Energie
Jolanda de Jong
Energie
3 min

Volle maan en hooggevoelig: Slaap jij ook zo slecht?

3 min

Vandaag ben ik jarig, als kind sliep ik de dag voor mijn verjaardag altijd slecht, ik lag te woelen en te draaien, wachtend op de verrassingen die op me lagen te wachten. Kadootjes en een dubbele portie aandacht. Vannacht sliep ik ook slecht, je zou denken dat ik nog steeds spanning ervaar voor dat bijzondere geboorterecht, maar niets is minder waar…. Het was Volle Maan. …. Voor alle mensen die vannacht ook zo slecht geslapen hebben…. het is logisch. Volle maan laat veel mensen onrustig slapen.

De weerwolf 🙂 in mij heeft mij ook weer eens wakker gehouden. Al van kinds af aan, merk ik de effecten van volle maan. Niet bewust, maar geheel onbewust, als ik dan weer eens een nachtje lag te woelen, of naar de sterrenhemel keek omdat ik midden in de nacht klaar wakker was. Dan bleek achteraf dat het volle maan was.

Tot op de dag van vandaag reageer ik blijkbaar op de standen van sterren en planeten. Eerst heel onbewust. Nu ik meer bewust werk met energie en me bovendien bewust ben van alle energie om ons heen en de beïnvloeding daarvan, voel ik veel makkelijker wat er gaande is. Zowel van de energie in mijn binnen- als ook in de buitenwereld. Het kan je positieve energieniveau verhogen, maar ook juist je emoties negatief versterken. Het is belangrijk dat je in een kalme gemoedstoestand bent om de positieve energie te ontvangen.

Deze maand blijkt het sneeuwmaan te zijn.  Nooit van gehoord maar na een rondje “googlen” blijkt dat je in deze tijd bewust mag stilstaan bij je plannen. Wat wil jij graag laten ontstaan? Bewust ZIJN van je potentieel. Want tijdens de volle maan, stuurt de maan extra veel energie naar de aarde en die wordt door veel mensen positief of negatief gevoeld.

Het is bijvoorbeeld de tijd om op te ruimen zowel in je hoofd als in je huis. Nou in mijn geval plannen genoeg, dromen die eindelijk werkelijkheid worden, zoals het veranderen van en vergroten van mijn praktijkruimte inclusief workshop ruimte, ons hele huis aan het opruimen in verband met verkoop van ons huidige huis. Allerlei processen vormen zich daarbij. Loslaten van het oude, verwelkomen van het nieuwe en vooral in het Nu aanwezig te zijn in plaats van alleen met de toekomst bezig te zijn. Mijn geduld wordt zo nu en dan al aardig op de proef gesteld, maar het zijn mooie leerprocessen om de controle wat meer los te laten en te vertrouwen op het universum!

Veel hooggevoelige mensen ervaren nadelen met betrekking tot volle maan zoals:

 • slecht slapen
 • moeilijk in slaap komen door te veel energie, zie hier nog een leuk artikel hierover
 • intense dromen, nachtmerries voor zowel grote als kleine hooggevoelige mensen
 • sneller last hebben van prikkelbaarheid door extra opkomende emoties als boosheid, verdriet en/of angst

Deze energie die je nu negatief ervaart kun je echter ook positief inzetten, als je er bewust van bent…Hierbij dan ook een tip om nadelen om te zetten in voordelen van de volle maan.

 • maak geen ruzie
 • denk positieve gedachten
 • maak je dromen helder

Want er zijn gelukkig ook een genoeg voordelen te noemen in de periode van volle maan, zeker als je wél in balans bent:

 • Je voelt je sterk en krachtig
 • Je bent energiek, tomeloze energie (zowel overdag als ’s nachts ;-))
 • Je krijgt inzichten in je dromen en gevoelens
 • Je kunt helderheid creëren in je plannen
 • Je mag manifesteren
 • Jouw heldere vermogens komen nog meer dan anders aan het licht

Voel maar eens wat deze volle maan jou te vertellen heeft? Wat mag jij in deze periode loslaten of juist laten ontstaan?

Geniet van de onstuimigheid die een volle maan via je emoties teweeg kan brengen, breng rust door bijvoorbeeld een aantal ontspanningsoefeningen te doen, mediteer, ga naar buiten om te wandelen en weet deze heftigheid aan energie hangt in de lucht, niet alles wat je ervaart is ook werkelijk van jou. Laat je meevoeren door de energie, maar laat je jezelf vooral niet in de energie verdrinken.

Jolanda de Jong (41) is energetisch (Sensi+) therapeut, emotiespecialist, echtgenote, moeder van 2 (hoog) gevoelige kinderen. Ze zet haar hooggevoelige en mediamieke gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf én je kind naar boven te halen. Dit doet ze door inzet van een Nes energetische bodyscan, spiegelsessie en lichaamsgerichte behandelingen voor kinderen en volwassenen. Tevens verzorgt ze diverse workshops en cursussen gericht op massage, bewustzijn en & praktische spiritualiteit.