Moeite met concentreren? Deze korte oefening helpt je voor een goede concentratie!
Geen categorie
Jolanda de Jong
Geen categorie
2 min

Moeite met concentreren? Deze korte oefening helpt je voor een goede concentratie!

2 min

Als gevoelig mens is het soms lastig om je te concentreren. Al die prikkels, die je de hele dag opvangt, zeker nu we veel thuis werken, of online school volgen of extra taken hebben als thuiskapper, thuis juf, thuis entertainer 😉 etc. etc kunnen je echt van je pad afbrengen. Dus ik dacht laat ik je eens helpen met een leuk klein momentje voor jezelf. Zeker als je merkt dat je tussen al deze taken door steeds afdwaalt in (niet altijd zulke positieve) gedachten. Als dit veel gebeurt ben je waarschijnlijk even het contact eigen echte IK kwijt. Kan dat? Ja dat kan, ik geloof dat we als mens allemaal verbonden met elkaar, (holistisch). Zeker in Corona tijd zie je mooie initiatieven ontstaan. waarin je die verbondenheid direct terug ziet. Maar wist je dat je ook altijd verbonden bent met je Eigen Wijsheid? Dat is het lijntje wat precies weet wat je hier te doen hebt. Wat je talenten zijn en hoe je die met de wereld deelt.  Soms is dat lijntje naar boven even kwijt. Dan droom je weg, of ben je met 100 en 1 dingen tegelijk bezig dat je niet meer in het hier en nu aanwezig bent. Dan kan jouw werkelijke gevoel niet goed met je communiceren. Herkenbaar? 

Gelukkig kan je er zelf wat aan doen. Hieronder deel ik graag een korte en simpele oefening die veel mensen in eerste instantie direct helpt om bij zichzelf te komen en de verbinding met zichzelf weer te kunnen voelen. Dit is een van de startoefeningen die bij de online training wordt ingezet.

  • Breng jezelf dan in gedachten terug naar het NU
  • Voel hoe je  op je stoel zit
  • Adem dan een paar keer diep in en uit en wacht….. 
  • Luister naar de signalen die je lichaam je geeft
  • Adem dan nog eens diep in en langzaam uit
  • Blijf nog een paar minuten stil zitten

Wees je enkel bewust van alles wat er is, wat hoor je, wat  zie je wat voel je, wat ervaar je?

Welkom terug!

 Wat heeft je intuïtie je net ingegeven om te doen? Hoe meer je luistert naar je intuïtie hoe meer je “intune” bent met je zelf, hoe meer gemak, plezier en rust naar je toekomt elke keer weer! Dit is een van de oefeningen uit de online training Volg je gevoel, versterk je intuïtie. Door met je gevoel aan de slag te gaan kun je veel beter intunen op jezelf, wat je zelf nodig hebt en het resultaat is dat je veel meer ontspannen je leven kunt leiden.

Laat je mij weten of en wat je intuïtie jou ingaf? Ik beantwoord je mail altijd!

In het najaar start live op locatie wederom de cursus volg je gevoel, versterk je intuïtie in 4 weken!

Jolanda de Jong (1976) is van oorsprong energetisch (Sensi+) therapeut en kinderfluisteraar en ervaren in behandeling van HSP klachten als overprikkeling, vermoeidheid, angst, onzekerheid en negatief zelfbeeld. Ze zet haar hooggevoelige gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf of  je kind naar boven te halen. Haar huidige missie is (hoog)gevoelige grote en kleine mensen inspireren om weer te gaan stralen van binnenuit door het inzetten je eigen kracht door het leren werken met energie en dat op een laagdrempelige “nuchtere” manier. Daarom heeft ze online trainingen over HSP, bewustzijn & energie ontwikkeld met enorm veel waardevolle lessen zowel wetenschappelijk als ook  vanuit haar eigen ervaringen. Daarnaast geeft ze dag en meerdaagse retreats via Relax & GenietZo hoopt ze een waardevolle bijdrage te leveren aan gevoelige mensen.