Stralend jezelf zijn
bewustzijn
Jolanda de Jong
bewustzijn
5 min

Stralend jezelf zijn of toch niet?

5 min

 Stralend jezelf zijn, of toch niet!

Het klinkt best simpel om je zelf te zijn toch? Maar stralend jezelf zijn klinkt nog veel mooier. Eigenlijk spreek ik in al mijn trainingen en sessies met groot en klein hoe belangrijk het is om helemaal jezelf te kunnen zijn. En het doet me pijn dat zoveel mensen niet echt zichzelf durven zijn in deze maatschappij. Ik vind het oprecht heel belangrijk. We zijn allemaal gelijk, maar niet allemaal niet het zelfde. 

100% eerlijk jezelf zijn

Vroeger was ik eigenlijk nog niet helemaal 100% mezelf. De authentieke Jo, zoals ik hem via de energetische blauwdruk vanuit Human Design heb leren kennen was nog niet zo aanwezig als nu. Die Jolanda, die ik nu veel beter ken en blij mee ben, zat vroeger zeker wel verstopt in mij. Ik was behoorlijk eigenwijs. Ik zie het nu in de versie van mijn eigen wijsheid volgen 😉 en ik kan zeker nog de “wat ze in haar kop heeft, heeft ze niet in haar kont” momenten hebben. Deze uitspraak heeft mijn moeder veel in mijn jeugd gebruikt, toen vond ik het natuurlijk rete irritant. Inmiddels kan ik er om lachen omdat ik begrijp dat dit talent van snelle denken, schakelen, mijn hart volgen en doorpakken mooie persoonlijke talenten zijn.  

Zeker in de pubertijd maar ook lange tijd daarna vond ik het altijd erg belangrijk dat iedereen me aardig vond. Dus probeerde ik me zoveel mogelijk aan te passen aan “hoe het hoort”.  Maar heel eerlijk, dat was behoorlijk vermoeiend. Het is namelijk gewoon echt niet mogelijk om door iedereen leuk gevonden te worden. En is dat erg? Ik denk nu van niet. Ik doe inmiddels gewoon mijn eigen ding, als het gaat over mijn manier van leven. Hooggevoeligheid en het combineren van persoonlijke groei en spiritualiteit. Gewoon als mijzelf op de manifestor way. Als je iets hebt met spiri wiri 😉 en het leuk vind, geweldig! Vind je het niks, denk ik gemiste kans, maar dan is dat ook helemaal oke hoor!

Lachen om jezelf

Het belangrijkste is dat je vooral jezelf leuk vindt zoals je bent. Ik heb er heel wat jaren over gedaan om dit ook echt te kunnen tegen mezelf te kunnen zeggen: Je bent leuk Jolanda, je mag er helemaal zijn! Maar echt, je bent 24 uur per dag met jezelf. Ik heb naast mijn manier van leven ook de gewoonte om hard om mijn eigen grapjes te lachen, tot verveling toe voor mijn gezin, maar echt, voor mij wel het bewijs dat ik mezelf echt wel leuk vind! Alleen dat al heeft al die persoonlijke ontwikkeling mezelf gebracht.


Jouw kijk op het leven veranderen

Zeker als je wat gevoeliger bent, heb je de neiging jezelf weg te cijferen omdat je gemakkelijk aanvoelt wat een ander nodig heeft. Heel herkenbaar in mijn eigen leven. Toen mijn zoon geboren werd als huilbaby heb ik best veel opgeofferd en had ik de neiging om mijzelf en mijn eigen behoeftes te vergeten. Het zorgen voor mijn kinderen, het huishouden, koken, meewerken in een drukke fysiotherapie praktijk, familie en relatie onderhouden. Het waren tropen jaren als ik er op terugkijk. Het was het ook allemaal waard. Ik ben er sterker en wijzer uitgekomen, humor en om mezelf lachen, heeft me op de been gehouden gelukkig. Achteraf had ik mijn onzekerheden over of ik wel een goede moeder was, alle ballen in de lucht willen houden en geen hulp durven vragen veel eerder los kunnen laten als ik de behoefte van mijn echte IK diep van binnen eerder aan de beurt had laten komen. De belangrijkste relatie die je hebt, is die met jezelf. Mijn advies nu: zorg voor genoeg tijd voor jezelf, zodat je ook een leuke moeder, partner, of vriendin kunt zijn en vergeet vooral niet om altijd te blijven kijken vanuit een positieve blik en vanuit lichtheid. Positieve gedachten betekent niet altijd gelukkig zijn, maar leren dat moeilijke momenten lessen zijn om te groeien. Alles wat je overkomt gebeurt tenslotte met een reden. Kies je voor jezelf en jouw behoefte zul je merken dat je leven veel leuker wordt. Omarm jezelf helemaal, met al je onvolkomenheden. Kijk op een positieve manier naar jezelf: Perfectly imperfect. Daar word je namelijk gelukkig van. En een gelukkig mens heeft gewoon een leuker leven.

Zelfliefde

Het is niet egoïstisch om voor jezelf te kiezen en jezelf te houden. Sterker nog, het is een essentieel ingrediënt voor een gezond en gelukkig leven. Zelfliefde is als een brandstof die je energie geeft om de uitdagingen van het dagelijks leven aan te gaan. Als je jezelf waardeert en accepteert, ben je beter in staat om positieve relaties met anderen op te bouwen. Het begint allemaal met houden van jezelf wie je nu bent.

Het draait niet alleen om het omarmen van je uiterlijk, maar juist ook om het respecteren van je eigen behoeften, grenzen en verlangens. Het is het weten en voelen dat je net zo belangrijk bent als de mensen om je heen. Door voor jezelf te kiezen, geef je jezelf toestemming om prioriteit te geven aan je eigen geluk, zonder schuldgevoel. Wetende dat jij daarmee jezelf en je omgeving verder helpt.  

Een gebrek aan zelfliefde kan leiden tot stress, burn-out en een gevoel van leegte. Het is alsof je constant probeert te voldoen aan de verwachtingen van anderen, zonder aan je eigen behoeften te denken. Door bewust te kiezen voor jezelf, geef je jezelf de ruimte om persoonlijk te groeien in bewustzijn en stralend jezelf mogen zijn

Stralend jezelf zijn

Zelfliefde is geen eenmalige beslissing, maar een on-going proces. Dat geldt ook voor mij. Het vereist moed om naar jezelf en je gedrag te leren kijken en het vermogen om jezelf te vergeven voor je fouten. Maar het hoeft niet zwaar te zijn. Het mag ook op een lichte manier. Dat heb ik zelf ook ervaren. Daarom heb ik het programma Stralend Jezelf zijn ontwikkeld. Om jou te helpen licht te schijnen op je donkere stukken, en ze daarmee te transformeren. Het is namelijk brandstof voor een lichter leven vanuit voelen, vertrouwen, te leven en te werken op jouw eigen voorwaarden. Want verandering van binnenuit geeft verandering in de buitenwereld en niet andersom. Door jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben, leg je de basis voor je geluk. Dus, waar wacht je nog op?

  • Hoe wil jij je voelen
  • Wie wil je zijn
  • Wat heb je nodig? 
  • Durf te voelen
  • Durf te vertrouwen
  • Laat vooral je hoofd met je hart samenwerken

Ontdek hoe het jijzelf jouw leven in positieve zin kunt veranderen door aandacht voor jezelf, jouw authentieke zelf, dan kan je stralen van binnenuit. Stralend jezelf zijn, dat is wat ik je gun. 

Wil je meer weten? Schrijf je in voor de wachtlijst Stralend Jezelf zijnen ontvang als eerste informatie meer informatie. Je ontvangt dan bovendien een korting + een leuke attentie voor het wachten.


LiefsJolanda de Jong (1976 ) HSP expert, is van oorsprong energetisch (Sensi+) therapeut en kinderfluisteraar en ervaren in behandeling van HSP klachten als overprikkeling, vermoeidheid, angst, onzekerheid en negatief zelfbeeld. Ze helpt je graag in balans zodat je kunt stralen van binnenuit. Ze zet haar hooggevoelige gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf of je kind naar boven te halen. Haar huidige missie is (hoog)gevoelige grote en kleine mensen inspireren om weer te gaan stralen van binnenuit door het inzetten je eigen kracht door het leren werken met energie en dat op een laagdrempelige “nuchtere” manier. Daarom heeft ze online trainingen over HSP, bewustzijn & energie ontwikkeld met enorm veel waardevolle lessen zowel wetenschappelijk als ook vanuit haar eigen ervaringen. Momenteel ontwikkelt ze Stralend jezelf ZIJN voor gevoelige mensen met zelfhulptools om in balans te komen en te blijven. Daarnaast geeft ze dag en meerdaagse retreats via Relax & Geniet. Zo hoopt ze een waardevolle bijdrage te leveren aan gevoelige mensen.