Wat zijn nieuwetijdskinderen?

Nieuwetijdskinderen zijn heel gevoelige, intuïtieve en open kinderen met een sterke innerlijke wijsheid. Zij stellen ouders en school vaak voor raadsels, omdat ze niet in de bekende hokjes passen.

Hoewel elk kind uniek is hebben nieuwetijdskinderen een aantal kenmerken en gedragsuitingen in het bijzonder gemeen. Ze zijn over het algemeen open, hebben een sterke intuïtie en zijn erg gevoelig, zowel voor de zichtbare als onzichtbare wereld om ons heen. Stemmingen, sferen en de energie van anderen nemen ze gemakkelijk op. Evenals energie vanuit het universum, waardoor ze soms aura's (energievelden) zien, stemmen horen of gebeurtenissen kunnen voorzien. Die grote gevoeligheid kan zich ook uiten in allergie, of exceem. Ze kunnen heftig op bepaalde (voedings)middelen. Verder zijn ze vaak sociaal, kennen een grote liefde voor dieren en de natuur en hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel.

Kenmerken van een nieuwetijdskind

 • veel huilen als baby
 • verrassend wijze uitspraken doen voor hun leeftijd
 • emotionele benadering van hun omgeving
 • gevoeligheid voor stemmingen van anderen, scherp aanvoelen van spanningen
 • reageren vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel
 • dromerig
 • origineel
 • sterk intuïtief
 • respect voor de natuur
 • paranormale vermogens
 • dyslectie
 • voedingsintoleranties
 • ziektes, o.a. astma, huidaandoeningen
 • vegetarisme

Waarom 'nieuwetijdskinderen'?

Oude zielen worden ze ook wel genoemd. Of kinderen met een hoog bewustzijnsniveau die ons voorbereiden op de nieuwe tijd, waarin het meer en meer om de kwaliteiten zal gaan die zij al bezitten. Want - zo beweren veel spiritueel-georiënteerde denkers, psychologen en astrologen - er zitten grote veranderingen in de lucht. Het materialisme dat zo kenmerkend is geweest voor onze tijd, zal steeds meer omgezet worden naar een tijd waarin het hart en het gevoel centraal staat. Er ontstaat op dit moment een samenleving  waarin spirituele waarden een veel grotere rol spelen en mensen meer vanuit hun hart en gevoel gaan leven. In plaats van kennis alsmaar van buiten tot ons te nemen zal het innerlijk weten worden aangeboord en meer leidraad van ons handelen worden. De nieuwetijdskinderen zijn de voorboden van deze nieuwe tijd, vandaar hun naam. Ze zijn er in feite al op voorbereid. Maar daardoor zijn ze ook een beetje vreemde eenden in de bijt, die lang niet door iedereen worden begrepen. Over Nieuwetijdskinderen wordt veel gesproken en geschreven. Om meer duidelijkheid te geven en misverstanden uit de weg te ruimen is er een test ontwikkeld om uit te zoeken of iemand een nieuwetijdskind is. Je kunt deze test voor jezelf invullen, maar je kunt hem natuurlijk ook proberen in te vullen voor bijvoorbeeld je kind.


1. Ik probeer vaak nieuwe dingen uit alleen maar omdat ik het spannend of leuk vind.
2. Ik doe vaak de dingen op de manier zoals ik dat op dit moment aanvoel, zonder ermee rekening te houden hoe datzelfde in het verleden werd gedaan. 
3 Ik kan me over het algemeen gemakkelijker aanpassen aan nieuwe situaties dan de meeste andere mensen. 
4. Ik heb moeite om iets af te ronden als er geen uitdagingen meer zijn en alle problemen zijn opgelost.
5. Als ik iets moet doen waar ik diep over moet nadenken, dan heb ik de neiging om het uit te stellen of te vermijden. 
6. Ik ben geneigd om ergens heel erg veel extra moeite voor te doen eigenlijk alleen maar om mezelf meer "levend" of "wakker" of "veilig" te voelen. 
7. Ik heb moeite om ordelijk te zijn en alles op te ruimen, op een manier dat ik het weer kan terugvinden.  
8. Als ik met routineklussen bezig ben, voel ik mezelf vaak half slapend. 
9. Ik kan eigenlijk niet zonder nieuwe ervaringen of ideeen.
10. Ik heb moeite om me lang op iets te concentreren, behalve als ik iets tot mijn verbeelding spreekt, want dan kost het me moeite om me ervan los te maken.
11. Ik doe vaker impulsieve dingen dan de meeste andere mensen gemiddeld doen.  
12. Bij saaie gesprekken heb ik de neiging om mijn gedachten te laten afdwalen.
13. Als ik iets leuk of interessant vind, dan heb ik heb de neiging om me daar helemaal in vast te bijten en er het uren liefst achter elkaar me bezig te zijn.  
14. Ik verzet me sterk als ik iets moet doen waar ik niet in geloof
 15. Mijn stemmingen kunnen sterk wisselen van heel erg positief tot heel erg negatief.  
16. Als ik niet volop in actie ben, dan gebeurt het vaak dat ik aan het dagdromen ben of dat ik "ergens in de ruimte verdwijn".
17. Ik accepteer moeilijk leiding van iemand, zeker als die persoon voor mijn gevoel niet eerlijk of rechtvaardig is. 
18. Ik heb heel veel moeite om precies op tijd te komen; meestal ben ik te laat of veel te vroeg. 
19. Als iemand iets beweert, dan voel ik precies aan of dat klopt of niet.
20. Ik heb vaak moeite om wat ik denk onder woorden te brengen.

 Als je veel JA's hebt ingevuld zou je zomaar eens een nieuwetijdskind kunnen zijn.

Wil je meer weten over nieuwetijdskinderen? Lees dan tips bij nieuwetijdskinderen met waardevolle en praktische informatie over de opvoeding en tips voor school van deze kinderen.   

Reactie plaatsen