Mediteren kun je leren

Mediteren kun je leren ben ik vast van overtuigd. De een noemt het mediteren, de ander noemt het bidden en de ander heeft er niet echt woorden voor maar gaat het over een moment Me-time, alleen. Maar wat is mediteren eigenlijk?

Meditatie is een techniek die je helpt jouw geest ontspannen en helder te krijgen. Door regelmatig te mediteren, geef je je geest de ruimte om even helemaal tot rust te komen. Dit is belangrijk, want we leiden een druk bestaan met vele spanningen en veel stress. Mediteer je regelmatig, dan wordt je geest gezonder en fitter. Vaak hangt er rond mediteren een behoorlijk zweverige vibe.

Daarom noem ik het liever eigenlijk een moment van even zitten en even inchecken bij mezelf. Door dagelijks een moment voor je zelf te pakken via het stilzitten of wandelen (wandelmeditatie) kun je steeds makkelijker afstemmen op je hart en luisteren naar wat het je wil vertellen.  Er zijn diverse manieren van mediteren, zowel zittend, liggend als wandelend. Je kunt de stilte opzoeken of juist een geleide meditatie volgen. Ben je nieuw in het mediteren, probeer dan deze rust in je hoofd meditatie eens. Het kostt van 6 minuten van je tijd. Je zult merken dat je in het dagelijkse leven meer ontspannen bent, inzichten krijgt, of je krijgt een geweldig idee zomaar uit het niets. Het is echt niet alitjd zo dat je die magische ingevingen gelijk tijdens je meditatie krijgt, nee mijn ervaring is dat als je jouw geest tot rust bent, je gedurende de dag veel meer openstaat voor heldere signalen uit het universum. 


Vind je het nog moeilijk om te mediteren? Probeer dan eerst eens een ademhalingsoefening of een wandelmeditatie. Ik hoop dat je meditatie net zo waardevol gaat vinden als ik, zonder zweverig gedoe. 

Reactie plaatsen