intuïtie

Wat is intuïtie?

Wat is intuïtie?

IDe term intuïtie heb je vast wel eens van gehoord. Echter gebruiken de meeste mensen vooral hun hoofd bij hem maken van beslissingen. Toch moet je jouw onderbuik gevoel niet onderdrukken. Want je intuïtie houdt je namelijk op je koers van het volgen van je hart en hartverlangens. Zeker als je hooggevoelig bent, speelt je gevoel ook een sterke rol. Hoe sensitiever je bent hoe meer je intuïtie ook van zich laat horen. Intuïtie betekent letterlijk “innerlijk zien”. Je kunt het misschien het beste omschrijven als een ingeving of impuls. Je ‘weet’ iets zonder dat je er over hebt nagedacht. Intuïtie is een soort weten vanuit het hart.

Intuïtie is een universele levenskracht die in iedereen zit. Het is een wijsheid, een innerlijk weten. Het zit in allemaal. maar gedurende ons leven, raken we er vaak verder van verwijderd. Steeds meer mensen luisteren inmiddels naar hun hoofd, maar niet meer naar hun gevoel. Deze rationele beslissingen zijn vaak gebaseerd op angst en het verkrijgen van zekerheid. Het houdt ons echter ook af van de weg die we te gaan hebben. Dit leidt dikwijls tot vermoeidheid, burn-out en depressieve klachten.

Intuïtie is een heel natuurlijk alledaags hulpmiddel dat we altijd kunnen gebruiken, bij beslissingen, bij problemen en uitdagingen in ons dagelijks leven. Door (weer) naar onze intuïtie te gaan luisteren en er op te vertrouwen, ontdekken we onszelf. En dat schenkt ons uiteindelijk de vreugde en vrijheid waar we naar op zoek zijn.

Met ons intuïtief vermogen hebben wij toegang tot de universele bron van wijsheid. Als je goed naar je gevoel luistert, weet je welke keuzes juist zijn. Het is een helder weten en kent geen twijfel. Door onze intuïtie hebben we toegang tot de zuivere kennis en komen we tot betere beslissingen in ons dagelijks leven.

Er is een verschil tussen “onderbuik gevoel” en “intuïtie”. Onderbuik gevoelens zijn vaak beïnvloed door oude patronen en angsten. Er zit nog veel lading op. Intuïtie is heel helder, een duidelijk signaal en voor iedereen is het anders. Op een gegeven moment voel je het verschil, dan weet je dit is “onderbuik (angst) gevoel” of dit is intuïtie.

Reactie plaatsen