Geen categorie
Jolanda de Jong
Geen categorie
3 min

Met welke bril kijk jij naar de wereld?

3 min

Momenteel is er best veel gaande in mijn leven. Naast het bouwen van een eigen huis, wat natuurlijk drukte met zich mee brengt, wordt ook hard aan mijn eigen fundering gewerkt.  Oude emoties en pijnen worden opgeruimd, nieuwe inzichten komen aan de oppervlakte. Bijvoorbeeld leer ik met de dag, dat niets gaat zoals ik het bedacht had bij aanvang van de bouw. Vroeger zou ik hier helemaal van overstuur zijn, dan keek ik met een zwarte bril 😉 Tegenwoordig kan ik het meer laten zijn en kijk ik met een andere bril naar de situatie. Tegenslagen met grondwerkzaamheden link ik dan aan mijn eigen aarding, want hoe gegrond ben ik zelf nu eigenlijk als er veel hoofdzaken valt te regelen?

ME-TIME

Juist in deze tijd van drukte zorg ik voor veel me-time. Ik trek er dan ook bijna dagelijks op uit om in het bos te wandelen. Heerlijk, de rust, de mooie gekleurde bladeren en de geur. Soms loop ik met een vriendin, maar veel ook alleen dan kom ik echt tot mijzelf. Zeker in de winterperiode is het voor iedereen een mooie tijd om naar binnen te keren en kijken of liever gezegd voelen wat er leeft in jezelf. Waar wil je verandering aanbrengen in je leven omdat iets niet meer klopt? In mijn praktijk geef ik de volgende vragen regelmatig mee aan hooggevoelige mensen die te veel van zichzelf eisen en zichzelf totaal voorbij lopen. En dus vaak weinig energie hebben of kampen met een negatief zelfbeeld.

  • Voelt dit goed voor mij?
  • Word ik hier blij van?

Is het antwoord nee? Kijk dan naar mogelijkheden om meer Ja’s in je leven te creëren. En het werkt… Door je bewust te worden van iets, kun je een grote of kleine verandering in gang zetten. Je hoeft niet eens het resultaat in het zicht te hebben. Kleine stapjes brengen je verder.

Leven in het HIER en NU

In mijn gedachten leefde erg het idee… straks… als de nieuwe praktijk klaar is dan…. Herken je dat? Dat er eerst iets moet zijn voordat je actie onderneemt? Ik voel zo goed dat ik dan naast mijn sensiplus therapie sessies een aantal mooie bewustmakende workshops wil geven. Dus je begrijpt: ik kan niet wachten tot het zover is. Maar belangrijker is nog het inzicht dat ik laatst kreeg dat ik daarmee niet meer in het “hier en nu” leef. Dat mijn gedachten constant daar bij de bouw van het huis, of in de toekomst (als het klaar is) liggen.

Toen ik dat merkte kon ik dit moment gebruiken om mijzelf een soort update te geven. Naar binnen keren, processen aangaan van de triggers die langskomen. Steeds stukje dichter bij mij zelf zodat ik zowel in privéleven als in mijn werk als sensitherapeut daar NU voordeel uit kan halen met de keuzes die ik dagelijks neem. En ik kan je zeggen dat geeft veel meer rust en vrede in mijzelf. En dat gun ik jou ook.

Want het echte geluk draait eigenlijk om vrede in jezelf te vinden. Als je innerlijke vrede voelt dan kun je gewoon zijn met de dingen die er op dit moment zijn, positief of negatief. Dan geniet je van elk moment en ben je meer in het NU aanwezig waardoor je echt kunt ontspannen al is er nog zoveel chaos om je heen. Dat gevoel waar ik het over heb, kun je alleen bereiken door bij  jezelf naar binnen te gaan en te kijken wat jij nodig hebt, te leren zien waar jouw blokkades zitten en het weghalen van die blokkades die je ervan weerhouden in vrede met jezelf te zijn.  Die blokkades kun je herkennen aan de volgende symptomen: het niet kunnen voelen, of te veel voelen, stress, burn-out, angst, onzekerheid, boosheid, eenzaamheid, negatief zelfbeeld of  gebrek aan zelfvertrouwen.

Sensi (+) therapie

Bij mij ben je in goede handen, voor jouw “me-time”. Ik laat je liefdevol zakken in je gevoel, los je blokkades samen met jou op en dan voel weer meer rust, liefde of vrede in jezelf. Omdat niet iedereen weet wat een sensiplus therapie sessie inhoud geef ik hieronder nog een korte uitleg.

SENSI-therapie is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige mens. De aanpak is vooral energetisch en holistisch. Dat wil zeggen dat je iemand in zijn geheel behandelt, zowel lichaam als geest.

Via een Biosensor (energetisch meetinstrument) meet ik uit wat vanuit je onderbewuste prioriteit is om te behandelen. Daarna doe ik datgene wat nodig is om jou in balans te brengen, zowel verbaal als non-verbaal via een lichaamsgerichte aanpak. Ik activeer jouw zelfhelend vermogen en je onderbewuste wordt geprikkeld om de verandering aan te gaan.

Wil je precies weten met welke therapievormen ik werk?  Kijk dan nog even op Sensi(plus) therapie

Ik wens je een vredige dag vandaag!