bewustzijn
Jolanda de Jong
bewustzijn
4 min

Negatieve gedachten? Observeer je gedachten en laat ze gemakkelijk los

4 min

Wist je dat we wel meer dan 70.000 gedachten per dag hebben? En dat bij de meeste mensen  die gedachten vaak ook nog wel 70% negatief is? 

Amazing toen ik dit jaren geleden hoorde. Want ja zo herkenbaar. Dat hoofd van mij staat niet vaak uit.... er zijn diverse stemmetjes die bij mezelf ook regelmatig staan te tetteren omdat ze graag wat aandacht willen ;-). Gelukkig heb ik inmiddels de tactiek gevonden hoe hier mee om te gaan. Ik ben gaan mediteren. Kort hoor, niet meer dan 10 minuutjes per keer. En ik heb besloten die gedachten vooral niet meer zo serieus te nemen. Want vaak zijn ze gewoon niet waar! 

Ik wil graag met jou delen en maakte er een jaren geleden het volgende gedicht over:


Zoveel gedachten zingen om me heen

hoge tonen dwarrelen mijn bewustzijn in

maar soms als een laag vibrerend geluid

Als ze positief zijn mogen ze altijd komen als ze negatief zijn, zet ik ze liever uit

Elke keer weer heb ik de keuze 

Dat is de enige controle die ik heb

De keuze om te kiezen

voor een negatieve oordelende gedachte 

of voor een fijne gedachte, want wat je aandacht geeft groeit

Als we allemaal eens zouden kiezen bij elke gedachte in ons hoofd

zet ik 'm aan of juist liever uit

Wat zou er gebeuren 

als ik die fluisterende stem van binnenuit wat meer aan het woord zou laten?

Hoe ziet mijn leefwereld er dan uit? 

Als een paradijs op aarde, met veel licht en liefde in en om mij heen

Ik gun mijn gedachte het allerbeste

Ik kies ervoor om steeds weer te voelen vanuit mijn hart 

en niet te kiezen voor de gedachten vanuit mijn hoofd


Ik bedoel daar niet mee dat je geen negatieve gedachten of negatief gevoel meer mag voelen. Echter een emotie duurt doorgaans maximaal 30 seconden en daarna gaat onze mind er mee aan de haal. Die verzint verhalen vanuit het verleden of zorgen over de toekomst. Doorgaans zijn deze verhalen helemaal niet waar, maar gaat het over verwachtingen en oude angsten. En laat die nu net van het ego komen. Het ego, de Enorme Grote Omweg naar je hart. Er is zoveel over te vertellen. Het wil zo graaag bestaansrecht en diende je om je te beschermen in het verleden, het zogenaamde beschermingsmechanisme, echter heb je er nu meer last van dan dat het je goed doet. Zodra je dit leert zien kun je leren om jouw gedachten niet meer zo serieus te nemen en meer neutraal te observeren. En dat voelt heerlijk licht. Wetende dat gedachten altijd komen en gaan. Als je er niet te veel aandacht aan besteed en ze gewoon voorbij laat waaien. Pas dan besef je dat je ze geen heel eigen leven hoeven te laten leiden in jouw bestaan. 

Ik gebruik regelmatig de woorden... interesting point of view of ... interessant deze gedachte....  Daarmee druk ik de gedachten niet weg, ik laat het er zijn maar ik vind er gewoon niet zoveel van. Sinds ik dit doe is het ten eerste veel rustiger in mijn hoofd. Ten tweede stroomt mijn creativiteit veel meer door me heen. Omdat ik niet meer zo druk ben met negatieve gedachten in mijn brein heb ik gemerkt dat de positieve en creatieve gedachten meer en meer naar boven komen. 

Ik raad iedereen dan ook aan om een tijdje je eigen gedachten te observeren en desnoods 1 x per dag eens op te schrijven. Herken je er patronen in? Zijn ze niet helpend dan kun je ze transformeren. Hierboven heb je al een tip gevonden. Door het niet zo serieus als waar aan te nemen. Er zijn er echter zoveel meer. Zodra je gaat beseffen dat het leuk is om "het spel van leven" te spelen zul je direct merken dat er zoveel te ontdekken valt. Het heeft mij de afgelopen jaren zoveel beschermingsmechanismes laten transformeren. Stap voor stap.  Had ik maar eerder geweten hoe  het in ons innerlijk allemaal werkt. Maar voor alles is een divine timing. Niet voor niets heb ik dit zelf doorleefd. Als gevoelig persoon maak je in je jonge jaren onbewust een overlevingsstrategie aan. Heb jij er al een aantal bij jezelf ontdekt? Als je ze herkent en erkent kun je beginnen met loslaten!

Ik heb al mijn ervaringen tips en tools over hoe je in plaats vanuit je hoofd kunt leren om meer uit je hart te gaan leven. Elke dag heb jij een keuze. Wat kies jij?

Ik heb een heel fijn programma voor je ontwikkeld. Het is zo goed als af, nog een paar meditaties opnemen en voila.... Ik noem het gekscherend wel eens de therapeut in je broekzak. of broekzak coaching ;-) Zou het iets voor jou kunnen zijn?Kijk dan zeker even bij  High Vibe Van hoofd naar Hart programma  voor meer informatie. En natuurlijk mag je mij altijd een mailtje sturen, dan voel ik met je mee.

 Liefs


]


Jolanda (1976) is van oorsprong energetisch (Sensi+) therapeut en kinderfluisteraar en ervaren in behandeling van  HSP klachten als overprikkeling, vermoeidheid, angst, onzekerheid en negatief zelfbeeld. Ze zet haar hooggevoelige gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf of  je kind naar boven te halen. Haar huidige missie is (hoog)gevoelige grote en kleine mensen inspireren om weer te gaan stralen van binnenuit door het inzetten je eigen kracht door het leren werken met energie en dat op een laagdrempelige “nuchtere” manier. Daarom heeft ze online trainingen over HSP, bewustzijn & energie ontwikkeld met enorm veel waardevolle lessen zowel wetenschappelijk als ook vanuit haar eigen ervaringen. Momenteel ontwikkelt ze een High Vibe Membership voor gevoelige mensen met zelfhulptools om in balans te komen en te blijven. Daarnaast geeft ze dag en meerdaagse retreats via Relax & Geniet. Zo hoopt ze een waardevolle bijdrage te leveren aan gevoelige mensen.