Page content

Wat is hoogsensitiviteit?

Wat is hoogsensitiviteit?

subtiel waarnemen

Door het gevoelige zenuwstelsel zijn waarnemingen zoals horen, zien, ruiken, proeven en voelen intenser om te verwerken. Subtiele signalen, details en nuances die andere mensen niet lijken op te merken worden wel opgepikt door het hoogsensitieve brein van iemand die hooggevoelig is.

Wetenschappelijk onderzoek naar hoogsensitiviteit

Elaine N. Aron is een psychotherapeute uit Amerika. Zij heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar hooggevoeligheid. Het onderzoek gaf een nauwkeurige omschrijving van het begrip hooggevoeligheid. Volgens Elaine N. Aron is 20% van de bevolking hoogsensitief. Simpel gezegd 2 op de 10 mensen dus. Een hooggevoelig mens is makkelijk gericht op de omgeving omdat hij de subtiele signalen oppikt in de omgeving. De grote uitdaging van de de gevoelige mens is om leren om te gaan met zijn verfijnde zenuwstelsel. Er zijn zowel hoogsensitieve kinderen (HSK) als Hoogsensitieve volwassenen (HSP).

Wil je meer weten over hoogsensitiviteit? Kijk dan eens bij de gratis HSP Community daar vind je veel informatie over HSP en opvoeding, HSP en voeding, HSP en ontspanning en bovendien vind je er gelijkgestemden.

0 reacties op “Wat is hoogsensitief?”

Plaats een reactie


Comment Section

0 reacties op “Wat is hoogsensitiviteit?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.