nieuwetijdskinderen
Opvoeden
Jolanda de Jong
Opvoeden
4 min

6 tips om nieuwetijdskinderen op te voeden

4 min

6 tips om nieuwetijdskinderen op te voeden

Regelmatig krijg ik er eentje in de praktijk. Een gevoelig kind dat totaal niet begrepen wordt door zijn ouders of de omgeving. Daarom wil ik graag met jullie delen wat nieuwetijdskinderen zijn en wat voor bijzondere eigenschappen deze kinderen hebben. Het kan namelijk helpen om je nieuwetijdskinder beter te begrijpen en op te voeden met je gevoel. Deze kinderen zullen namelijk niet "via het boekje" opgroeien. Ik had zelf zo een nieuwetijdskind in huis. En als controlefreak moeder heb ik vele opvoedboeken gelezen. Echter kwam ik erachter dat mijn zoon wat anders van mijn nodig had. Hij leerde mij weer op mijn eigen gevoel vertrouwen, hij leerde mij mijn intuïtie weer terug vinden. Hij leerde mij dat ik mijn eigen uniek pad mocht bewondelen. Wat ben ik blij met deze Nr. 1 guru in mijn eigen huis :-) Door hem leerde ik weer mijn ongedrukte talenten te leven. het talent van voelen. En daar heb ik later zelfs mijn werk van gemaakt. Ik laat veel mensen tenslotte van denken naar het voelen gaan.


Het fenomeen Nieuwetijdskinderen

 Nieuwetijdskinderen worden ook wel indigo-, kristal- of sterrenkinderen genoemd. Het zijn kinderen die geboren zijn in de afgelopen decennia en die een bijzondere spirituele en emotionele gevoeligheid hebben. Ze hebben een hoger bewustzijn en zijn zeer intuïtief. Dit maakt hen vaak anders dan andere kinderen en kan soms voor uitdagingen zorgen in de opvoeding.

Kenmerken nieuwetijdskinderen

Een van de kenmerken van nieuwetijdskinderen is dat ze zich vaak anders voelen dan hun leeftijdsgenoten. Ze kunnen zich eenzaam voelen en moeite hebben met het maken van vrienden. Dit komt doordat ze zich op een dieper niveau verbonden voelen met de wereld om hen heen. Het kan daarom helpen om hen in contact te brengen met andere nieuwetijdskinderen en hen te steunen in hun unieke persoonlijkheid.

Als ouder van een nieuwetijdskind kan het soms een uitdaging zijn om je kind goed te begeleiden. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het begeleiden van jouw nieuwetijdskind:

Tips voor het begeleiden van nieuwetijdskinderen

1.           Begrijp en erken de unieke eigenschappen van je kind: Nieuwetijdskinderen hebben vaak een hoger bewustzijn en zijn zeer intuïtief. Het is belangrijk om deze eigenschappen te begrijpen en te erkennen, zodat je je kind op de juiste manier kunt begeleiden.

2.           Creëer een veilige en rustige omgeving: Nieuwetijdskinderen zijn vaak gevoelig voor energieën en hebben behoefte aan rust en stilte. Creëer daarom een veilige en rustige omgeving thuis waar je kind zich kan terugtrekken en opladen.

3.           Stimuleer de spirituele ontwikkeling van je kind: Nieuwetijdskinderen hebben vaak een sterke spirituele kant. Stimuleer deze ontwikkeling door bijvoorbeeld samen te mediteren, boeken te lezen over spiritualiteit en je kind te ondersteunen bij het ontdekken van zijn of haar unieke talenten en gaven.

4.           Bied structuur en duidelijke grenzen: Nieuwetijdskinderen hebben vaak behoefte aan structuur en duidelijke grenzen, zodat ze zich veilig en geborgen voelen. Bied daarom een duidelijke structuur aan en geef je kind duidelijke grenzen, maar wees ook flexibel als dat nodig is.

5.           Help je kind bij het omgaan met emoties: Nieuwetijdskinderen zijn vaak zeer gevoelig voor emoties. Help je kind bij het omgaan met deze emoties door te luisteren, begrip te tonen en samen op zoek te gaan naar oplossingen. (kijk ook eens bij Help je kind ontspannen in een wereld vol prikkels

6.           Zoek steun bij andere ouders van nieuwetijdskinderen: Het kan soms lastig zijn om een nieuwetijdskind op te voeden. Zoek daarom steun bij andere ouders van nieuwetijdskinderen. Dit kan bijvoorbeeld via de online communitie van Bewust Gevoelig.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk nieuwetijdskind uniek is en dat je als ouder de beste manier kent om jouw kind te begeleiden. Luister daarom goed naar je intuïtie en houd altijd het belang van je kind voor ogen.

Nieuwetijdskinderen zijn ook erg gevoelig voor energieën. Dit betekent dat ze soms overweldigd kunnen raken door drukke of chaotische omgevingen en behoefte hebben aan rust en stilte. Het is daarom belangrijk om een veilige en rustige plek voor hen te creëren waar ze zich kunnen terugtrekken en opladen. Ik wil je dan ook van harte aanraden om de cursus HSP kind start bij de basis te volgen. Alleen daarin zul je veel meer begrijpen wat een kind beweegt en wat het van jou als ouder nodig heeft om in deze "snelle" wereld op te groeien.

 Als ouders van nieuwetijdskinderen kan het een uitdaging zijn om deze bijzondere kinderen op te voeden. Het is belangrijk om hen te steunen in hun spirituele ontwikkeling en hen te helpen bij het ontdekken van hun unieke talenten en gaven. Ook is het belangrijk om hen structuur en duidelijke grenzen te bieden, zodat ze zich veilig en geborgen voelen.

Kortom, nieuwetijdskinderen zijn bijzondere kinderen met unieke eigenschappen. Als ouders is het belangrijk om hen te steunen en te begrijpen, zodat ze kunnen opgroeien tot sterke en spiritueel ontwikkelde volwassenen. Wist je trouwens dat als een nieuwetijdskind bij jou geboren wordt ook veel over jezelf te vertellen heeft. Het kan zo maar zijn dat je als kind dezelfde spirituele kwaliteiten hebt weggedrukt en dat jouw kind je wil helpen die talenten weer te herontdekken. Wees er niet bang voor maar durf stappen te zetten in de richting van je spirituele kwaliteiten, je doet er niet alleen jezelf en je kind een plezier mee, maar ook de wereld wordt er een stukje mooier van. WIl je hier hulp bij? Kijk dan zeker even bij www.bewustgevoelig.nl zodat je kunt bekijken wat ik voor je kan betekenen.

Hartelijke groet,Jolanda de Jong (1976) is van oorsprong energetisch (Sensi+) therapeut en kinderfluisteraar en ervaren in behandeling van HSP klachten als overprikkeling, vermoeidheid, angst, onzekerheid en negatief zelfbeeld. Ze zet haar hooggevoelige gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf of  je kind naar boven te halen. Haar huidige missie is (hoog)gevoelige grote en kleine mensen inspireren om weer te gaan stralen van binnenuit door het inzetten je eigen kracht door het leren werken met energie en dat op een laagdrempelige “nuchtere” manier. Daarom heeft ze online trainingen over HSP, bewustzijn & energie ontwikkeld met enorm veel waardevolle lessen zowel wetenschappelijk als ook vanuit haar eigen ervaringen. Momenteel ontwikkelt ze een High Vibe Membership voor gevoelige mensen met zelfhulptools om in balans te komen en te blijven. Daarnaast geeft ze dag en meerdaagse retreats via Relax & Geniet. Zo hoopt ze een waardevolle bijdrage te leveren aan gevoelige mensen.