gedachtenkracht is de key voor een gelukkiger leven
bewustzijn
Jolanda de Jong
bewustzijn
6 min

Gedachtenkracht is de key voor een gelukkiger leven

6 min

Gedachtenkracht

Herken je dat? Dat zonder dat je het door hebt snel in je negatieve denken zit? Of dat je iets wilt doen wat mensen niet van je verwachten zoals een artikel of een boek schrijven over wat je bezig houdt, of toneel spelen enjezelf uitspreken zonder te letten op wat iemand ervan zou kunnen vinden? Voor je het weet heb je allemaal stemmen in je hoofd die vaak niet positief zijn. "Dit kan je toch niet", "Dit is niets voor jou". "Wie zit hierop te wachten" of Wat zullen anderen hier wel niet van denken" etc. etc. Het is in de regel dan ook best lastig om je inspiratie daadwerkelijk tot uitvoer te brengen. Het kan namelijk heel kwetsbaar voelen om jezelf volledig zonder angsten en/of schaamte te laten zien aan de buitenwereld. Ik kom nu ik dit blog aan het schrijven ben, daar zelf ook weer achter. Overtuigingen

Vastgezette overtuigingen of programmeringen noemen ze dit in vaktaal. En....we hebben ze allemaal.  Ik heb in eerste instantie bij het schrijven van een blog voor Bewust Gevoelig ook ruis in mezelf over mijn creatieve "hersenspinsels".  Ik weet het, dat schiet natuurlijk helemaal niet op als je vanuit je hart en je gevoel wilt schrijven voor hooggevoelige mensen om ze te inspireren. Ik wil die gedachten ook helemaal niet. Toch zijn het programma's die zich, als je hier niet op let, als een repeat modus op je spotify blijven afspelen in je hoofd. Ik ben me er inmiddels bewust van. Ik heb er veel innerlijk werk op gedaan. Elke keer weer. En ja, het helpt. Ik ben me er niet alleen meer bewust van, maar de negatieve gedachten worden echt minder als je ze een keer aan het woord laat. Dan hoef je niet steeds de herhalende goede bedoelingen van je brein  (om je veilig te houden) aan te horen en komt er ruimte voor meer inspirerende gedachten. 

Negatieve stemmen in je hoofd

Zeker gevoelige mensen hebben regelmatig last van negatieve gedachten of negatieve stemmen in hun hoofd. Herken jij die oordelende of angstige stem in jezelf? Die praat negatief over je zelf of negatief over de ander? Je bent echt niet de enige. Het is een programmering die vaak al tussen 0 en 7 jaar is ontstaan. Ze komen vanuit je ouders, je vriendinnen of je omgeving. En is bij veel mensen veelal onbewust. Gelukkig kun je de programmeringen in jezelf leren kennen door op je emoties te letten. Die emoties en triggers die je in je dagelijkse leven ervaart zeggen enorm veel over jouw onderbewuste patronen die bewust willen worden. Zie je emoties dus als feedback voor jouw nog niet bewuste programmeringen van de mind. Ze geven namelijk aan wat je in het verleden geloofd hebt over jezelf. Dat je als waar hebt aangenomen, maar niet de waarheid is. Zodra je de programmeringen bewust laat worden, heb jij de keuze om jouw gedachten te veranderen en een nieuwe waarheid te creëren. Je hebt altijd namelijk een keuze elke keer weer! Hoe fijn is dat!

Roddelen

Ik heb nog een ander voorbeeld als het gaat over programmering en niet helpende gedachten die we regelmatig onbewust allemaal wel eens laten gebeuren. Laatst zag ik bijvoorbeeld een filmpje over roddelen en (sp)roddelen, ooit van dat laatste woorde gehoord? (Ze noemen het ook wel spiritueel roddelen, ja, in die bewuste omgeving komt roddelen ook voor :-)).  Aangezien ik weet dat alles energie is en dat we allemaal trillingen ontvangen en uitzenden ben ik me steeds bewuster van wat ik wil uitstralen en doe ik mijn best om niet meer te roddelen. Als ik praat over de ander probeer ik hier zo positief of in elk geval neutraal over te zijn. Het is namelijk veel gemakkelijker om negatief te praten over een ander dan positief, tenminste we hebben het vaak niet geleerd. Ook als mensen in mijn omgeving negatief praten over de ander probeer ik op mijn manier toch iets positiefs er in te gooien, al is het alleen maar om de boodschapper een andere zienswijze te laten ontdekken. Zo krijg je bovendien gesprekken die mij inspireren in plaats van uitputten.

Hoe hoger jouw frequentie, hoe fijner jij je voelt en hoe meer fijne dingen je naar je toe haalt

Bewust gevoelig staat voor het sensitieve in mensen, zoals hierboven al vermeld, hoe hoger je frequentie, hoe fijner je je voelt en hoe meer fijne dingen je naar je toe haalt. Die hoge trilling van fijne dingen als liefde, rust, vertrouwen draag ik via Bewus Gevoelig met liefde uit. Dat is de frequentie waarin ik wil leven en werken. Telkens als ik roddel of iets negatiefs over iemand zeg, lijkt het alsof ik de ander naar beneden haal, alleen de waarheid is: Ik haal mezelf naar beneden. kijk maar eens naar de onderstaande afbeelding. die geeft de trillingsfrequentie van mijn intenties duidelijk weer. En ook hier heb je elke keer weer een keuze hoe je ergens mee om gaat. Dus als je de volgende keer overweegt om iets negatiefs over iets of iemand te denken of te zeggen. Of je bent in gesprek met iemand die dit doet? Denk dan nog eens terug aan dit plaatje en doe er je voordeel mee. Daar wordt de wereld een stukje mooier van. 


Bewustzijnschaal van Hawkins ->

energiefrequentie

Manifesteren

Dan nog iets als het over gedachten gaat. Manifesteren, het is tegenwoordig een hot item! Ook ik word me er steeds bewuster van. Energie werkt echt als een boemerang. Je zend namelijk altijd een energie frequentie uit en krijgt altijd dezelfde energie frequentie terug. Dat is een universele wet. Het is dus heel belangrijk om jouw gedachten en uitspraken op frequentie niveau te kunnen beoordelen.  Ik wil bewust creëren vanuit een hogere trilling zowel in mijn prive leven als in een zakelijke omgeving. Afgelopen jaren ben ik me dus nog veel meer bewust geworden van hoe energie werkt. Ik heb veel bestudeerd betreffende dit onderwerp. En wil jij daar meer over weten? Lees dat zeker ook even dit blog over Manifesteren. . En ik kan je uit ervaring vertellen Whow het manifesteren gaat door de extra informatie zo gemakkelijk en snel. Een nadeel, ook datgene waar je negatief over denkt manifesteert zich steeds sneller. Op zich hoef je daar niet al te veel zorgen over te hebben. Want als je een negatieve gedachte denkt, hoef je enkel een positieve gedachte tegenover te stellen. Voor je brein zou het mooi zijn als je 1:3 kunt toepassen. Dus merk je bij jezelf een negatieve gedachte of uitspraak op? Denk er dan direct 3 positieve gedachten achteraan. Dan is het weer neutraal in de trilling :-) Het leert je sowieso om wat positiever in het leven te staan. Dus een win-win lijkt me. Ben je van nature wat negatiever ingesteld? Of een echte doemdenker?  

TIP: Maak van je negatieve gedachten direct een gewoonte om een positieve gedachten erachter aan te plakken.  Veel hooggevoelige mensen hebben een negatief zelfbeeld over zichzelf. Bijvoorbeeld Ik ben niet goed genoeg.

Maar dat ben je niet. Je hebt die gedachten en je hebt dus altijd de keuze om iets anders te denken. Een helpende gedachte. In plaats van ik ben niet goed genoeg maak je ervan: Ik ben precies goed zoals ik ben. En als je het niet direct gelooft kun je er achter zetten, ik voel me elke dag een stukje meer goed genoeg. En lees de bovensaande alinea dan nog eens door,  of plak de boodschap op een post-it en plak het bijv. op de spiegel waar je vaak langsloopt. Zo herinner je jezelf om in een positieve staat te zijn en te blijven.  Op naar een magisch 2024 met veel persoonlijke groei en bewustwording!

Liefs,
Jolanda (1976) is van oorsprong energetisch (Sensi+) therapeut en kinderfluisteraar en ervaren in behandeling van  HSP klachten als overprikkeling, vermoeidheid, angst, onzekerheid en negatief zelfbeeld. Ze zet haar hooggevoelige gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf of  je kind naar boven te halen. Haar huidige missie is (hoog)gevoelige grote en kleine mensen inspireren om weer te gaan stralen van binnenuit door het inzetten je eigen kracht door het leren werken met energie en dat op een laagdrempelige “nuchtere” manier. Daarom heeft ze online trainingen over HSP, bewustzijn & energie ontwikkeld met enorm veel waardevolle lessen zowel wetenschappelijk als ook vanuit haar eigen ervaringen. Momenteel ontwikkelt ze een Van Hoofd naar Hart programma voor gevoelige mensen met zelfhulptools om in balans te komen en te blijven. Daarnaast geeft ze dag en meerdaagse retreats via Relax & Geniet. Zo hoopt ze een waardevolle bijdrage te leveren aan gevoelige mensen.