nieuwetijdskinderen
Hooggevoeligheid
Jolanda de Jong
Hooggevoeligheid
3 min

Nieuwetijdskind: het wil graag begrepen worden

3 min

Nieuwetijdskind: Het wil graag begrepen worden


Waarschijnlijk ben je gaan googlen op de term Nieuwetijdskinderen. Misschien heb je er zelf een in je buurt, of ben je er zelf een. Hoe dan ook, laat ik je kennismaken met de mooie eigenschappen van dit bijzondere kind

Wat is een Nieuwetijdskind eigenlijk?

Nieuwetijdskinderen, ook wel bekend als kristalkinderen of indigo of kristalkinderen. Ze zijn de kids van de spirituele wereld. Ze worden gezien als zielen die hier zijn om de wereld te veranderen, om de aarde een flinke dosis liefde en bewustzijn te geven. Ze zijn als kleine lichtwerkers in de dop in een wereld terecht gekomen die die soms wat extra licht kan gebruiken.

Veel van deze kinderen zijn:

 • gevoelig voor licht en geluid
 • gevoelig voor straling
 • hebben last kriebelende etiketjes in kleding of van naden in sokken of ondergoed
 • overgevoelig voor bepaalde kledingstoffen
 • overgevoelig voor pijn
 • kunnen geen strakke kleding om hun middel verdragen
 • hebben allergieën of voedingsintoleranties
 • moeite met bepaalde structuren in voeding
 • hebben steeds terugkerende infecties van de luchtwegen
 • gevoelig voor medicatie (ook vaccinaties)
 • hebben extreme emotionele uitbarstingen
 • hebben stemmingswisselingen


Kenmerken van Nieuwetijdskind

Zeer gevoelig:

Nieuwetijdskinderen pikken emoties op alsof ze allemaal van hun zelf zijn. Een beetje verdriet hier, een beetje blijdschap daar. Ze voelen het allemaal intens.

Wijze oude ziel

Ze lijken soms alsof ze al honderd levens hebben geleefd. Hun wijsheid gaat verder dan hun leeftijd en ze hebben een onmiskenbare oude ziel-vibe. Vaak zie je als baby al dat ze erg wijs uit hun ogen kijken. Alsof ze dwars door je heen kijken.

Creatief

Tekenen, schilderen, muziek maken - noem het maar op, ze kunnen het vaak als vanzelf. Nieuwetijdskinderen zijn kleine de creativelingen in de wereld en ze toveren graag om met mooie creatieve kunstwerken.

Wijsheid

Wijsheid stroomt door hun hele wezen. Soms kom je in gesprek met ze en denk je, "Wacht eens even, heb ik dit van een kind gehoord?"

De uitdagingen van een Nieuwetijdskind

School

De traditionele schoolomgeving kan een beetje uitdagend zijn. Nieuwetijdskinderen houden niet zo van rigide structuren en zullen eerder fladderen dan binnen de lijntjes kleuren. Begrijp dat traditioneel onderwijs dus niet altijd aansluit. Een flexibele benadering helpt hen te bloeien.

Extreme Sensaties

Emoties en prikkels kunnen soms overweldigend zijn. Het is als het hebben van een superkracht, maar er is geen uit knop :-(

Vastberadenheid

Ze weten wat ze willen en hebben een scherp gevoel voor rechtvaardigheid. Overtuig ze maar eens van iets waar ze niet in geloven – good luck!

Hoe Ga je om met een Nieuwetijdskind?

Luister Actief

Neem de tijd om echt te luisteren naar wat ze te zeggen hebben. Hun inzichten kunnen verrassend verhelderend zijn.

Laat ze Schitteren

Het is jammer dat deze kinderen vaak een etikel opgeplakt krijgen waar je jaren later nog steeds aan herinnert worden. Nieuwetijdskinderen bloeien op als ze hun creativiteit mogen uiten. Geef ze de ruimte om te stralen en verdiep in hoe ze het beste floreren.

Flexibiliteit is Key

Wees flexibel. Soms hebben ze gewoon wat extra tijd nodig om hun eigen pad te bewandelen.

In een wereld die soms snel voorbijraast, brengen nieuwetijdskinderen een frisse blik. Ze leren ons om de dingen eenvoudig te houden, te luisteren naar ons innerlijke kompas en creativiteit te omarmen. Dus laten we samen deze ontdekkingsreis maken, met beide voeten op de grond en een glimlach op ons gezicht. Of je nu een nieuwetijdskind bent of gewoon nieuwsgierig bent naar deze mooie zielen soms is er net wat meer nodig.  Wil je weten over hoe je deze nieuwetijdskinderen het beste kunt begeleiden? Verdiep je in de basis online training voor kinderen. Zodat ze leren stralen van binnenuit!

Stralende groet,
Jolanda (1976) is van oorsprong energetisch (Sensi+) therapeut en kinderfluisteraar en ervaren in behandeling van  HSP klachten als overprikkeling, vermoeidheid, angst, onzekerheid en negatief zelfbeeld. Ze zet haar hooggevoelige gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf of  je kind naar boven te halen. Haar huidige missie is (hoog)gevoelige grote en kleine mensen inspireren om weer te gaan stralen van binnenuit door het inzetten je eigen kracht door het leren werken met energie en dat op een laagdrempelige “nuchtere” manier. Daarom heeft ze online trainingen over HSP bewustzijn & energie ontwikkeld met enorm veel waardevolle lessen zowel wetenschappelijk als ook vanuit haar eigen ervaringen. Momenteel ontwikkelt ze een Van Hoofd naar Hart programma voor gevoelige mensen met zelfhulptools om in balans te komen en te blijven. Daarnaast geeft ze dag en meerdaagse retreats via Relax & Geniet. Zo hoopt ze een waardevolle bijdrage te leveren aan gevoelige mensen.