MINDER STRESS en MEER ENERGIE door Mindful wandelen!

Rust in je hoofd en ontspanning in je lijf

Eigenlijk iedereen weet het wel. Beweging is belangrijk voor ons lijf. Je kunt op verschillende manieren bewegen. Wandelen is daar een van. Wandelen zorgt voor een opgeruimd hoofd en een opgeruimd lijf. Je kunt op verschillende manieren wandelen. Vandaag wil ik je kraag laten kennis maken met mindfullness in het wandelen. 

Mindful wandelen kan helpen om je geest te kalmeren en stress te verminderen. Het kan ook bijdragen aan een betere concentratie, meer creativiteit en een betere slaap. Bovendien kan het een manier zijn om jezelf te verbinden met de natuur en meer inzicht te krijgen in je eigen gedachten en emoties.


Wat is mindful Wandelen?

Mindful wandelen is een vorm van meditatie waarbij je je aandacht volledig richt op het wandelen zelf. Het is een manier om in het moment te zijn en je gedachten tot rust te brengen. Bij mindful wandelen neem je bewust de tijd om te voelen hoe je voeten de grond raken, hoe je lichaam beweegt en hoe de natuur om je heen verandert. Het is eigenlijk mindfulness gecombineerd met wandelen in de natuur. Wetenschappelijke onderzoeken hebben bewezen dat Mindfulness effectief is bij vele klachten. Onder andere bij depressie, angsten en stress reductie. Mindfulness is het bewust je volledige aandacht richten op je huidige ervaringen in het hier-en-nu, met een nieuwsgierige en niet-kritische blik.

Om mindful te wandelen, is het belangrijk om je bewust te zijn van je ademhaling en te focussen op het moment. Probeer je gedachten niet te oordelen, maar laat ze voorbijgaan zonder erop in te gaan. Je kunt ook je zintuigen gebruiken om je aandacht te richten, zoals het voelen van de zon op je huid of het luisteren naar het geluid van de vogels.

Mindful wandelen is een toegankelijke en eenvoudige manier om je geest te kalmeren en je welzijn te verbeteren. Door regelmatig mindful te wandelen, kun je de voordelen ervan ervaren en jezelf op een dieper niveau leren kennen.


Heb je behoefte aan meer RUST, ZELFINZICHT en wil je leren BEWUSTE KEUZES te maken in het leven? 

Wil je laagdrempelige technieken en oefeningen leren om te kunnen ontspannen? Hou je er niet van lang stil te zitten op een matje? Dan is Mindful wandelen wellicht wat voor jou! Samen gaan we op ontdekkingstocht om jezelf weer terug te vinden in de drukte van alledag.

Wat kan mindfull wandelen voor je betekenen? 


  • Goed begin van de week
  • Leer al je zintuigen te gebruiken
  • Ontspanning
  • Rust
  • Extra beweging voor je lijf

Heb je nog vragen?