Hooggevoelig en onzeker: Hoe kan ik vertrouwen op mijn gevoel?
Energie
Jolanda de Jong
Energie
4 min

Hooggevoelig en onzeker: Hoe kan ik vertrouwen op mijn gevoel?

4 min

Soms komen ze voorbij in mijn praktijk….. Van die echte engeltjes die soms een beetje, of soms behoorlijk in de knoop liggen met zichzelf. Met hun hoofd en hun hart… zich worstelend door het leven, zonder te vertrouwen op hun gevoel,  in overlevingsstand met vermoeidheid, burn-out, onzekerheid, faalangst en of niet goed genoeg voelen.

ZIJN of MOETEN

Juist vanuit mijn eigen ZIJN, kan ik zien en voelen wat er onder die onzekerheid verborgen gaat, fantastische mensen met een gouden hart, een groot talent, een voeler, die klaar mag staan om iets moois de wereld in te brengen, namelijk zichzelf! Die zich mag gaan ontdoen van het masker wat ze dragen naar de buitenwereld en zichzelf volledig in haar ZIJN mag verwelkomen. Eerst voor haarzelf en daarna voor de ander. Die zich volledig mag ontplooien in haar talenten en haar nog verborgen talent of gave. En wat is het dan heerlijk om deze mooie liefdevolle persoon weer met lichtjes in de ogen te zien sprankelen na een sessie. Beseffend zelf verantwoordelijk te zijn op haar eigen pad te lopen of een zelf een beslissing te mogen nemen om verder te ontplooien.

MOED

Herken je dat gevoel, dat je wel zou willen, maar niet durft, of dat je weet dat je zo gevoelig bent, maar toch steeds een gevoel hebt van ja, maar wat kan ik er mee, of ik ben niet oke, of zelfs ik durf niet naar mijn hart te gaan, want ik ben bang voor wat er allemaal achter tevoorschijn komt? Ik herken het zo uit mijn eigen leven. Nou een ding kan ik uit de grond van mijn hart zeggen. Het is super maar dan ook super fijn om bij je eigen hart te zijn. Dan is alles namelijk oke, je voelt geen strijd of oordeel over jezelf of de ander, je piekert niet meer mateloos om een beslissing te nemen. En je kunt een ander gewoon veel beter helpen als je eerst zelf je hart geopend hebt. Om bij je hart te komen blijkt helemaal niet zoveel nodig te zijn, behalve wat moed. Je hoofd zal in eerste instantie tegensputteren, die wil helemaal niet dat je groeit, of verandert, of voelt omdat je in het verleden zoveel gevoeld hebt. Dat hoofd / Ego wil liever dat alles bij het oude blijft, gewoon lekker vanuit veiligheid of angst blijven leven. We weten allemaal dat angst een slechte raadgever is en toch luisteren we er veel te vaak naar. En wordt je er blij van? De doemscenario’s in ons hoofd, de meningen van anderen? Nee toch?

Hoe zou het zijn als je dat hoofd los zou kunnen koppelen en alleen aan zou kunnen zetten wanneer het echt nodig is?

Of dat het zou kunnen samenwerken met je hart, nog mooier toch? Dat je hoofd luistert naar je hart in plaats van andersom? In ons dagelijkse leven zetten veel mensen echter het hart op een waakvlammetje of zelfs uit en leven meer vanuit het hoofd. Juist als je hooggevoelig bent heb jij een tool mee gekregen, jouw gevoel… die alleen zijn werk kan doen als je hart aanstaat 🙂

Een ding is zeker, als je hart nog aanstaat, en je ontwijkt steeds de signalen om naar je hart toe te gaan, dan kun je wachten op een schokkende ervaring als bijv. ongeluk of ziekte die dan eindelijk wel het hart aanzet omdat alle andere vluchtwegen (van het hoofd) niet meer werken. Maar je wilt toch niet eerst een heftig trauma om je hart te openen en jezelf te ontplooien in dit leven?

Inspiratieplek

Ik kies steeds vaker om mijn hart volledig te openen, soms spannend, soms eng maar meestal gewoon omdat ik er zelf veel blijer van wordt. Je kunt veel meer je eigen pad volgen en je kweekt er zelfvertrouwen mee omdat je bij jezelf bent. Bovendien voel je heel duidelijk dat het goed is wie je bent en dankbaarheid stroomt door je hele lijf heen. Dat besef ik me maar weer eens al te goed als ik even bij mijn hart ben weg gegaan door spannende tijden. Daarnaast ga je juist helder en beter voelen wat je hier op aarde komt doen, waar je talenten en gaven liggen die je aan de wereld mag tonen.

Voor mij is dat bewustwording brengen aan de hoogsensitieve mens, die nog niet goed om kan gaan met hun hooggevoeligheid en waarbij ik praktische spiritualiteit inzet op een nuchtere manier om mensen helpen zichzelf te helpen! En diep in mijn hart zit het verlangen om een inspiratieplek te creëren voor al deze engeltjes, zodat we samen mooie sprankelmomenten mogen beleven in onze omgeving. En dat verlangen wordt groter en groter en neemt steeds meer vormen aan, dus ook vandaag visualiseer ik verder want ik geloof in de Wet van de aantrekking.

Wil je meer weten over de ontmoetingsplek voor ontspanning en andere geïnteresseerden van hooggevoeligheid? kijk dan eens op www.bewustgevoeligacademy.nl voor de online trainingen of onze fantastische rustgevende retreat mogelijkheden op de veluwe via www.relaxgeniet.nl

Liefs,

Jolanda de Jong

Jolanda de Jong (1976) is van oorsprong energetisch (Sensi+) therapeut en kinderfluisteraar en ervaren in behandeling van HSP klachten als overprikkeling, vermoeidheid, angst, onzekerheid en negatief zelfbeeld. Ze zet haar hooggevoelige gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf of  je kind naar boven te halen. Haar huidige missie is (hoog)gevoelige grote en kleine mensen inspireren om weer te gaan stralen van binnenuit door het inzetten je eigen kracht door het leren werken met energie en dat op een laagdrempelige “nuchtere” manier. Daarom heeft ze online trainingen over HSP, bewustzijn & energie ontwikkeld met enorm veel waardevolle lessen zowel wetenschappelijk als ook  vanuit haar eigen ervaringen. Daarnaast geeft ze dag en meerdaagse retreats via Relax & Geniet. Zo hoopt ze een waardevolle bijdrage te leveren aan gevoelige mensen.