5 Tips om hooggevoelige kinderen direct te gronden!
Hooggevoeligheid
Jolanda de Jong
Hooggevoeligheid
2 min

5 Effectieve technieken om Hoogsensitieve Kinderen te laten Gronden

2 min

Is jouw kind hoog sensitief, of extra gevoelig voor prikkels van buitenaf? Juist in deze periode van “drukte” is het fijn om je kind te laten ontspannen. Dit kan ook gemakkelijk thuis. Probeer de onderstaande technieken eens bij je kind of jezelf uit om direct meer balans te brengen.

ADEMHALING

Onze manier van ademhalen heeft een grote invloed op hoe we ons voelen. Als je oppervlakkig via de borst ademt, raken we sneller overprikkeld. Laat je kind langzaam en diep ademhalen tot in zijn of haar buik. Laat je kind focussen bij het uitademen. Bij het uitademen verlaat negatieve energie of overprikkeling het lichaam. Je kind wordt er rustig van en je werkt tevens aan zelfvertrouwen.

BALLON

Leer je kind aan om elke dag een Ballon (Ei of kauwgombal) om zich heen te vormen om zichzelf te beschermen tegen het oppikken van negatieve energie. Laat hem zich een bol van licht voorstellen die helemaal om hem heen zit als een ballon. Positieve energie kan er doorheen, maar negatieve energie niet. Laat je kind denken aan de leuke activiteiten en positieve uitwisselingen die ze de hele dag doormaken.


STAART

Laat je kind op een stoel of op de grond zitten en laat het zich voorstellen dat hij of zij een staart heeft die de grond ingaat. Dit is een koord waar ze negatieve emoties (energie) mee naar de aarde kunnen afvoeren en positieve emoties (energie) kunnen opnemen. Lukt het om de negatieve energie af te voeren? En krijg je ook positieve energie omhoog via dezelfde weg. Kun je het verschil voelen? Zijn het andere kleuren?

BOOM

Terwijl je kind rechtop staat laat je hem/haar zich voorstellen dat hij/zij een grote, stevige boom is met wortels die uit de onderkant van de voeten groeien en diep de aarde ingaan. Voel je hoe stevig en sterk ze zijn in verbinding met de grond?

BLOTE VOETEN

Loop buitenshuis op je blote voeten, als het weer het toelaat. Zo kan je kind goed aarden. Laat je kind het verschil voelen tussen gras, aarde, beton, zand, rotsen en water als ze lopen.

 Het dagelijks herhalen van deze oefeningen zal je kind helpen het (lichaams)bewustzijn te verhogen en balans te brengen in zijn eigen systeem. Dat geeft rust, balans en zelfvertrouwen. Ik ben benieuwd naar je ervaringen! Naast deze oefeningen kun je natuurlijk ook de voetjes masseren voor het slapen gaan of een voetenbadje met aroma geven om dagelijkse spanning los te laten.

Mocht je er niet helemaal uitkomen, of ben je geinteresseerd op welke manier je jouw hooggevoelige kind kunt verder helpen? Start dan met de online cursus Hooggevoelig kind, start bij de basis. Hierin leer je nog meer manieren om te aarden, en overprikkeling tegen te gaan.

Veel plezier met de oefeningen!

Groetjes