Wat is de spirituele boodschap van je (HSP) kind?
Opvoeden
Jolanda de Jong
Opvoeden
5 min

Wat is de spirituele boodschap van je (HSP) kind?

5 min

Elke kind, zonder uitzondering heeft een mooie boodschap voor zijn ouders. Via dit blog wil ik je graag helpen deze boodschap te leren ontdekken. Bij gevoelige kinderen is het voor ouders nog meer van belang om deze boodschap te begrijpen om zelf verder te kunnen groeien. Je kind is namelijk niet zomaar bij jou geboren. Huh? wat bedoel je daarmee? Nou jouw kind heeft speciaal voor jou een mooie boodschap! Spiritualiteit vormt namelijk een leidraad voor jouw hooggevoelige kind en is dus belangrijk om mee te nemen in de opvoeding. En ik spreek uit ervaring… Mijn oudste zoon (13) is niet voor niets bij ons geboren. Dat wist ik natuurlijk nog niet toen hij als baby zoveel huilde. Inmiddels weet ik dat hij ons precies die richting ingeduwd heeft waarin wij meer van onze talenten konden gebruiken, sterker nog hij heeft mij mijn eigen hooggevoeligheid weer leren zien en gebruiken!

Onderbewuste

Er is altijd een reden waarom jouw kind speciaal bij jou geboren wordt. Ook al weet je zelf niet direct waarom. Er worden in elk geval steeds signalen afgegeven door jouw kind om jou iets duidelijk te maken. Zo ook bij ons. In eerste instantie begreep ik deze boodschappen totaal niet. Ik leefde teveel in mijn hoofd en vanuit controle. Ik was onzeker en wilde een goede moeder zijn voor mijn kind. Juist die periode was het zo belangrijk om naar mijn gevoel te gaan luisteren in plaats van het klakkeloos volgen van adviezen uit opvoedingsboeken of deskundigen van het consultatiebureau. Jij weet tenslotte intuïtief wat het beste is voor je kind en wat het nodig heeft. Nu kan ik gelukkig zeggen en voelen dat ik volledig begrijp waarom hij bij ons is geboren en welke ommezwaai in ons gezin heeft plaatsgevonden sinds wij meer naar ons gevoel zijn gaan luisteren en daar ben ik hem nog dagelijks dankbaar voor! Want zodra je de boodschap van je kind begrijpt kun je ontspannen met de opvoeding van je hooggevoelig kind omgaan. Je kind is bij jou gekomen, omdat hij/zij je heeft uitgekozen. Je kind is niet van jou, maar bij jou zodat jullie elkaar iets kunnen leren. Op een onbewust niveau is er door het universum gezorgd dat het juiste kindje bij het juiste gezin komt. Wees dus zeker niet ongerust dat je niet alles kunt geven wat je zou willen. Of dat je denkt dat je geen goede moeder of vader bent! Jij bent de beste ouder die jouw kind kan wensen, hij of zij heeft er namelijk zelf voor gekozen :-). Jouw kind krijgt alles wat het nodig heeft om te groeien. Probeer daarom je onzekerheid of bezorgdheid over het ouderschap dan ook zo snel mogelijk los te laten.

Lessen leren

Wees er ook bewust van dat je kind zijn eigen pad gaat. Daarin zitten namelijk de lessen van je kind.spiritueel groeien Dit zijn niet altijd dezelfde lessen die je zelf hebt mogen leren of nog mag leren. Het is goed als jouw kind zijn eigen unieke pad leert zien. Hoe eerder hoe beter! Het is ook zeer van belang zoveel mogelijk geborgenheid, vertrouwen en liefde te geven aan je kind op weg naar zijn toekomst. Als je vertrouwen geeft krijgt je kind voldoende ruimte om op zijn eigen wijze te leren. Alles is goed zoals het nu is. Soms lijkt het misschien helemaal niet zo. Zou je willen dat het allemaal anders gaat of beter moet. Maar het gaat precies zoals het moet gaan. Je kind is hier namelijk niet omdat jij als ouder alles al weet. Hij of zij is hier omdat jij ervoor gekozen hebt samen met je kind te leren met en van elkaar om te groeien naar een hoger bewustzijn.

Loslaten

Soms zit het even tegen en juist dat moment is een moment dat we leren. Dat zie je misschien nog niet gelijk, maar door emoties de ruimte te geven en er te laten zijn groei je. Niet voor niets is een veel gehoorde uitspraak dat de momenten dat je diep in de shit zit de momenten zijn dat je het meest groeit. Rust en acceptatie ontstaan door emoties te doorvoelen en niet gelijk in de weerstand te gaan of de strijd aan te gaan. Voelen helpt ons leren om te gaan met het leven. Dit zal kracht geven en maakt ons sterker. Vechten helpt ons te verzetten tegen alles wat we op ons pad krijgen.

Je bent bij elkaar om te groeien en te leren. Jouw kind komt jou een nieuwe werkelijkheid brengen zodat je dingen op een andere manier kunt gaan zien. Zo leer je op een andere wijze kijken, naar jezelf en de ander. Wees niet bang om te groeien! Dit maakt de band van liefde alleen maar sterker. Het leven hoeft niet perfect te zijn zodat je kind groot kan groeien zonder zorgen. Het zijn ervaringen die duidelijkheid geven om te ontdekken wie je bent en wat je hier komt doen. Hierin ligt veel kracht en wijsheid verborgen. Zowel jij als je kind heeft het recht op zoek te gaan naar deze kracht en wijsheid zodat je begrijpt wat jou talenten zijn en wat je hogere doelen op aarde zijn.

Zoals een hooggevoelig kind zo mooi verwoordde:

Ik weet wie ik ben en anders dan volwassenen ben ik niet op zoek naar mijzelf. Ik vind mijzelf in alles om mij heen. Leer mij dat alles mogelijk is, dat alles kan en dat ik mijn leven kan vormgeven op mijn eigen unieke wijze. De magie zit in mijzelf en ik kan mijn leven creëren zoals ik wil. De verantwoordelijkheid is anders dan je denkt. Jij bent niet alleen verantwoordelijk voor mijn geluk. Het is jouw verantwoordelijkheid je eigen geluk te vinden en mij te leren om mijn eigen geluk via mijn talenten te vinden.

Liefs

een hsp kind van de nieuwe tijd

(bron onbekend)

Dus lieve papa’s en mama’s blijf vooral trouw aan je gevoel. Veel van je eigen wijsheid is je in de loop der jaren afgeleerd. Er is ons geleerd te luisteren naar anderen, uit boeken en van deskundigen. En dus blijven je onzekerheid en angsten onbewust in stand. De weg van vertrouwen in hart en intuïtie wordt vaak ingewisseld door feiten die uit onderzoeken voortkomen. Echter je intuïtie heb je niet voor niets gekregen, je bezit alle eigenschappen die je van nature hebt meegekregen om jouw kind goed aan te voelen. Luister indirect naar de wijze woorden van je kind. Zie of voel de signalen die je kind geeft, deze kunnen je in eerste instantie raken tot diep in je ziel. Maar op het moment dat jij de boodschap begrijpt kun je juist voordeel halen uit de wijsheden van je kind.

Wil jij ook weten wat de spirituele boodschap is die je kind aan je kwijt wil? Laat je dan verrassen via bijvoorbeeld een online afstemming of de masterclass je kind als spiegel, daarin help ik je met de vertaling van de boodschap van je kind zodat je het inzicht mee kunt nemen voor jezelf en direct in kunt zetten in de opvoeding van je hooggevoelige kind.

Wanneer je deze wijze van kijken eenmaal leert zien, zal je nog intensiever samen met je kind kunnen genieten!

Jolanda-handtekening in blauw klein

 

Jolanda de Jong (1976) is van oorsprong energetisch (Sensi+) therapeut en kinderfluisteraar en ervaren in behandeling van HSP klachten als overprikkeling, vermoeidheid, angst, onzekerheid en negatief zelfbeeld. Ze zet haar hooggevoelige gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf of  je kind naar boven te halen. Haar huidige missie is (hoog)gevoelige grote en kleine mensen inspireren om weer te gaan stralen van binnenuit door het inzetten je eigen kracht door het leren werken met energie en dat op een laagdrempelige “nuchtere” manier. Daarom heeft ze via Bewust gevoelig online trainingen over HSP, bewustzijn & energie ontwikkeld met enorm veel waardevolle lessen zowel wetenschappelijk als ook vanuit haar eigen ervaringen. Daarnaast geeft ze dag en meerdaagse retreats via Relax & Geniet en ontwikkelt ze dit jaar een High VIbe membership om gevoelige mensen te ondersteunen. Zo hoopt ze een waardevolle bijdrage te leveren aan gevoelige mensen.