Energie
Jolanda de Jong
Energie
3 min

Alles is Energie

3 min

Het nieuwe jaar is weer aangebroken voor veel mensen DE tijd van goede voornemens…. ik hoor het al weer om mij heen:

Wat zijn jouw goede voornemens?

Meer sporten, stoppen met roken, gezonder eten, afvallen, meer tijd voor mijzelf etc etc de challenges vliegen in januari vaak weer om je oren….

 

In het verleden deed ik hier natuurlijk regelmatig driftig aan mee. Zeker op het gebied van “een paar kilootjes kwijt” startte ik steevast op 4 januari (door familieleden die jarig zijn op 1 en 2 januari en dat gebakje wil je niet missen ;-)) Dit jaar heb ik me voorgenomen het totaal anders te doen. Ik ben namelijk al lang niet meer horend bij “de meute” of  “iedereen” ….

ÍK ben uniek en authentiek en dit wil ik ook naar de wereld uitdragen. Zo volg ik steeds meer mijn eigen persoonlijke pad los van ‘de gemiddelde’ mening of gewoontes van anderen of hoe het hoort. Daar ben ik inmiddels blij om, trots op en ik geniet dagelijks van de vrijheid om mijzelf te mogen zijn!

Dankbaar

Dus voor mij dit jaar geen hoge zelf-opgelegde druk. Mijn ervaring in het verleden dat mijn onbewuste overtuiging…

“Ach het gaat me toch niet lukken”…

inderdaad uitkomt als ik er op die manier naar kijk en mee omga. En dit heeft me aan het denken (lees voelen) gezet.  Alles bestaat uit energie, dat verkondig ik al jaren in mijn praktijk. Dus ik weet dat ook gevoelens en gedachten een bepaalde trilling hebben. Alles wat we aandacht geven groeit. Ik heb al enige tijd geleden besloten dat ik zoveel mogelijk positieve gedachten in mijn denkwijze aanbreng. En op een of andere manier heb ik geen last meer van dat negatieve denkbeeld over bijv. mijn lichaam want ik ben dankbaar. Elke dag sta ik hiermee op en ga ik ermee naar bed. Dankbaar voor alles wat er in en om mij heen is. Dat het goed is zoals het is op dit moment. Dankbaar voor mijn “gezonde” lichaam dat elke dag weer automatisch en soepel zijn werk doet. En dankbaar dit ik niet alleen mijn lichaam ben! Het laat mij laat leven! En wauw wat voelt dat bevrijdend. Wetende dat de energie die ik uitstraal vanzelf  op een magische wijze naar mij toe zal vloeien.

Ja, daar heb ik echt dagelijks profijt van. Natuurlijk blijven er voor mij “grote” wensen als een nieuwe plek om te wonen en te werken en deze zitten dan ook netjes in mijn wensenpot. Wanneer je bewust aanneemt dat alles energie is, dat alles een bepaalde frequentie heeft, net als dat er diverse radiozenders zijn waarop je kunt afstemmen, dan ga je je vanzelf afvragen wat je toelaat in je leven en wat je zelf uitstraalt. Als je een innerlijk gesprek met jezelf hebt en je kraakt jezelf af, vind je zelf niet goed genoeg en als je denkt aan wat er allemaal mis aan je is, weet dan dat je een trilling wegstuurt op die frequentie.

Wet van de aantrekking

Als je een overtuiging hebt over hoe mannen of vrouwen zijn, dat je altijd op je hoede moet zijn stuur je een bepaalde trilling weg. Het universum zal altijd op al deze trillingen antwoorden!  Dit fenomeen heet de Wet van de Aantrekking. Je hebt als het ware een veld om je heen dat alles aantrekt met dezelfde trilling (frequentie). Als je langdurig in een bepaalde trilling, frequentie blijft wordt je als magneet steeds sterker en zal zich iets manifesteren op die trilling. Lage trillingen geven je een slecht gevoel en je langdurig bevinden in dat gevoel zal dit slechte gevoel bevestigen. Gevoelens die te maken hebben met schuld, schaamte, verdriet, boosheid zijn verbonden met lagere trillingen. De achterliggende gedachte van deze emoties zijn ” Ik ben niet goed genoeg”.

Hoge trillingen geven je een goed gevoel. En langdurig bevinden op dat goede gevoel zal dingen op je pad brengen die dit goede gevoel bevestigen. Alle gevoelens en gedachten die te maken hebben met plezier, liefde, acceptatie, van goede wil zijn, vrede en verlichting hebben te maken met hogere trillingen. Dus wees je bewust welke gedachten en overtuigingen je toelaat in je leven. Soms blijven overtuigingen of angsten je achtervolgen en is het goed om op onbewust niveau bijvoorbeeld via een transformatie coaching (kernsessie) te kijken wat jou belemmert om deze overtuigingen los te laten.

Ieder mens is zelf verantwoordelijk voor de gemoedstoestand waarin men verkeert en wil verkeren. Al is er nog zoveel chaos om je heen.  Dus stem je af op de voor jou juiste frequentie in plaats van constant de strijd met jezelf aan te gaan!

♥ Jij hebt zelf de keuze jezelf goed, dankbaar en vol liefde te voelen, elke dag weer! ♥

Op welke frequentie zit jij en op welke frequentie zou je graag afgestemd staan?

Ik wens je een voorspoedig en liefdevol 2016!

Jolanda-handtekening in blauw klein