HSP :Ontdek je levensdoel! Ontdek je missie op aarde!
paranormaal
Jolanda de Jong
paranormaal
5 min

HSP Levensdoel vinden: Ontdek je missie op aarde!

5 min

Veel hooggevoelige mensen worstelen met het vinden van hun levensdoel. In dit artikel ontdek je hoe je als HSP je missie op aarde vind.

Herken je dat? Steeds terug kerende zelfde voorvallen in je leven? Je wordt steeds ergens door aangetrokken, terwijl je dit in eerste instantie behoorlijk spannend of eng vind…. Of dat je denkt, nou moe dit heb ik al eerder meegemaakt! Of waarom overkomt mij dit altijd? Ik herken m ook zo goed, gelukkig heb ik inmiddels een duidelijk antwoord voor mijzelf gevonden: Bewustwording de wereld in brengen, HSP’ers bewust maken van die mooie kracht van het VOELEN.

HSP en het vinden van jouw levensdoel

Als HSP kan het lastig zijn om jouw levensdoel te vinden. Je bent namelijk gevoeliger voor de emoties van anderen en het kan daardoor moeilijker zijn om te bepalen wat je zelf echt wilt. Het kan helpen om te beginnen met het verkennen van jouw interesses en waarden. Probeer bijvoorbeeld een lijst te maken van dingen die jou energie geven en waar je blij van wordt. Vraag jezelf af wat je belangrijk vindt in het leven en waar je voor wilt staan. Het kan ook helpen om te praten met andere HSP's die hun levensdoel hebben gevonden en te leren van hun ervaringen. Houd er rekening mee dat het vinden van jouw levensdoel een proces is en dat het tijd kan kosten om erachter te komen wat echt bij jou past. Maar als je eenmaal jouw levensdoel hebt gevonden, kan het een enorme bron van voldoening en geluk zijn.

Wet van de aantrekking

Eigenlijk zou iedereen op school al mogen leren over de Wet van de aantrekking en de LAW of LIVE (energie volgt aandacht). Want de Wet van de Aantrekking  en de LAW of LIVE zijn simpel en werken altijd! Je mag leren van alle ervaringen die je meemaakt. En Ja die ervaringen kun je best een aardig eindje sturen vooral de positieve kant op graag! Er bestaan namelijk geen toevalligheden. Elke gebeurtenis staat niet op zich, je hebt het als het ware zelf naar je toegetrokken via de Wet van de aantrekking. Je hebt er zelf de aandacht naar toe gebracht en energie volgt altijd de aandacht. Daarbij spelen emoties ook een rol.  Emoties noemen we niet voor niets in het engels e-motion wat tenslotte energie in beweging betekent.

Paranormaal

Hoe dat bij mij verliep? Jarenlang verstopte ik onbewust mijzelf, mijn talenten, waaronder spiritualiteit, voor mijn omgeving. Ik werkte al wel als kindermasseur, lekker basic, niets zweverigs, masseren omdat dit bij mijn hoogsensitieve zoon zo goed werkte om tot rust te komen, maar gaandeweg kreeg ik keer op keer nieuwe “paranormale” uitdagingen op mijn pad. Eerst heel dichtbij door mijn toen 3 jarige zoon die energie waarnam in zijn kamer en om mensen heen, tot aan de laatste jaren een aantal kinderen in mijn praktijk die “geesten of entiteiten” zien in de slaapkamer. In eerste instantie wist ik me er geen raad mee….brrr… liever stuurde ik ze door naar een collega sensi-therapeut.  Ze gaven mij een mooie boodschap: ze spiegelden vrijwel allemaal mijn angst voor het paranormale!

Ik was eigenlijk zo bang voor spiritualiteit dat ik er liever in eerste instantie niets mee te maken wilde hebben. Af en toe ging ik wel eens met gemengde gevoelens naar een paranormale beurs. En daar zei een medium mij al, jij hebt helende handen en je gaat werken met energie. Ik was samen met mijn zus en eigenlijk lachten er een beetje om … ja ja het zal wel… nou ben benieuwd…. Char, Derek Oglivie en het Zesde zintuig op tv vond ik wel altijd interessant, om vervolgens met knikkende knieën in donker naar boven te gaan, met het gevoel dat er iemand in de kamer stond te kijken… brrr… als ik daar nog aan denk Ja, als klein meisje keek ik al graag naar de HULK, ET en Scooby-Doo. Allemaal te maken met magische krachten en sciene fiction. In mijn tiener jaren was ik echt helemaal verzot op X-files en hield the Fringe mij, aflevering na aflevering op het puntje van mijn stoel vast. Als je kijkt naar de rode draad hierin draaide het in deze tv mysteries eigenlijk altijd om “boven natuurlijk wezens”. Ik noem het nu inmiddels liever energie. Alles is tenslotte maar energie.

Angsten loslatenangst loslaten

Afgelopen jaar heb ik eindelijk volledig mijn angst voor het paranormale opgelost. Hoe? Door o.a. een opleiding nieuw mediumschap te volgen, dit gaat niet zozeer om contact te leggen met overledenen, maar meer leren communiceren met (niet zichtbare) energie om ons heen door te kijken naar blokkades in het mentale lichaam, emotionele lichaam en spiritueel lichaam. Dit ging zo als vanzelf. Hier heb ik vooral leren begrijpen dat er niets engs aan is, en er dus gewoon praktisch mee aan de slag gegaan. Mijn intuïtieve vermogen nam een grote sprong en dat heeft me zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak veel gegeven. Wat eerst een van mijn grootste angsten was, blijkt nu volledig mijn natuurlijke talent te zijn. ’T Was zo dichtbij…. Maar voordat ik het ontdekte en vooral op waarde kon schatten gingen er jaren overheen.

Talent ontdekken

Ik daag je uit om jouw talent te leren ontdekken, door juist even terug te gaan naar je verleden met vragen als waar was je vroeger gek op? Wat wilde je heel graag worden? En waar ligt je grootste angst? Wie weet vind je op dat vlak, net als ik, juist wel je verborgen talenten. Wil je nu meer leren over intuïtie en hoe je die kunt versterken door enkel te leren voelen en je gevoel te volgen, kijk dan eens bij de online cursus: volg je gevoel, versterk je intuïtie

Mijn advies laat je inspireren, maar zeker niet uit je eigen kracht halen. Ieder mens is uniek en iedereen heeft zijn eigen talenten. Zolang je intentie zuiver is, is er geen goed of fout.

Je hoeft alleen maar jezelf te zijn!

Groetjes

Jolanda de Jong

Jolanda de Jong (1976) is van oorsprong energetisch (Sensi+) therapeut en kinderfluisteraar en ervaren in behandeling van HSP klachten als overprikkeling, vermoeidheid, angst, onzekerheid en negatief zelfbeeld. Ze zet haar hooggevoelige gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf of  je kind naar boven te halen. Haar huidige missie is (hoog)gevoelige grote en kleine mensen inspireren om weer te gaan stralen van binnenuit door het inzetten je eigen kracht door het leren werken met energie en dat op een laagdrempelige “nuchtere” manier. Daarom heeft ze online trainingen over HSP, bewustzijn & energie ontwikkeld met enorm veel waardevolle lessen zowel wetenschappelijk als ook  vanuit haar eigen ervaringen. Daarnaast geeft ze dag en meerdaagse retreats via Relax & Geniet. Zo hoopt ze een waardevolle bijdrage te leveren aan gevoelige mensen.