit. Wat kan ik hier nu mee?

Wat erg belangrijk is in al deze gevallen: Neem het serieus! Want ook al zie jij als ouder niets, het betekent niet automatisch dat er ook niets is. Het kan ook zijn dat jij het niet kan zien, voelen of horen en dat is heel wat anders 😉

Ik roep in de praktijk altijd: Alles is energie, dat is ook wetenschappelijk bewezen. Sommige mensen zijn gevoeliger voor energie dan anderen. Dat noemen ze dan al snel hoog gevoelig. Ik noem het ook wel regelmatig hoogbewust zie  hier mij blog over Hooggevoelig of Hoogbewust. Bijvoorbeeld: Je komt een ruimte binnen waar net ruzie is geweest, bijna iedereen voelt dan wel de “negatieve sfeer” en dat is dus al energie! En die energie kun je veranderen. Alle kinderen tot 7 jaar staan sowieso nog heel dicht bij de gevoelswereld. Als je niet weet wat het is en hoe je met energie omgaat kan het heel angstig of vervelend zijn. Als je echter weet hoe je hiermee omgaat zal jouw eigen angst of die van je kind vanzelf verdwijnen. Je zet negatieve energie om in positieve energie en dat gaat voor je werken.

Zesde zintuig

Ik ben er van overtuigd dat het “normaal” is om een zesde zintuig te hebben en het onzichtbare te horen, zien, te voelen of te ervaren. We hebben namelijk vanuit essentie allemaal een intuïtieve staat van zijn. Gelukkig stellen steeds meer mensen hiervoor open door middel van yoga, meditatie etc. Kinderen staan nog veel dichter bij deze intuïtieve staat dan de gemiddelde volwassene. Dus zij voelen, zien, horen of ervaren dus sneller energie. Niets geks aan!

Tips

Stel je in elk geval open voor wat je kind je wil vertellen, neem het serieus, en bagatelliseer het liever niet. Wat je kunt vragen aan je kind is bijv. voelt die energie goed of niet goed? Soms is het namelijk een (overleden) opa of oma die even komt kijken hoe het met zijn of haar kleinzoon/dochter gaat. Het kan ook een wolkje van een bepaalde emotie zijn die is blijven hangen. Juist in de avond is het lijntje tussen zichtbaar en onzichtbaar dun, dus makkelijker waarneembaar. Praat er met andere gelijkgestemden over en kies ervoor het normaal te vinden. Het feit dat jouw kind dit ervaart kan in plaats van angst ook juist een mooie boodschap bevatten. Bijvoorbeeld leren dat er meer tussen hemel en aarde is, dat alles energie is en dat het leuk is om dit samen te ontdekken. Hoe normaler jij het vind hoe minder angst er bij je kind hoeft te zijn.

Boodschap aan ouders

Hoe is het met je eigen gevoeligheid gesteld, durf jij nog naar je gevoel te gaan? Of heb jij het inmiddels uitgeschakeld en leef je vanuit je hoofd? Naast opvoeden van je kind mag je in deze tijd ook jezelf weer (op)voeden op gevoelsniveau.  Dus train jezelf om ook meer te gaan horen, zien, voelen proeven, ruiken en waarnemen. Daar wordt jouw binnenwereld een stuk blijer van. Je doet er nieuwe energie van op, in plaats van dat het energie kost. Entiteiten bezoeken jou, je huis en je kinderen altijd met een reden. Ze willen iets vertellen en duidelijk maken. Als je je kind leert omgaan met energie hoeft het er niet meer bang voor te zijn en deze tool kun je de rest van je leven blijven gebruiken.

Mocht je hier nog vragen over hebben of weten hoe je hiermee leert omgaan? Laat het me weten in de reactie hieronder. Of kijk naar de online cursus Hooggevoelig Kind, Start bij de Basis, zodat je kind leert dat hij/zij niet bang hoeft te zijn voor zijn gevoelens en ervaringen, maar juist op een makkelijke manier leert om zich te beschermen en te aarden, zodat de angsten verdwijnen en vertrouwen ervoor terug komt.

Liefs,

Jolanda-handtekening in blauw klein