Hooggevoeligheid
Jolanda de Jong
Hooggevoeligheid
1 min

Mijn persoonlijk spiegeltje

1 min

Lieve Bente,

Mijn spiegel  ben JIJ, je wist me te raken met jouw sprankelende kijk op de wereld  tijdens onze wandeling in het bos.

Jij die vanuit het niets een prachtige tekst wist te produceren op mijn mobiel, na het beluisteren hiervan raakte je een snaar in mij. Iemand die zoiets moois kan zeggen over zichzelf, zo puur en zo onbevangen. Mijn vlees en bloed die de vertaling maakt over het potentieel in mij zonder het zelf te weten.

 

Ik sta voor de spiegel

Wie zie ik daar?

Ik zie mezelf

Mijn mooie zelf

Ik sta voor de spiegel

Wie zie ik daar

Dat ben IK

Ik denk …Ben ik dat?

Dat mooie prachtige mens?

Dát ben ik

Ik sta daar voor de spiegel

En ik denk…

Ben ík echt zo prachtig?

Ben ik dat?

En dan zeg ik tegen mij zelf

Ja,

DAT BEN IK

25-10-2015 / door Bente de Jong


JA dat BEN ik … die simpele woordjes met zoveel betekenis.

Accepteren wie je bent! Wat ik vroeger dacht niet te kunnen…. en inmiddels mijn draai heb gevonden hier, mijn talenten graag inzet om een ander te helpen zijn harnas af te zetten en te leven vanuit je ware kern. En ja, ook soms ook worstel met gevoelens zeker wanneer emoties naar boven komen. Het intens kunnen voelen dat ik vaak zo afgesloten had omdat het ook pijn kan doen, maar wat mij tot op heden zoveel extra’s flair heeft gegeven als je het omarmt. De puurheid en kwetsbaarheid die ik nog maar al te vaak probeer te verstoppen of te beschermen in dit leven van sterk, slim en prestatie gericht of perfect te moeten zijn.

Die puurheid kwam ik weer tegen en Ik erken het in mijzelf

JA

Ik mag helemaal mijzelf zijn

op mijn manier, op mijn “eigen” wijze of dit nu wel of niet door de ander gezien of geaccepteerd wordt. Ik leer elke dag weer van de spiegels om mij heen. Ik dank iedereen die mij een spiegel voorhoud en weer een deel van mij aan mij laat zien. Ik ben blij met mijzelf en ik zorg goed voor mijzelf. Ik sta bewust stil bij mijzelf, want op het moment dat je stil bent, ontvang je de antwoorden over jezelf van binnenuit. En die antwoorden leveren je zoveel op.

Ik gun iedereen een moment om inspiratie te halen uit de puurheid van mijn prachtige kind!

Durf jij te zeggen dat je “prachtig” bent van binnen en van buiten? Met jouw talenten en kwaliteiten? Laat het me weten :-)