arrow_drop_up arrow_drop_down
Praktische spiritualiteit: Entiteiten en auralifters ontmaskerd!
28 november 2016 
in Energie

Praktische spiritualiteit: Entiteiten en auralifters ontmaskerd!

Spiritualiteit, auralifters, entiteiten zweverig? ECHT niet!

Oh jee, gelijk maar met de billen bloot…. Afgelopen zaterdag deed ik mijn examen voor Medium & Trance Healing therapeut. Ondanks dat ik alweer 9 jaar als energetisch therapeut werk, heb ik tijdens deze opleiding vooral aan mijzelf gewerkt maar ook aan de thema’s van andere cursisten. Mijn thema was, naast vertrouwen ook echt zichtbaar worden en me niet meer verstoppen. Een beetje spannend is het wel, maar het is tijd… Tijd om te laten zien dat ik vanaf nu voor 200% achter mijzelf en mijn kwaliteit mag gaan staan.  Wie of wat men daar ook van denkt. Ik ben van mening dat het nieuwe “Mediumschap” zo mooi in deze tijd van NU past. Het is zo anders dan hoe de bekende mediums als Char, Derek Oglivi en Peter vd Hurk etc werken. De naam Medium vind ik eigenlijk wat misleidend en zal ik zelf dus niet snel dragen, maar de fysieke, mentale, emotionele of spirituele blokkades wegnemen via nieuw mediumschap vind ik een fantastische tool die ik graag gebruik in mijn werk als energetisch therapeut. De naam spiritualiteit is voor velen nog een mega eng woord. Toch gebruik ik het steeds meer om juist de praktische en misschien wel de moderne kant van hoger bewustzijn te laten zien.

Energie

Er zijn veel kinderen, jongeren en volwassenen die ik in mijn praktijk ontmoet die last hebben van bijvoorbeeld een zware energie rondom hen of in hun huis voelen. Het kan ook zijn dat ze stemmen horen, of gevoelens of stemmingen van anderen overnemen en dus gevoelens ervaren die helemaal niet bij hen passen. Ze zijn erg onzeker of verdrietig of leven met grote angsten. Vaak blijken die gevoelens dus ook helemaal niet van hen te zijn. Men noemt dit fenomeen ook wel auralifters of entiteiten.

Angst

Ik kan me echt voorstellen dat veel mensen bang zijn voor die energie maar als je het neutraal bekijkt blijkt het helemaal niet zo eng te zijn. Vroeger ben ik zelf erg bang geweest voor entiteiten. Het idee alleen al dat er iets of iemand in je huis kan zijn die je wel aanvoelt en mijn zoon bijvoorbeeld ook zag, maar waar ik zelf toen helemaal niets mee kon. Het gaf me enkel rillingen. Bovendien maakte het me lange tijd onzeker. Hoe kon ik mijn kind hiermee helpen als ik het niet echt zag, maar hij ondertussen wel erg angstig was? Inmiddels mag ik regelmatig entiteiten begeleiden naar het licht en dus niks engs meer aan, alleen maar heel dankbaar werk. Daarom vind ik het ook zo belangrijk om er meer over te vertellen, zodat je begrijpt hoe het werkt en dat je net als ik je angst kunt loslaten.

Entiteiten en Auralifters

Entiteiten of auralifters zijn overledenen die niet direct naar het Licht zijn gegaan na hun overlijden. Ze liften als het ware mee op het energieveld (de aura) van een persoon. Vaak zijn dit juist mensen die zelf heel veel licht in zich dragen en met een bepaald doel naar de aarde zijn gekomen, maar hier totaal nog niet van bewust zijn. Het zorgt ervoor dat je niet lekker in je vel zit en bijvoorbeeld last hebt van angsten, stemmingswisselingen, depressiviteit, onzekerheid of extreme vermoeidheid. Het hoeft trouwens niet altijd negatief of onbekend te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een overleden vader of moeder, of opa en oma, of ander familielid die de persoon in kwestie niet los kan laten. Soms is er nog boodschap die gedeeld mag worden voordat de persoon verder kan naar het licht. Laatst had ik bijvoorbeeld een jongetje in de praktijk die erg boos en verdrietig was, ook hij durfde niet in het donker naar boven. Door in te voelen kwamen we er achter dat zijn overleden vader nog bij hem was, hij wilde hem beschermen omdat hij (de overleden vader) zelf heel vroeg zijn moeder had verloren en wist hoe zwaar dit voor een kind is. Eigenlijk heel liefdevol, toen we hem konden overtuigen van de innerlijke kracht van zijn zoon en dat hij vanuit het licht veel meer een beschermer kon zijn voor zijn zoon, begeleidden we deze vader naar het licht. Enkele dagen later hoorde ik dat het ventje opgelucht was, alsof er een zware last van hem afviel, hij is vrolijker en durft weer alleen naar boven, en alleen te slapen in zijn eigen bed!

Terug in je lijf

Veel van de overgenomen energieën van anderen lossen ook wel vanzelf op. Juist op het moment dat je meer in je lijf bent. Hooggevoelige mensen zijn juist vaak meer in het hoofd, dan in het lijf en kunnen dus last hebben van al die ruis om hen heen. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het gronden/aarden voor hooggevoelige mensen is. Als je te veel in je hoofd leeft en dus veel gedachten hebt, trek je vanzelf vaak negatieve energie aan. Want gedachten zijn ook energieën en energieën trekken het gelijke aan. Als je last hebt van auralifters is het belangrijk het volgende te weten: de (overleden) personen dragen in hun energie nog steeds hun aardse emotie en zitten hierin nog vast. Bijvoorbeeld angst, eenzaamheid, verdriet, niet gezien zijn of niet gehoord zijn. Deze emoties zijn energieën en energie trekt gelijke energie aan. In mijn praktijk komt het regelmatig voor dat mensen last hebben van auralifters. De storende gedachten van deze (overleden) persoonlijkheden zenden hun energie bewust of onbewust uit. Ik ben dan ook blij dat ik juist bij deze stoorzenders een mooie manier heb gevonden om blokkades op te lossen zodat auralifters en entiteiten niet langer aangetrokken voelen tot mijn cliënt.

Stappen om eenvoudig te helen

Stap 1: bewust zijn van je gedachten en jezelf de vraag stellen; is dit van mij of van een ander?

Stap 2: bewust zijn welk (emotioneel) terugkerend thema je tegenkomt in jouw leven. Bijvoorbeeld: niet goed genoeg zijn, angst, niet gezien of gehoord zijn, verdriet, eenzaamheid, onzekerheid etc. ook dan kun je verschillende entiteiten aantrekken. Door het thema op te lossen, zul je niet langer energie op dit thema aantrekken. En dat maakt je vrij!

Stap 3: Naast auralifters kan je ook andere deelzelven bij je dragen, dit zijn delen van jezelf die wel of nog niet bewust zijn en ook alsnog in jouw energieveld aanwezig blijven, waar je last van hebt.  Gelukkig kunnen deze ook eenvoudig getransformeerd worden, nadat je jouw eerdere negatieve overtuigingen omzet naar een positieve versie.

Blijf dus niet rondlopen met stemmen in je hoofd, angsten voor schimmen in de slaapkamer. Als jij of je kind de ontvanger is… kun je er vanuit gaan dat er altijd een zender is. Zodra je de boodschap van de zender begrepen hebt, is het niet langer nodig om dit te blijven uitzenden, en dat geeft jou opluchting, meer energie, innerlijke kracht en vooral vertrouwen in het leven!

Jolanda de Jong

Jolanda de Jong (40) is energetisch (Sensi+) therapeut, emotiespecialist, echtgenote, moeder van 2 (hoog) gevoelige kinderen. Ze zet haar hooggevoelige en mediamieke gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf én je kind naar boven te halen. Dit doet ze door inzet van een Nes energetische bodyscan, spiegelsessie en lichaamsgerichte behandelingen voor kinderen en volwassenen. Tevens verzorgt ze diverse workshops en cursussen gericht op massage, bewustzijn en & praktische spiritualiteit.

Patrick vanoeveren
Door

Patrick vanoeveren

op 29 October 2018

Beste, Ik heb het gevoel dat er negatieve entiteiten op me plakken. Het gevoel geen rust in het huis te hebben. Graag je advies. Vriendelijke groeten. Patrick.

Jolanda de Jong
Door

Jolanda de Jong

op 31 October 2018

Beste patrick, auralifters zijn bijna nooit voor niets bij iemand, er is meestal een boodschap voor een van de huizenbewoners... vaak zijn ze niet geaard/gegrond dus dat is stap 1 om mee te starten, aarden aarden, aarden, ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. Ten tweede kun je je huis en/of je zelf (laten) reinigen. Daar zijn diverse manieren voor als je dit spannend vind adviseer ik je op zoek te gaan naar een huizenreiniger / energetisch therapeut bij jou in de buurt, die je hierbij kan helpen.

Reactie plaatsen