arrow_drop_up arrow_drop_down

Als je merkt dat je steeds geraakt wordt door je kind, dan zegt dit ook altijd iets over jou!

Met welk oud zeer loop jij rond? Daarover “vertelt je kind 

Meer weten? Boek dan een online Je kind als spiegel afstemming!

Je herkent het vast wel dat er bepaalde momenten zijn dat je kind jou meer dan gemiddeld raakt. Omdat je je zorgen maakt, hij/zij je ergert of ‘anders’ is. Je focust dan meestal erop wat er met je kind aan de hand is. Dat kan ook anders,

door in plaats van naar het probleem van je kind te kijken en daar een therapeut voor te zoeken, kun je zelf op een andere manier leren kijken.


Wat spiegelen kinderen ons?

Kinderen en ouders hebben een gevoelsband met elkaar, als er iets aan de hand is met jou als ouder voelt een kind dat intuïtief aan. Als ouder wil je graag dat je kind gelukkig is en dat wil je kind ook voor jou. Een kind spiegelt altijd de disbalans in de ouder. Eigenlijk nodigt je kind uit om iets te veranderen. Een kind spiegelt altijd uitvergroot! In het leven draagt ieder van ons zijn eigen rugzak mee, als je de ballast daarin niet opruimt (vaak ontstaan in je kinderjaren) geef je die door aan je kinderen.


Wist je dat je van lastig gedrag van je kind ook iets kan leren over jezelf? Gedrag of problemen van je kind waardoor je geraakt wordt, spiegelt vaak iets uit je onderbewuste. Een online fluisterkind afstemming kan je direct een groot verschil maken voor jou en je kind. Je gaat snel tot de kern en deze sessie levert jou op:


  • inzicht in je blinde vlekken
  • zelf aan de slag en resultaat bij je kind
  • diepgaande werking voor het hele gezin
  • praktische tips

Als jij in de spiegel durft te kijken, zul je meer ontdekken van jezelf en wanneer je dit gaat doen, geeft dit voor zowel jezelf als voor je kind een positieve verandering!

Neem bijvoorbeeld nu “ADHD” de gemeenschappelijke deler is dat ze druk zijn en niet kunnen focussen. Heel veel ouders kunnen zich ook niet focussen en zijn druk druk druk. Dan spiegelt het kind de “geleefde” kant. Papa/mama je mag iets rustiger door het leven gaan of meer focus aanbrengen in je leven.

Eerst fluistert een kind heel zachtjes in het oor van de ouder, daarna, als een ouder het niet oppakt, gaat een kind schreeuwen en zien we dat de problematiek steeds erger worden. Ten slotte gebruikt een kind de megafoon om duidelijk te maken dat het ernstig is en dat het belangrijk is dat je naar jezelf durft te kijken, durft te voelen, dat is wat je kind je wil duidelijk maken. Veel gedragingen bij kinderen verdwijnen, zo leert de praktijk als therapeut, als ouders aan zichzelf gaan werken. Kinderen laten dat direct zien in hun gedrag.

Tijdens deze cursus neem ik je mee in het verhaal van jouw kind en wat welke schat verborgen zit in de boodschap die jouw kind speciaal voor jou heeft.

Meer informatie over spiegelen?

Neem contact met ons op