wonderen manifesteren
Hooggevoeligheid
Jolanda de Jong
Hooggevoeligheid
3 min

4 tips om te leren manifesteren als hooggevoelig mens

3 min

Leren manifesteren als hooggevoelig mens!

Zo luid de kop van dit blog en het grappige is eigenlijk dat je het niet hoeft te leren, want we manifesteren het automatisch allemaal. We zijn namelijk altijd aan het creëren. Je geeft je eigen leven namelijk al bewust of onbewust vorm. Ik ben alweer zo’n 8 jaar actief bezig met het manifesteren van de wensen uit mijn hart. En als ik kijk wat ik in de afgelopen jaren gemanifesteerd heb wordt ik er wel eens stil van. Vooral dat het moeiteloos en bijna als vanzelf gaat en een heerlijk gevoel geeft. Manifesteren heeft alles te maken met een goede mindset, vertrouwen en geloof.  Er zijn een aantal tips die ik echt dagelijks doe als het over manifesteren van hartverlangens gaat en ik deel ze graag met je:

1. Luister naar je innerlijke stem

Voor hoogsensitieve mensen lijkt het soms alsof de wereld behoorlijk overweldigend is. Geluiden, emoties, en zelfs subtiele signalen kunnen heftig binnenkomen. Maar er schuilt in jou ook een andere stem. De stem van jouw intuïtie en hartverlangens. Ken je die al? Het luisteren naar deze fluisteringen steeds weer, brengt je waar je werkelijk wilt zijn. Ik spreek uit ervaring, want als ik de 1e opleiding voor persoonlijke groei niet had gedaan was ik waar ik nu sta niet terechtgekomen. Al die afslagen die ik de afgelopen jaren heb genomen, soms met wat omwegen 😊, brachten mij naar mijn verlangen om meer bewustzijn te creëren bij gevoelige mensen om lichtjes aan te zetten in de ander en daarmee meer vreugde, licht en liefde op aarde te brengen. We hebben het zo nodig om van die rups een vlinder te worden. Tenminste zo heb ik mijn eigen ontwikkelingsproces toch wel ervaren. Wil je weten hoe je naar die innerlijke stem kunt luisteren heb ik daar een mooie volg je gevoel, versterk je intuïtie voor.

2. Voel je energie stromen

Hoogsensitieve mensen hebben een bijzondere gave: het vermogen om energie om hen heen op te pikken. In plaats van deze energie als een last te ervaren, kun je het gebruiken als navigatiesysteem voor manifestatie. Voel de energie van je doelen en dromen. Stel je voor hoe het zou voelen om ze te bereiken. Sluit je ogen en adem diep in en stel je voor hoe het zou zijn om….bijv. meer balans, een goede gezondheid of gewoon rust en vrede in je gedachten hebben. Voel de vreugde en zie hoe deze energie zich uitbreidt naar de wereld om je heen. Het is alsof je de toekomst al kunt zien hoe het zou zijn als het er is en je kunt het echt voelen met je hart. Heerlijk toch? Veel en vaak doen is mijn advies.

3. Schrijf je dromen op of maak een moodboard

Neem de tijd om je verlangens op papier te zetten. Begin te schrijven en ontdek wat je werkelijk wilt. Het opschrijven van je verlangens helpt je niet alleen te begrijpen wat je wilt, maar ook welke kleine of grote stappen je mag zetten om daar te komen. Je kunt ook een moodboard maken. Laat je wensen tot leven komen door afbeeldingen en woorden te kiezen die aansluiten met je dromen. Ik maak er zelf bijna elk jaar wel een. Elke keer dat je kijkt naar je creatie herinnert je eraan waar je naartoe gaat en helpt je beslissingen te nemen die in lijn zijn met je doelen. En als je doelen hebt bereikt is het tijd voor nieuwe doelen, zo groeien we mee met de tijd.


4. Gebruik positieve affirmaties

Ik gebruik elke dag affirmaties en zeg ze in mezelf of hardop (op de trampoline) op, om ze kracht bij te zetten. Het “gesproken woord” is een van de grootste manifestatie krachten, zoals ze het in een training eens noemde. Jouw stem is dus een grote manifestatie magneet. Let dus altijd goed op de frequentie van de woorden die je gebruikt.

Laat je gevoeligheid geen obstakel zijn, maar een positieve kracht die je de weg naar jouw hart wijst. Dus, lief gevoelig mens, zie hoe jouw wereld transformeert naar een liefdevolle wereld zoals jij het graag ziet. Jolanda (1976) is van oorsprong energetisch (Sensi+) therapeut en kinderfluisteraar en ervaren in behandeling van  HSP klachten als overprikkeling, vermoeidheid, angst, onzekerheid en negatief zelfbeeld. Ze zet haar hooggevoelige gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf of  je kind naar boven te halen. Haar huidige missie is (hoog)gevoelige grote en kleine mensen inspireren om weer te gaan stralen van binnenuit door het inzetten je eigen kracht door het leren werken met energie en dat op een laagdrempelige “nuchtere” manier. Daarom heeft ze online trainingen over HSP bewustzijn & energie ontwikkeld met enorm veel waardevolle lessen zowel wetenschappelijk als ook vanuit haar eigen ervaringen. Momenteel ontwikkelt ze een Van Hoofd naar Hart programma voor gevoelige mensen met zelfhulptools om in balans te komen en te blijven. Daarnaast geeft ze dag en meerdaagse retreats via Relax & Geniet. Zo hoopt ze een waardevolle bijdrage te leveren aan gevoelige mensen.