Wat is een chakra?

Chakra's zijn energie centra's, knoopunten in het menselijk energieveld. In het binnenste van je lichaam en in het energieveld draaien 7 energiecentra rond (de hoofdchakra's). Ze bewegen als draaikolken en hebben elk hun eigen unieke en belangrijke functie op de werking van het lichaam, de geest en onze emoties. Je kunt chakra's zien als communicatie middel tussen energie en het fysieke lihcaam. Ze kunnenn energie opnemen of weg laten stromen. 

Wanneer je chakra minder goed functioneert, verstoort dat in eerste instantie alleen het gebied waar de betreffende chakra mee in verbinding staat. Wanneer daar niets aan gedaan wordt, dan zal ook het chakra ernaast verstoord raken. 

Als de energiestroom van een chakra geblokkeerd of verstoord raakt, zal zich dit vroeg of laat gaan uiten. Dit kan door de lichamelijke klachten als buikpijn, hoofdpijn, (lage) rugpijn of maagpijn. 

Maar ook onze gevoelens kunnen erdoor veranderd worden. Zo kan het verhinderen om een gevoel van rust en harmonie te ervaren in je leven. 

Reactie plaatsen